Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Melike İpek Yalova kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Melike İpek Yalova kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Melike İpek Yalova, 4 Mayıs 1984 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi oyuncusu.

Adı: Melike İpek Yalova
Doğum Tarihi: 4 Mayıs 1984
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.57 m.
Kilosu:  50 kilo
Burcu: Boğa
Göz Rengi: Siyah
Saç Rengi: Siyah
Babası: Yüksel Yalova
Annesi: Ayşen Yalova
Eşi: Altuğ Gültan
Kardeşleri: Tek çocuk
Instagram: https://www.instagram.com/mipekyalova/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Melike İpek Yalova kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Annesi eczacı emeklisi, babası eski Devlet Bakanı Yüksel Yalova.  Güzel bir çocukluk geçirdi. 2019 yılında yapımcı Altuğ Gültan ile hayatını birleştirdi. Ailesinin, sevdiklerinin yanında ve sağlıklı olmasının hayatta en çok şükredilmesi gereken şey olduğu görüşünde.  “İlkokul 2’den üniversiteye kadar babamla çok kısıtlı zaman geçirebildim ama onu az görmem, eksikliğini hissettiğim anlamına gelmiyor. Her zaman varlığını yanı başımda bildim. Birbirine çok düşkün bir aileyiz.”

Çocukluk yılları: Ailesi oyuncu olma kararına çok şaşırdı ancak saygı duydu. “Hiç parlak bir öğrenci değildim. Çok sevdiğim hocalarımın derslerine çok çalışırdım. Onun dışındakilere ilgi duymazdım. Ekonomiden kalırdım hep. Fakat evdeki konu hep buydu ve üniversite zamanı geldiğinde çok da fazla tercihim varmış gibi gelmedi bana. Tiyatro okulda hep içinde olduğum bir daldı. Yani oyunculuğa bir ilgimin olduğunu, bundan keyif aldığımı bildikleri için karar verdikten sonra sadece başarı dileklerini ilettiler. Ailem, ‘Bir şeyi yapacağım’dedikten sonra devamının geleceğini bilir. Ayrıca Muhteşem Yüzyıl’dan sonra illa oynamış olmak için önüme gelen her şeye ‘Evet’ demeyeceğimi onlara söylemiştim. Çünkü çok güzel bir yerden başladım ve aynı güzellikte bir yapımla devam etmek istiyordum. Karadayı, senaristleriyle, oyuncularıyla ve tabii yapım şirketiyle benim için ikinci büyük şans oldu. Ailem de bunu destekledi.”

Eğitim hayatı: Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. Mezuniyetin ardından İtalya Roma’ya gitti ve  Roma La Sapienza Üniversitesi’nde Uluslararası Politikalar ve Kriz Yönetimi eğitimi aldı.

Hayatının dönüm noktası: İstanbul’da yakın bir arkadaşıyla düğün, davet ve organizasyon şirketi çalıştırırken setlere geçişi tam bir tesadüf oldu. Öğle yemeği için gittikleri balıkçıda, Mehmet Günsur ve Meral Okay’la birlikte yemek yiyen yapımcı Nermin Eroğlu tarafından keşfedildi. “Nermin Hanım masaya gelip kartvizitini bıraktı. Görüşmeye gittim gidiş o gidiş. Şimdi asıl mesleğim artık oyunculuk. Oyunculuk zaten yüreğimde vardı. Ama dediğim gibi bunu asla dışa vurup, dizide oynamak için girişimde bulunamazdım. O sürpriz rastlantı olmasaydı, oyunculuk hayatım boyunca kalbimde kalabilirdi.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde canlandırdığı ‘Prenses İssabella’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Karadayı’ dizisinde canlandırdığı ‘Ayten’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Melike İpek Yalova kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kişisel gelişim: Yıldırım Urag’dan oyunculuk dersi aldı. Çalışma temposundan dolayı tam zamanlı bir eğitim alma şansı yok. Ancak Amerika’da katılmak istediği birkaç eğitim programı var. En kısa sürede bu hedefini gerçekleştirmek istiyor.

Düşünce yapısı: Her türlü ilişkisinde gerçekçi ve net bir insan. “Her şeyi dallandırmamak gerek. Acıyı ve dertleri büyütmemek gerek. Bunların altından nasıl çıkabilirimi düşünmek lazım.  Acıların arkasına saklanmamak gerek. Dram yapma lüksümüz yok. Bazen hakkımda, çok itici, snob diyorlar ama o da çok heyecanlanıp, gerilmemden kaynaklı. Kadın erkek fark etmez yeni bir ortama girince heyecanlanmamı belli etmemeye çalışıyorum. Karşımdaki sabırlı olursa rahatladığım zamanı da görür.”

Mutluluk kaynağı: Hayranlarından gördüğü ilgiden mutluluk duyuyor. “Benim için hayranlarım çok kıymetlidir. Bana sürekli iltifatlar ediyorlar. Onları asla kırmamaya çalışıyorum. Fotoğraf çektirmek isteyenlere asla, sıkıldım, üff demiyorum. Hayranlarımla sohbet etmeyi seviyorum.”

İlk sinema filmi: Çağatay Tosun/ Can Feda

Hayran olduğu kişi: Atatürk.

Aşka bakışı: “Aşık olmak iyi bir şey değil, benim için hiç bir şey ifade etmiyor.”

İş hayatına bakışı: Ünlü olduktan sonra hayatında çok bir şey değişmedi. “Sokakta karşılaştığım insanların tepkileri dışında bir fark yok. Keyifli de benim için. Onun dışında her şey aynı, çevrem, arkadaşlarım, günlük yaptığım şeyler. Aynı da kalmalı. Sorumluluklarımı yerine getirdiğim ölçüde huzurlu bir hayatım var çok şükür. Sahnenin ve ünlü olmanın herkesi cezp ettiğine inanmıyorum, en azından benim için bu böyle. Ama başarı herkese cazip gelir ve insana en çok yakışan şey de başarıdır. Buna nerede ulaşabileceklerini öngörüyorsa insanlar, onu takip ediyorlar. Bu iş güzellik üzerinden dönmüyor. O kadar çok güzel kadın var ki onların önüne çıkmanızı sağlayan şey işe verdiğiniz önem.”

Kariyer planı: Değişik rollerde oynamak ve daha çok sinema filminde rol almak istiyor. “Kızgın Damdaki Kedi’de Elizabeth Taylor’un rolünü ya da katili veya ruh hastasını oynamayı isterim. Hayatın içinde her şey olduğuna göre ve oyunculuk da hayatı yansıttığına göre, farklı karakterleri denemek güzel olur. Daha çok sinema filminde oynamayı istiyorum. Ama iyi olması için oyunculukta kendimi daha da geliştirmek isterim.”

Kaygıları: Vatandaş olarak kadına bakış açımızın artık değişmesi gerektiğine inanıyor. “Kadına şiddet, Türkiye’de insanlık suçu boyutlarına ulaştı. Yalnız kadına değil, hayvana ve çocuklara da şiddet gösteriliyor. Bu yaşananlar beni şok ediyor ve bu ülke bizim ülkemiz mi diye şaşırıyorum. Bu kadar mı vicdansız olduk! Şu yaşananlardan sonra insan olmaktan utanıyorum. Herkese yalvarıyorum, n’olur bütün bu yaşanan çirkinliklere tepki gösterin, sessiz kalmayın.”

Melike İpek Yalova kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Rol modeli: Babası. “Babasına çok düşkün bir çocuktum. Yaşıtlarım çizgi film izlerken, tartışma programları izliyordum; izlemek zorundaydım.”

Evde ne yapar?  Evde DVD izlemeyi çok seviyor,  büyük bir koleksiyonu var. “İzlediğim filmlere içinde çok derin sanat olsun diye hiç bakmıyorum.”

Hangi filmden etkilendi? ‘Kramer, Kramer’e Karşı’ ve ‘Rocky’ filmlerinin hayatında özel bir yeri var. “Rocky’deki boks maçını izlerken hep ağlarım.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019 – Bir Zamanlar Çukurova / Müjgan Hekimoğlu
2018 – İnsanlık Suçu /Cevher Akışık
2017 – Çember /Leyla
2016 – Hayat Şarkısı /Suzi
2012/2015 – Karadayı /Ayten Alev
2011 – Muhteşem Yüzyıl / Prenses İsabella Fortuna

SİNEMA FİLMLERİ

2018 – Can Feda