Ana sayfa Dizi Haberleri atv ile Fox TV dizilerinin görünmez savaşı!

atv ile Fox TV dizilerinin görünmez savaşı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Yıllardır bir slogan vardır; ‘Dizi atv’de izlenir’… Atv uzun yıllar dizilere büyük yatırım yaptı. Çok önemli yapımları Türk dizi sektörüne taşıdı…Bu dizilerden önemli bir bölümü de yurt dışı satışları ile dünyaya yayıldı.

Ancak son yıllarda Fox TV’nin müthiş bir dizi atağını izliyoruz. Çok önemli yapımlara imza atan Fox TV ile atv arasında dizi yarışı da olanca hızıyla devam ediyor.

Her iki kanalın da elinde çok güçlü yapımları var. atv; Kuruluş Osman, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Bir Zamanlar Çukurova, Hercai müthiş işler başardı. Gel Dese Aşk da yeni başlayan bir yapım.

Fox TV’nin de eli çok güçlü. Kadın dizisi final yapsa da 3 sezon boyunca büyük başarı sağladı. Mucize Doktor, Yasak Elma, Savaşçı büyük başarılar kazandı. Bunun yanı sıra Öğretmen, Zümrüdüanka ve Baraj dizileri de 2020 yılında başlamalarına rağmen iyi sonuçlar aldı.

Bu iki kanalın diziler konusunda isabetli kararlar vermesinin yanı sıra bir de farklı kategorilerde dizileri tutturmak gibi özellikleri var.

atv ile Fox TV dizilerinin görünmez savaşı! 7

Reytinglerde de diziler üzerinden iki kanalın müthiş yarışını izliyoruz. Koronavirüs döneminde atv bir adım daha öne çıktı. Fox TV dizilerin çekimini durdurdu ama atv farklı bir yol izledi. Hem de stok bölümlerle çalışmanın avantajını atv daha fazla hissetti.

İki kanal arasındaki bu dizi yarışına diğer kanalların birkaç yapım ile katıldığı görülüyor ama topyekun bir dizi yarışı atv ile Fox TV arasında yaşanıyor. İki kanal da bu noktada diğer rakiplerinden çok önde…