Ana sayfa Dizi Haberleri Avlu dizisi başarılı olamazsa onca emeğe çok yazık olacak!

Avlu dizisi başarılı olamazsa onca emeğe çok yazık olacak!

tarafından ker_def

Avlu dizisi için 4 aylık çalışmayla dev plato kuruldu

Geri sayım başlayan ve 29 Mart Perşembe günü seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan Avlu, oyuncu kadrosu ile olduğu kadar dev platosu ile de çok dikkatleri üzerine çekti.

Avlu’nun başrollerinde Demet Evgar, Ceren Moray, Nursel Köse, Kenan Ece, Teoman Kumbaracıbaşı ve Ruçhan Çalışkur gibi isimlerin rol alıyor. Merakla beklenen dizinin çekimleri için özel olarak dev bir plato hazırlandı.

4 aylık bir çalışma süreci ile hazırlanan platonun yapımında 70 kişilik bir ekip çalıştı.

Avlu’nın platosu, 4.500m2’lik bir alanda yer alıyor, dekor kurulumuna ilk başlandığında zemini düzeltmek için 240m3 beton kullanıldı. Duvarlar içinse 2000m2 ytong duvarlar örüldü.

Yapımında iki ton boya kullanılan avlunun dış duvarları için kapalı ve açık alanlarda 2000 metre dikenli / jiletli tel kullanıldı.

Avlu dizisi başarılı olamazsa onca emeğe çok yazık olacak! 8

Gerçekçiliği ile ön plana çıkan dekorasyonda en ufak detaylar bile düşünüldü.

Şimdiden zirve yarışında üst sıralarda yer alması beklenen projede Demet Evgar, Ceren Moray ve Nursel Köse’nin yaratacağı karakterler merakla bekleniyor.

Başrollerini Demet Evgar, Ceren Moray ve Nursel Köse’nin paylaştığı dizi 29 Mart Perşembe akşamı Star TV’de başlıyor.

Dizide deneyimli ve bir o kadar da başarılı kadın oyuncuların yer alması ve konunun hapishanede geçmesi izleyenleri bir hayli heyecanlandırdı.

Avlu dizisi başarılı olamazsa onca emeğe çok yazık olacak! 9

Dizinin konusu:

Dizi, yılların sağır kaldığı adaletini kendisi sağlamaya çalışmış bir kadının ceza evine girişini konu alıyor. “Avlu” özgürlüğünden vazgeçmek zorunda kalan bu kadınların 3.sayfa haberlere yansımayan, mutsuzluğun acı ile yarıştığı Karakuyu’da kendi düzen ve kendi hukuklarına karşı verdikleri yaşam mücadelesini konu alıyor.

Wentworth adlı yabancı dizinin Türkiye uyarlaması olacak proje için heyecan dorukta.

İzleyenleri bir hayli heyecanlandıran bu proje oldukça merak ediliyor.

Oyuncuları kadar konusu da çok beğenilen Avlu için geri sayım başladı.

“Çok heyecanlı ya kadınının gücü anlatılacak!”, “Hemen perşembe gelse de izlesek merakla bekliyorum!”, “Perşembe gelse ya meraktan öleceğim!”, “Artık perşembe günü gelebilir mi?”, “Bomba geliyor!” gibi yorumlar yapan izleyenler Perşembe akşamını iple çekiyor…