Ana sayfa Sosyal Medya Ateş Kuşları dizisinde Yabani dizisi rahatsızlığı sosyal medyaya yansıdı!

Ateş Kuşları dizisinde Yabani dizisi rahatsızlığı sosyal medyaya yansıdı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranlarında ikinci sezona hazırlanan Ateş Kuşları dizisi güçlü bir hikayeye sahip bir yapım. İyi oyunculardan kurulu kadrosuyla ilk sezonda başarılı sonuçlar elde eden dizinin ikinci sezonunun da çok yakında başlaması bekleniyor.

Ateş Kuşları dizisi sokak çocuklarının hayatına dokunan hikayesiyle farklı bir kulvarda ilerleyen bir dizi oldu. Özellikle de zengin bir ailenin kız bebeğinin sokakta ölüme terk edilmesi, onu sokak çocuklarının sahiplenmesi ve yıllar sonra ailesine kavuşmasını anlatan hikaye izleyenleri derinden etkiledi.

Nehir Erdem ve Ayşe Ferda Eryılmaz’ın senaryosunu yazdığı dizinin ikinci sezonu merakla beklenirken, benzer bir hikayeye sahip olan Yabani isimli dizi de Fox TV tarafından tanıtılmaya başlandı.

Yabani dizisinde ise köklü bir aileden kaçırılıp, sokaklara düşen bir çocuğun yeniden ailesine kavuşması ve kendisini baştan yaratmasını anlatan bir hikaye kurgusu var. Hilal Yıldız’ın senaryosunu yazdığı Yabani dizisinin tanıtımının yayınlanmasının ardından Ateş Kuşları dizisinin senaristi Ayşe Ferda Eryılmaz, instagram üzerinden bir eleştiri paylaşımı yaptı.

Ateş Kuşları dizisinde Yabani dizisi rahatsızlığı sosyal medyaya yansıdı! 8

Şaka ile karışık eleştiri ile dikkat çeken senarist, Yabani dizisine başarılar dilemeyi de ihmal etmedi.

Rekabetin içinde olan bu paylaşım yadırganacak bir şey değil elbette. Ancak sanki Türk dizilerinde çok farklı hikayeler ortaya konuluyor da birbirine benzeyen diziler sanki hiç olmuyormuş gibi bir tavır da yanıltıcı olabilir.

Ateş Kuşları dizisinde Yabani dizisi rahatsızlığı sosyal medyaya yansıdı! 9

Uzun yıllardır sektörde yer alan hikayeler birbirine çok benziyor. İzleyici alışkanlıklarını iyi bilen yapım firmaları tutan bir hikayeyi farklı nüanslar ile yeniden ekrana sürmekten çekinmiyor.

Böyle bir ortamda Yabani dizisinin konusunun Ateş Kuşları’na benzetilmesi şaşılacak bir durum değil.

Sonuçta hikayesi daha iyi olan, duyguyu izleyiciye daha güçlü şekilde geçiren dizi kazanacak.