Ana sayfa Dizi Haberleri Aslı Enver hastalığını kendi taktikleri ile yendi!

Aslı Enver hastalığını kendi taktikleri ile yendi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Aslı Enver, instagram hesabından takipçilerinden gelen soruları yanıtladı. Oyuncu, “Disleksi sizi ne şekilde zorluyor. Senaryoları nasıl okuyorsunuz” şeklindeki bir soruya yanıt verdi. Okuma zorluğu yaşadığını kabul eden oyuncu hastalığın kendisindeki etkilerden de bahsetti.

Aslı Enver, “Çocukken bununla ilgili sorun yaşıyordum ve utanıyordum ama yıllar içinde bunun bir kusur olmadığını anladım. Okumakta çok zorlanıyorsunuz ama zaman içinde kendinize uygun taktiklerle çözebiliyorsunuz” diye detay verdi.

Aslı Enver hastalığını kendi taktikleri ile yendi! 8

Ünlü oyuncu artık okuma zorluğunu kendince geliştirdiği taktiklerle aşıyor. Dizi senaryolarını okumak çok yoğun ve zahmetli bir iş. Disleksi hastalığı nedeniyle de farklı bir yöntem uygulayan Aslı Enver, şöyle konuştu:

“Ben senaryoların altını çizerek ve hemen ezberleyerek okuyorum. Pratikle bir şekilde kendi yolunuzu buluyorsunuz.”
Aslı Enver hastalığını kendi taktikleri ile yendi! 9

Disleksi hastalığı nedir?

Kişinin normal veya üstün zeka düzeyinde olmasına rağmen okuma, yazma ve dil becerilerinde problem yaşamasına sebep olan özel öğrenme bozukluğudur. Genellikle okuma bozukluğu şeklinde gözlemlenen disleksi, dikkat ve hafızayı da etkilemektedir.