Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Aslıhan Güner Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Aslıhan Güner Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Aslıhan Güner, 17 Aralık 1987 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Aslıhan Güner
Doğum Tarihi: 17 Aralık 1987
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.70 m.
Kilosu:  57 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Mavi
Saç Rengi: Siyah
Eşi: Mert Kılıç
Kardeşleri: Neslihan Güner, Yasemin Güner
Instagram: https://www.instagram.com/aslihanguner/

Aslıhan Güner Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: 3 kardeşi var. 9 Haziran 2013 tarihinde ‘Şefkat Tepe’ dizisinde tanıştığı Mert Kılıç ile evlendi.  “Evin en büyük çocuğuydum. Abla olduğum için anaç bir ruhum vardı. Kardeşlerime anne gibiydim. Hâlâ da öyleyim. Güzel bir bebek olduğum için 3-4 yaşlarındayken reklamlarda oynayayım diye teklif gelmiş. Babam kabul etmemiş. Babam bize her şeyi yeteri kadar aldı, fazlasını vermedi. ‘Her isteğiniz yerine getirilirse manevi anlamda eksikliğe yol açar. Şükretmeyi unutursunuz derdi’. Hatırlıyorum, bir şeyi çok istiyorsam babama mektup yazar, öyle aldırırdım. Hep kendi paramı kazanmayı isterdim. Acayip bir ticaret kafam vardır. Allah’ın izniyle aç kalmam. Ekmeğimi taştan çıkarırım.”    

Çocukluk yılları: 11 yaşından itibaren her yaz tatilinde işe girip çalıştı. Bu durum hayatı daha erken tanımasına yardımcı oldu. Para kazanmanın ne kadar zor olduğunu biliyor. “Emeğinin karşılığını aldığında duyduğun hazzı hiçbir şeyden alamazsın. Bayramlarda bile çalışırdım. Dolayısıyla bu işin popülaritesi beni hiç etkisi altına almadı. Kıymet bilen biriyimdir. Allah’ın verdiği vermediği her şeye şükrederim. Çocukluk yıllarımın bana kattığı en büyük artı. En büyük şansım inancım, onun sayesinde bir şeyler yapabildim.”

Eğitim hayatı: Barış Manço Kültür Merkezi’nde oyunculuk eğitimi aldı.

Oyunculuğa nasıl başladı: Oyunculuğa başlama merakı ilkokul üçüncü sınıftayken okuluna Gazanfer Özcan Tiyatrosu’nun gelmesiyle başladı. “Bir TV çekimi yapılacaktı ve ben de görevlendirildim. İlk kez kendimi televizyonda gördüğümde öyle heyecanlandım ki bir gün oyuncu olma fikri kalbimi sıcacık yaptı. Sonrasında önce okulumda tiyatrolar yazdım ve oynadım; danslar ettim şiirler okudum, şarkılar söyledim. Biraz daha büyüdüğümde kendi kendime yaptıklarım yetmedi ve üç yıl bir kültür merkezinde tiyatro kurslarına gittim. Sonrasında üniversiteye başlamamla birlikte profesyonel olarak Tümay Özokur’la birlikte çalışmaya başladım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2002 yılında ‘Sırlar Dünyası’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Asi’ dizisinde canlandırdığı ‘Gonca’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Azimli, çalışkan, özverili, anaç, duygusal, sempatik.

Sosyal: Yapmayı en çok sevdiği şeyler; seyahat etmek, keşfetmek, fotoğraf çekmek ve çektirmek. Planlarında en kısa zamanda Paris, Dubai ile Kuzey Avrupa ülkelerinden İsveç, Norveç ve Danimarka’ya gitmek var.

Düşünce yapısı: Mesleğini şöhret olmak için yapmıyor, para kazanmak için yapıyor. “Dört elle sarılıyorum mesleğime. Elimden geldiğince hakkını vermeye çalışıyorum. Oyuncu olmak kumar gibi bir şey şanslı olmanız lazım. Tanıdığım kimse olmadığı için elimde bileziğim olsun istedim. Eski kafalı gelebilirim ama ayakları yere sağlam basan birisiyimdir. Zaten okulu yarım bıraktım. ‘Asi’ dizisi için teklif gelmişti, 2 yıl Antakya’da yaşamam gerekiyordu. Yarım bıraktığım için de hiç pişman olmadım. Çünkü hep çalıştım. Hedeflediğim bir yer yok. Sadece çıktığım yolda çizgimi bozmamaya özen gösteriyorum. Allah da yardım ediyor.”

Aslıhan Güner Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sette nasıl birisi? Setlerde genellikle çok güler yüzlü ancak ciddi olduğu anlar da var. Yaşıtlarına nazaran set ahlakına daha çok sahip olduğuna inanıyor. “Çok disiplinliyim. Birçok oyuncu arkadaşım gibi seti bekletmem, kapris yapmam. Çünkü büyüklerimden böyle gördüm, bunu öğrendim. Sette senaryo bile bırakılmadığını söylerler. Yeşilçam kültüründen geliyor bunlar. Öğrendiğim en önemli bilgi de buydu. Gerekirse uykusuz kalırım ama asla dersime çalışmadan sete gitmem. Tabii biraz da karakter meselesi.”

Mutluluk kaynağı: Tuncel Kurtiz, Nur Sürer, Çetin Tekindor gibi usta oyuncular ve mükemmel yönetmenlerle çalıştığını düşünüyor. “ Güçlü isimler ve yönetmenlerle aynı projede çalışınca yavaş yavaş ama sağlam adımlar attım. Bu piyasaya atıldığımda ne bir tanıdığım, ne bir bağlantım vardı. Tek tabancaydım. Bugün olduğum yere tırnaklarımla geldim.”

İlk sinema filmi: İsmail Güneş/ The İmam

Aşka bakışı: “Aşk huzur ve mutluluk demek.  Doğru insanla bir araya geldiğinde aşk da, evlilik de çok güzel. İnsanlar bence en yakın arkadaşıyla evlensin. Mert (Kılıç) benim için öyleydi. İki yıllık arkadaşlık sürecinin sonunda evlendik. Anlaşmak çok önemli. Evlilik, doğru kişiyi bulduğun zaman dünyanın en güzel şeyi. Mert’le zaten benzer karakterlerdeyiz.”

Hayata bakışı: Hayatı planlı yaşıyor bu nedenle yoğun olduğu zamanlarda bile pek zorlanmıyor. “Genel olarak enerjimi iyi kullanırım, çoğunlukla da birden fazla şeye yetişirim. İşimden de aşkımdan da beslendiğimden çok güzel bir denge oluyor benim için her ikisinin de hayatımda olması.”

İş hayatına bakışı: Aşık olduğu işi yaptığı için kendini şanslı hissediyor. “En alttan başlayıp, kariyerimde adım adım yükseldim. Çok güzel isimlerle, iyi projelerde çalıştığım için hayat okulu gibi oldu. 15-16 yaşımdan beri bu işin içindeyim. Tiyatroya gönül vermiş bir çocuktum. Her ne kadar reklam bölümünü okumuş olsam da oyunculuk üzerineydi her şey. Hiç kolay olmadı. Kariyerim sağlam adımlarla ilerlediği ve aşık olduğum işi yaptığım için kendimi şanslı hissediyorum.”

Kariyer planı: Hırslı değil ancak çok çalışkan ve başarmak için elinden gelenin fazlasını yapıyor. “Hırs, bence bir şeylerin eksik olması demek. En büyük hayalim, Osmanlı kadınını oynamaktı ve iki kere canlandırdım. Ajan, polis, salon kadını, öğrenci ve doktor gibi roller de oynadım. Şimdi günümüz kadınını canlandırmak istiyorum. Hem sinema filmi hem de dizi için böyle düşünüyorum.

Gelecek Hayali: Her zaman farklı rolleri canlandırmanın iyi olduğu görüşünde. Geçmişine baktığı zaman yaşına göre iyi işler yaptığını düşünüyor. “Bulunduğum yere hak ederek geldim. Ağır ağır sağlam adımlarla ilerlemek istiyorum. Oyunculuğun yaşı yoktur, her yaşta oynayabilirsiniz, ben 50 yaşımda da oyunculuk yapmak isterim. TV’de bir anlık yanıp sönen birisi olmak istemiyorum.

Hobisi: Müzik, sesi çok güzel ileride albüm yapmayı istiyor. “Canlı yayınlarda ve katıldığım programlarda her zaman şarkı söylüyorum. Ancak, bir projede sesimi kullanma şansım olmadı. Sürekli, ‘Kaset çıkarmayı veya bu şarkı ile bir şey yapmak istiyor musunuz?’ diye soruyorlar; İstiyorum. Çünkü şarkı söylememin, sesimin güzel olmasının oyunculuğuma bir artı olduğunu düşünüyorum. İnşallah bir projede sesimi kullanabilirim.”

Kimlere hayranlık duyar? Eski Türk filmlerini çok seviyor. Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Gülşen Bubikoğlu’nun hepsinin duruşlarına hayran ve onların gerçekten sanatçı olmak için doğduklarına inanıyor. “Keşke o dönemde doğsaydım da ben de Yeşilçam da olsaydım dediğim olmuştur.”

Erkekte çekicilik kriteri: Eşi Mert Kılıç’ın kalbinden ve hayata bakışından etkilendi. “ Mert hayatımda gördüğüm en temiz, en dürüst, en içi dışı bir, hesapsız, olduğu gibi olan bir adam. Hayatımda olduğu günden beri her gün şükrettiren biri.”

Aslıhan Güner Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Evde ne yapar? Vakti olduğunda evinin işini kendi yapıyor. En sevdiği iş mutfak işleri; 7/24 yemek ve tatlı yapabilir. “ Mutfak delisiyim, evde olduğum zaman mutfakta yaşarım ben. En sevmediğime gelince giyinme odasını düzenlemek. Kıyafetleri katlamak, asmak, düzeltmek bazen çok zor geliyor.”

Sosyal medya ile arası nasıl? Sosyal medyada geniş bir hayran kitlesi var. “Instagram fenomenliği gibi bir iddiam yok. Takipçi kitlemin beni tamamen sevdiğini, güzellik ve pozitiflik aldığı için takip ettiklerini düşünüyorum. Beni abla gibi görüyorlar, dekorasyon, ev düzeni, yemek tarifleri gibi birçok konuda soru sorup, fikir alıyorlar. YouTube kanalı açmam ve bir program sunmam üzerine de çok fazla talep var. Televizyonda yemek programı işine sıcak bakıyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019/2020 – Kuzey Yıldızı: İlk Aşk /Yıldız Kadıoğlu
2017/2018 – Diriliş Ertuğrul / Karaca Hatun
2016 – Kehribar / Bahar Bozoğlu
2014 – Sungurlar (Leyla) (TV Dizisi)
2014 – Kızıl Elma /Azra
2013 – Her Şey Yolunda Merkez /Yasemin
2012 – Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam /Esma
2010/2014 – Şefkat Tepe /Leyla- Yasemin
2008 – Sonsuz Merhamet /Henna
2007 – Kuzey Rüzgarı / Küçük Hilal
2007/2009 – Asi /Gonca Kozcuoğlu
2006 – Çemberimde Gül Oya / Dilek
2006 – Sevda Çiçeği (TV Dizisi)
2006 – Selena / Demeter
2006 – Esir Kalpler
2006 – Eksi 18
2004 – En İyi Arkadaşım
2004 – Büyük Buluşma /Zeynep-Nazlı
2002 – Sırlar Dünyası/Sır Dünyası /Nazlı

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Komutan

2020- Hanımağa’nın Gelinleri/ Defne

2019- Akıllara Seza/ Seza

2017- Ver Kaç / Nazlı

2015 – Selam: Bahara Yolculuk /Sevgi Yüce

2012 – Moskova’nın Şifresi: Temel /Zuhal

2011 – Sümela’nın Şifresi: Temel /Zuhal

2007 – Yuvamı Yıkamazsın (Pelin) (Sinema Filmi)

2007- Memleket Hikayeleri: Yine Bana Kalasın / Menekşe (TV Filmi)

2007- Yuvamı Yıkamazsın/ Pelin (TV Filmi)

2007 – Sözün Bittiği Yer / Aslıhan Güner (Konuk Oyuncu)

2006 – Geceler Yarim Oldu (Gülcan) (Sinema Filmi)

2006- Memleket Hikayeleri: Çemberimde Gül Oya / Dilek (TV Filmi)

2005 – The İmam /Zehra