Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Çağlar Çorumlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Çağlar Çorumlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Çağlar Çorumlu, 4 Aralık 1977 tarihinde Amasya Merzifon’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Çağlar Çorumlu
Doğum Tarihi: 4 Aralık 1977
Doğum Yeri: Amasya / Merzifon
Boyu: 1.75 m.
Kilosu:   80 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Annesi: Yüksel Çorumlu
Babası: Vedat Çorumlu
Eşi: Gaye Çorumlu
Çocuğu: Ali Çorumlu
Instagram: https://www.instagram.com/caglar_corumlu

Çağlar Çorumlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Eğitimci bir aileden geliyor. Annesi ve babası öğretmen. Babası geçtiğimiz yıllarda geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. 2012 yılında Gaye Çorumlu ile evlendi, çiftin Ali adında bir oğlu var. “Ailem en başında oyuncu olmamı istemedi. Okuduğum bütün okullarda sosyal faaliyetlere katılmamı hep desteklediler. Ama iş ciddiye binip ben üniversite 1. sınıfta okurken ‘baba ben üniversiteyi bırakıp konservatuara gideceğim’ dediğimde tabii ki bir panik durumu oldu. Ben her sene ‘baba ben okulu bırakıyorum, ben oyuncu olmak istiyorum, bak gelen insanlar da beni bu konuda destekliyorlar, bu işi yapabileceğimi söylüyorlar’ diyordum. En sonunda babam ‘tamam oğlum, okulunu bitir sonra ne yapıyorsan yap’ dedi. Ailem haklı olarak direndi ama ben gözümü karartmıştım. Ek iş olarak bile olsa, mutlaka tiyatro yapacaktım.”

Çocukluk yılları: Sevgi dolu bir ailede keyifli bir çocukluk geçirdi. “Bayramlarda İzmir’den, Ankara’dan akrabalarımızın gelmesi, anneannemlerin bağına üzüm toplamaya gitmemiz unutulmayacak çocukluk anılarım. Anadolu’da yaşanan çocukluk bir sürü beceriyi de getiriyor. Doğayla iç içe büyüyorsun yani hayata dair ne varsa tek başına yaşayabileceğini küçük şehirde görüyorsun. Şanslarımdan biri de, insanları inceleme fırsatımın olmuş olması. Yani küçük yerde zaman daha yavaş akar. İnsanları daha rahat gözlemlersin ve özümsüyorsun.”

Eğitim hayatı: Merzifon Lisesi’nden mezun oldu. Daha sonra, Eskişehir’e yerleşti. 2000 yılında Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul’da da Müjdat Gezen Sanat Merkezi Actor Studio’da bir yıl tiyatro eğitimi aldı.

Oyunculuğa nasıl başladı: Oyuncu olmaya orta ikinci sınıfta, 12 yaşındayken karar verdi. “Benim için zor ve meşakkatli bir dönemdi. Eskişehir’de okurken birinci sınıfta turizm tiyatro topluluğu vardı. Oraya konservatuardan gelen ağabeylerimizle bir iki oyun çalıştık, sonrasında kendimiz amatör gruplar kurduk. Oyunculuk macerası böylelikle başlamış oldu. 2000 yılında, 23 yaşında İstanbul’a geldim. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde ‘aktör stüdyo’ diye bir kurs vardı oraya gittim ve bitirdim. Daha sonrasında ‘Yedi Numara’ dizisi oldu. Benim maceram 2001 yılında başlamış oldu.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Yedi Numara’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Güldür Güldür Show’ dizisinde canlandırdığı ‘Şevket Mircan’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Sabırlı, çalışkan, mütevazi, eğlenceli, azimli.

İlk sinema filmi: Zeki Demirkubuz/ Kader

Hayata bakışı: Cesur bir insan, zamanla yarışmıyor, zaman ne gösterirse yaşamayı seviyor. “Üniversite bittikten sonra İstanbul’a gelme kararım, hayatımı acayip etkiledi. Merzifon’dan çıkıp hemen İstanbul’a gelseydim böyle olmazdı. Başka bir hayata çok net bir nokta koydum. Aslında çok da zor değilmiş, zamanla yarışmaya gerek yok onunla bir olmak lazım. Yapamasaydın ne olurdu derseniz hiç bir şey olmazdı. Elimde bir mesleğim var. İnsan sevdiği işin dışında hangi işi yaparsa yapsın benim için aynıdır. Bazen siz bırakır gidersiniz, bazen de şartlar sizi bırakıp gitmeye ya da kalmaya zorlar. Ne olursa olsun hayat bir şekilde devam ediyor. İkisinde de direnç göstermemek gerekiyor. Kontrol sende.”

İş hayatına bakışı: Projeler ve roller büyüdükçe, oyuncunun egosunun törpülenmesi gerektiğini düşünüyor. “Bende böyle oluyor, büyük projelerle egonun verdiği açıkları kapatıyorum. Projeler büyüdükçe egolarım azalıyor.  Oyuncu olmak isteyenlere tavsiyem, öncelikle sakin olsunlar, sakin olamayacaklarını, delikanlı, heyecanlı, telaşlı olduklarını bildiğim için bunu özellikle söylüyorum. Doğruluğu, yanlışlığı önemli değil ama bir şeye karar versinler. Hiç bir şey için geç değildir. Geç kalmışlık hisleri varsa bile istisna olabileceklerini unutmasınlar. İstisna olabilmek insanı farklı kılar. Öğretilmiş doğrular üzerinden değil herkes kendi doğruları üzerinden ilerlesin. Sakin olup alternatifli hareket etmek gerekiyor.”

Kariyer planı: Başından beri amacı; popüler olmak, para kazanmak değil. İyi ve doğru düzgün bir şeyler yapmak. Kariyer planlamasında da sabrederek, ama aynı zamanda çalışarak biraz zamana bırakmak gerektiği görüşünde. “Komedi oynamaktan çok keyif alıyorum. Küçük adamların dünyalarını büyütmekten, büyük adamların da dünyalarını küçültmek keyif veriyor. Komedyenler gerçeğe ne kadar yakın olursa o kadar komik olurlar. Gerçek olmak da aslında dramatiktir. Hayat göz ya da duruş gerektiriyor. Bir şey yapıyorsunuz, iki yıl sonra tükenebiliyor. Tekrar çalışmanız ve gündemle beraber başka fikirler üretmeniz lazım. Evet, komedi oranımız arttı ama daha çok ihtiyacımız olduğu kesin. Gülebilmek de, güldürebilmek de aslında zekâ işi.”

Çağlar Çorumlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Gelecek Hayali: Hedefim her tiyatrocunun olduğu gibi kendi tiyatrosunu kurmaktı bu hedefini gerçekleştirdi. “Benim bir amacım vardı. Tiyatro kurduk, adı TiyatrOPS. Oynamayı çok seviyorum ve benim için yer ve mekân fark etmiyor. Benim için önemli olan oynadığım yerde zevk alıyor muyum, eğleniyor muyum, eğlendirebiliyor muyum? İnsanlara hayat tecrübelerimde var olan şeyleri aktarabiliyor muyum, aynı şeyleri düşündüğümüz insanlarla buluşabiliyor muyum derdim bu.
Şehir tiyatrolarındaydım. Beş sezon devam ettim, çok güzel oyunlar oynadık, çok da güzel günlerim geçti. Ama artık çok yoruldum. Çok değer verdiğim hocam Nefrin Tokyay’la oturup sohbet ediyorduk, ‘hadi çocuk kur tiyatronu’ dedi. Şaşırdım, hocam ne diyorsunuz dedim, şok geçirdim. Olurdu olmazdı derken, ben destek olacağım dedi. Sonrasında eşimle de konuştum, yaparız dedik. Gittik şirket kurduk adı ne olsun diye düşünürken TiyatrOPS oldu. Açılımı da tiyatro-oyun ve performans sahnesi.”

Doğa ile ilişkisi: İstanbul’un en sevdiği hali, gece trafiksiz zamanı. En sevdiği semtleri ise Sultanahmet, Kuzguncuk, Adalar, eski Nevizade ve Moda daha yeşillik, sakin, bakirliğini yitirmemiş yerleri çok seviyor vakit buldukça buralarda zaman geçiriyor.

DİZİLERİ

2018 /2019– Jet Sosyete /Yaşar Yüksel
2013 – Cesur Hemşire (Babür) (TV Dizisi)
2013/2020 – BKM Güldür Güldür /Şevket Mircan
2013 /2014 – Aldırma Gönül
2012 – İbret-i Ailem /Kenan
2012 – Koyu Kırmızı /Galip
2012- Sizinkiler- Çatlak Yumurtalar / Zeytin
2010 – Geniş Aile 2. Sezon / Yurdakul
2009 – Teyzanne /Şaşkın Bakkal
2009 – Haneler /Çağlar
2008 – Üvey Aile /Feyyaz
2008 – Derman /Güven
2007- Duvar/ Hasan
2006 – Hayat Türküsü /Sezgin
2006 – Ezo Gelin /Zeki
2006 – Ah Polis Olsam
2005 – Ters Köşe / Sinan
2004 – Gece Yürüyüşü /Hakan
2000 – Yedi Numara /Yusuf Güdük

SİNEMA FİLMLERİ

2020- İyi Aile Babası
2020- Kısmet / Kenan
2020- Karakomik Filmler: Emanet/ Ayhan
2018- Cebimdeki Yabancı / Suavi
2018 – Arif V 2016 /Zeki Müren
2017 – Kolonya Cumhuriyeti /Peker Mengen
2017 – Tatlım Tatlım / Tatlım
2016 – Kor /Aslan
2015 – Bulantı /Beşir
2015 – Yok Artık /Semih
2014 – Pek Yakında /Zeki
2013 – Daire /Necip
2012 – Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor (Türkçe Seslendirme)
2010 – Prensesin Uykusu /Aziz
2009 – Rina /Umut
2008 – Osmanlı Cumhuriyeti /Piştici 2
2006 – Yanılgılar / Mehmet (Kısa Film)
2006 – Kader /Kamil

TİYATRO OYUNLARI

2020- Übü Hep Übü
2019- Yorgun Cümleler Günlüğü
2014- Big Shoot / Mösyö
2013- Güldür Güldür Show / Şevket Mircan
2011- Şark Dişçisi / Taparnigos
2010- Marat Sade / Anlatıcı
2009- Tarla Kuşuydu Juliet / Shakespeare
2009- Ayşegül Sıkıntıda
2009-  Karagöz Geri Döndü
2008- İstanbul Efendisi
2007-Ayşegül Hindistanda
2006-Kadınlarda Savaşı Yitirdi
2002- Havadan Sudan
2001- Bir Şahnaz Oyun
2001- Kızgın Damdaki Kedi
1999/2000-Mezopotamya Üçlemesi : Taziye

ÖDÜLLERİ

2015 – 20. Sadri Alışık Sinema Ödülleri / Müzikal ya da Komedi dalında Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu/ Pek Yakında

2012 – 16. Afife Tiyatro Ödülleri/ Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu/Şark Dişçisi

2017 – 44. Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni / En İyi Komedi & Romantik Komedi Dizisi Erkek Oyuncusu/ Güldür Güldür Show