Ana sayfa Kadın Haberleri Aslı Enver, yapımcıların anlamak istemediği detayı tane tane anlattı!

Aslı Enver, yapımcıların anlamak istemediği detayı tane tane anlattı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Aslı Enver, Babil dizisinde canlandırdığı Ayşe karakteri ile ekranda fırtına estirmeye başladı. Aslında ismi Aslı değil, Nihal… Aslında o sekreter de değil, bir polis memuru… Süleyman’ın kirli işlerini ortaya çıkarması için şirkete emniyet tarafından yerleştirilen ajan…

Aslı Enver’in hayranları senaryonun bu noktaya gelmesinden çok memnun olduğunu sosyal medyada yapılan yorumlardan anlayabilirsiniz. Enver hayranları yeni bölümleri de sabırsızlıkla bekliyor.

İstanbullu Gelin’in ardından Babil’ in senaryosuna kendini kaptıran ve projede yer almak istediği için de beklediğinden daha erken ekrana dönen Aslı Enver, Ranini’deki röportajında bir detaya dikkat çekti.

Aslında bu detay dizi yapımcılarının da bir projeyi ele alırken atlamamaları gereken güçlü bir ayrıntıyı içeriyordu. Enver, Babil dizisinin ilk 3-4 bölümünde çok az yer aldı, hatta hayranları bu süreçte neden dizide yer aldığını bile sorguladı.

Enver’in bu duruma bakış açısı ise şöyle oldu: “Babil bağlamında her şey o kadar iyiydi ki, kabul etmekten başka yapacak bir şey kalmadı bana. Benim de seyircinin de alışık olmadığı bir durum içeriyordu senaryo: ilk 3-4 bölüm neredeyse yok denecek kadar az rolüm vardı. Fakat aslolan senaryodur her zaman ve karakterin gizemini, sürprizini senaryo uygun gördüğü zamanda açık etti. Derdi olan bir hikayenin içinde yer almak bazen bütün hikayenin içindeki tek kadın olmaktan daha önemlidir.”

Aslı Enver’in sözlerinden anlaşılması gereken en önemli mesaj, hikayenin mutlaka bir derdinin olması, mutlaka toplumsal bir noktaya temas etmesi lazım.

Ayrıca güçlü bir oyuncu ile reytingi buluruz mantığı yerine güçlü bir hikayede o hikayeye uygun isemleri bulmak önemli.

Bir başka detay hikayede baskın bir karakterde yer almak değil de, bütün içinde derdi olan bir karaktere hayat vermek daha önemli.

Aslı Enver’in sözleri hem yapımcılara hem de oyunculara güçlü bir tecrübeyi sunuyor.