Ana sayfa Dizi Haberleri Aşk 101 dizisi sosyal medyayı ortadan ikiye böldü!

Aşk 101 dizisi sosyal medyayı ortadan ikiye böldü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’in 3.orijinal Türk dizisi olan Aşk 101, geçtiğimiz yaz çekimleri yapılmış ve merakla beklenen yapımlardan birisi. 24 Nisan tarihinde Netflix’te ilk sezonu yayınlanacak olan Aşk 101 ile ilgili sosyal medya adeta ikiye bölünmüş durumda.

Kubilay Akay, Kaan Urgancıoğlu, Alina Boz, Pınar Deniz, Mert Yazıcıoğlu, Selahattin Paşalı, İpek Filiz Yazıcı, Bade İşçil, Müfit Kayacan’ın kadrosunda yer aldığı dizinin yönetmen koltuğunda Ahmet Katıksız oturdu. Senaryosunu yazan isim ise Meriç Acemi… Birçok dizinin senaristi olarak bilinen Meriç Acemi, Çocuklar Duymasın’da Yasemin karakteri ile de oyunculuk yapmıştı.

Aşk 101, 1990’lı yıllara izleyicileri götürecek. Ancak diziye yönelik sosyal medyada adeta müthiş bir karşılıklı söz düelosu var. Taraflar ise diziyi merakla bekleyenler ile, içinde eşcinsel karakteri olduğu gerekçesiyle eleştirenler arasında yaşanıyor.

İşte sosyal medyada bir süredir devam eden farklı yaklaşımlar, farklı yorumlardan örnekler:

Aşk 101 dizisi sosyal medyayı ortadan ikiye böldü! 11

Aşk 101 dizisi sosyal medyayı ortadan ikiye böldü! 12

Aşk 101 dizisi sosyal medyayı ortadan ikiye böldü! 13 Aşk 101 dizisi sosyal medyayı ortadan ikiye böldü! 14

AŞK 101 DİZİSİ KONUSU

1990’lar Türkiyesi’nde, dışlanmış bir grup genç, onlarla kalmak için sebebi olsun diye sevgili öğretmenlerini birine âşık etmek için el ele verir. Okula devam edebilmek için en sevdikleri öğretmenlerini okulda tutma konusunda plan yapan 17 yaşında bir grup asi genci odağına alan hikaye gençlerin aşkı keşfetme süreçlerini odağına alıyor.

Aşk 101 dizisi sosyal medyayı ortadan ikiye böldü! 15

1998 yılında geçecek olan dizide gençler, öğretmenlerini okula yeni gelen basketbol koçuna aşık etmek üzere işe koyulduklarında asıl kendileri aşkı keşfetmeye başlarlar ve bu yolculukta beraberken güçlü olduklarını, sevginin ise zorla var edilemeyeceğini fark ederler