Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Aslı Bekiroğlu kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Aslı Bekiroğlu kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Aslı Bekiroğlu, 16 Kasım 1995 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Aslı Bekiroğlu
Doğum Tarihi: 16 Kasım 1995
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.62 m.
Kilosu:  52 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: Bir kız kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/aslibekiro/
Evcil Hayvanları: Kedisi Osman.

Aslı Bekiroğlu kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Babası Trabzonlu İnşaat Mühendisi ancak tekstil işiyle uğraşıyor. Annesi Rizeli, ev hanımı. İstanbul’da doğup büyüdü, bir kız kardeşi var, kardeşine çok zeki olduğu için ‘dahi’ tanısı kondu.  

Çocukluk yılları: Küçükken hep ünlü olmak isteyen şımarık bir çocuktu Ailesi seçimlerine her zaman destek verdi. Sıcak, samimi güzel bir ailede harika bir çocukluk geçirdi. “Babam  bana, ‘ünlü olacağım olacağım dedin, sanırım başardın’ gibisinden bir şey söyledi. Haliyle seçtiğim mesleğe gayet olumlu bakıyorlar.”

Eğitim hayatı: İtalyan Lisesi mezunu Yüksek öğrenimini Bahçeşehir Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde yaptı. 2006-2011 yılları arasında ise İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Arp Bölümünde, Arp ve Solfej Eğitimi aldı.

Oyunculuğa nasıl başladı? Çocuk yaşlarından bu yana oyunculuğa karşı içinde hep büyük bir istek vardı. Ekran macerasına ilk olarak reklam projeleriyle başladı. Sosyal medyada çekip yayınladığı birbirinden eğlenceli videolar ile Twitter ve Instagram’daki paylaşımlarıyla dikkatleri üzerine çekti.  “Bir arkadaşım Vine’a video çekip yüklüyordu. Bana da tavsiye etti. Ben de öylesine çiçek, bardak, su falan çekip yüklemeye başladım. Hoşuma da gidiyordu. Bir gün çektiğim bir video viral oldu, yani çok izlendi. İlk reklam filmi teklifi bu şekilde geldi. Bir dondurma firmasıydı. Hayat bana bu yolu gösterdi. Baktım, çok keyifli ve eğlenceli, ‘Bu yolda devam edeyim’ dedim.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Beni Böyle Sev’ dizisinde canlandırdığı ‘Ayça’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Gülümse Yeter’ dizisinde canlandırdığı ‘Yasemin’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Sempatik, eğlenceli, komik, samimi, hırslı.

Düşünce yapısı: Plasebo’ya, yani ‘İnanırsan olur’ prensibini benimsiyor.   “Kendimi bildim bileli şov dünyasında olmayı çok istedim, arzu ettim ve oldu. Bir de evrene nasıl mesaj verirsek karşılığını o şekilde alacağımıza inanırım. Ben de hep istediklerime dair mesajlar verdim. Hiç kötü düşünmedim. Bu yüzden şans bana güldü. Yok. Akrep burcuyum, genelde olayların en kötüsünü düşünürüm ama yine de iyi tarafından bakarım. Ya sanırım ben Pollyanna’yım, şu an fark ettim. ilk aklıma geleni söyleme gibi bir huyum da var. Birine ısındığım anda açılıyorum, ısınmam da zaten çok uzun sürmüyor. Ağzıma geleni direkt söylerim, dobrayım. Birine patavatsızlık yapıyorsam bile öyle tatlı bir yerden yapıyorum ki karşımdaki kırılmaz.”

Aslı Bekiroğlu kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sette nasıl birisi? Her zaman çok mutlu ve enerjik olayım diye bir kaygısı yok. İçinden nasıl geliyorsa öyle davranıyor. “Modum tabii ki düşüyor, sık sık demoralize oluyorum. Ama olduğum zamanlarda da herhangi biri dışarıdan bakınca anlamıyor. Duygularımı çok gösteren, belli eden biri değilim.”

Mutluluk kaynağı: ‘Olmazsa olmazım’ dediği kız kardeşi.

İlk sinema filmi: Umur Turagay/ İkimizin Yerine

Hayata bakışı: Biraz deli dolu ve çokça da enerjik. Oyunculuk sayesinde yaşadığı her şeyi dışarı vurmayı öğrendi. “Mesela kolaya ekmek banarım. Lüzumsuz bir enerjim vardır. Herhangi bir gerginlikte kaçarım. Kendimi hemen bütün mutsuzluklara ve kötülüklere kapatırım. Kendi küçük hayal dünyama çekilirim ve umursamam. Kötü bir şey yaşadığımda da üzüntü sürem maksimum üç gündür. Hemen üzüntümü kafamın arkasındaki kutulara atar, hayatıma devam ederim. Stres hayatımda hiç yoktur. Eskiden içime atardım. Oyunculuğa başlayınca bir koçum oldu. Bana ‘Senin içinde bir duvarın var. Gülmek senin masken.  Duygularını içine atıyorsun’ dedi. Oyunculukla beraber bu konuya da çalışarak duygularımı açıkça ifade etmeyi öğrendim. Zaten içine atınca hastalık olarak ortaya çıkıyor.”

İş hayatına bakışı: Ünlü olduktan sonra hayatında tek değişen şey sokakta tanınıyor olmak oldu. “Bir de para kazanıyorum, eskiden bir kazancım yoktu. O yüzden başlarda çok harcadım, biriktiremedim. Şimdi bir şeyleri fark ettim, tasarrufluyum, çok param olsa bile bir ayakkabı sadece güzel diye 7 bin lira vermem.”

Kariyer planı: Farklı rolleri canlandırmak istiyor. Çalışırsa her rolün üstesinden gelebileceğine inanıyor. “Çalışmadan hiçbir şey olmuyor. Ben şu an cebimden yiyorum. Bugüne kadar hep tatlı, komik ve gülen kızı oynadım. Ama dram da oynarım. Mesela kötü kadın rolünün de hakkını vereceğime inanıyorum. Çıplaklık olayını yapamayabilirim. Mesela ilk dizime başladığım zaman bir film teklifi de almıştım. Filmde çıplak halde arp veya piyano çalmam istendi, kabul etmedim.”

Gelecek Hayali: Şu ana kadar oynadığı tatlı, sevimli kız rollerinden daha farklı bir rol hayal ediyor. “Bir sanat filminde ya da bağımsız filmde oynayıp ödül almayı istiyorum.  Romantik bir filmde başroldeki kızı ve başka bir filmde kötü kadın karekteri de oynamayı çok isterim. Bir de Beyonce veya Rihanna gibi bir şarkıcı olmak istiyorum!”

Kaygıları: Yıldızının sönmesi, iş teklifi gelmemesi onu kaygılandıran konulardan biri.  “’Çok hızlı çıkışın çok hızlı inişi olur’ diye bir söz var. Ben öyle çok hızlı bir çıkış yapmadım. Adım adım, öğrenerek ilerlediğimi düşünüyorum. Gerçekten çok çalışıyorum. Bu nedenle bir anda söneceğimi düşünmüyorum.”

Erkekte çekicilik kriteri: Hırçınlığını, sevimliliğini, küskünlüğünü çekebilen erkekleri çekici bulur. “Ben şahsen çok kıskancımdır. O yüzden  hoşlandığım erkek de kıskanç olmazsa olmaz. Onunda kıskanç olmasını isterim.”

Aslı Bekiroğlu kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Hobisi: Şarkı söylemek terapi gibi geliyor. Kardeşiyle beraber çizim veya sanatsal etkinlikler yapmaktan da çok keyif alıyor. “Sekiz-dokuz yıl yüzücülükle uğraştım. Milli takıma girdim ama lisede bırakmak durumunda kaldım. Fakat sonra geri dönmek istedim. İstedim ama artık eskisi gibi yüzemediğimi fark ettim. Yüzme biraz nankör bir spormuş meğer. Lise boyunca çok spor yaptığım söylenemez aslında. Ara sıra kişisel eğitmenle çalıştım. En son kısa bir süre crossfit yaptım. Sahilde yürüyüş yapmayı çok seviyorum. Şimdi ise küçüklük hayalim olan jimnastik esnemeye gidiyorum.”

Formunu nasıl koruyor? Beslenmesine dikkat etmeye çalışıyor. Elimden geldiğince az yemeye gayret ediyor. “Mesela bazen güne aşırı sağlıklı öğünler ile başlıyorum, öğlen de aynı şekilde devam ettiriyorum ama eve geldiğimde eğer annem tatlı yapmışsa, kendimi o tatlıyı yerken buluyorum. Çikolata, mantı, hamur işi görürsem dayanamayıp yiyorum.”

En sevmediği huyu? İşkolikliği.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2013/2014-Beni Böyle Sev /Ayça

2015 -Adı Mutluluk /Sera Yüksel

2016-Gülümse Yeter /Yasemin

2018 -Dudullu Postası /Betül

2018-2019 Jet Sosyete/Melike Şahin

2019 -Benim Tatlı Yalanım /Suna Doğan Yılmaz

2020 -Jet Sosyete /Melike Şahin

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Afife/ Refika

2017-Yol Arkadaşım /Bahar

2016 -İkimizin Yerine /Ceylan

ÖDÜLLERİ

2018- 45. Altın Kelebek Ödülleri/ PanteneYıldızı Parlayanlar