Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Ay Yapım ile Medyapım, büyük bir anlaşmaya imza attı! Türk dizileri için yeni fırsat

Ay Yapım ile Medyapım, büyük bir anlaşmaya imza attı! Türk dizileri için yeni fırsat

tarafından ker_def

Anlaşma, bu yıl 38.si düzenlenen Uluslararası Ortak Yapım & Eğlence İçerik Marketi, MIPCOM CANNES 2022’de duyuruldu. Bu ortaklık dahilinde, Medyapım ve Ay Yapım’ın üretecekleri içeriklerin MBC kanallarında ve Shahid’de MENA bölgesi ve ötesinde yayınlanması için ilk seçim hakkı ve toplu alım taahhüdü de olacak. MBC Group, Medyapım ve Ay Yapım, Suudi Arabistan Krallığı’nda çekilmesi planlanan Arapça yapımlarda da ortak olacaklar.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinin en büyük ve önde gelen medya şirketi MBC Group, Türkiye’nin önde gelen yapım şirketleri Medyapım ve Ay Yapım ile yeni ortaklığını duyurdu.

38. Uluslararası Ortak Yapım & Eğlence İçerik Marketi MIPCOM CANNES 2022’de duyurulan 5 yıllık anlaşma, ilk seçim ve toplu alım taahhüdü ile birçok Türk içeriğin münhasıran MBC Group tarafından dağıtılmasını ve özgün Arapça içeriklerin MENA bölgesi için üretilmesini kapsıyor.

MBC Group’un CEO’su Sam Barnett, bu anlaşma için “Türk içeriklerinin MENA seyircisi tarafından çok sevildiği bir sır değil – bu içerik türü 2000’lerin başından beri giderek daha da popülerleşiyor. Medyapım ve Ay Yapım gibi iki muazzam Türk yapım şirketinin MBC Group ile ortaklığı sayesinde hem seyircimiz yeni çıkan popüler Türk dizilerini öncelikli olarak izleyebilecek hem de birbirimizin uzmanlığından yararlanarak Suudi Arabistan Krallığı ve geri kalan MENA bölgesinde yeni ve heyecan verici Arapça diziler çekeceğiz. Medyapım ve Ay Yapım ile birlikte çalışıyor olmaktan çok mutluyuz.” dedi.

Medyapım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aksoy, bu anlaşma hakkında “MBC Group ile yeni ve heyecan verici iş birliğimizi duyurmaktan çok mutluyuz. Bu anlaşmanın her iki taraf için de çok keyifli ve uzun soluklu bir ortaklığın başlangıcı olması en içten dileğimiz.” dedi.

Ay Yapım’In CEO’su Kerem Çatay, bu anlaşma için “Bundan 15 yıl önce, MBC Group bir Ay Yapım dizisinin yurtdışındaki ilk yayın adresi olmuştu. O zaman da öncülerdi, şimdi de öncüler. Bu sebeple MBC Group ile birlikte çalışıyor olmaktan ve dizi tarihinde yeni bir sayfa açıyor olmaktan çok mutluyum. Beraber çok güzel şeyler yapacağımızı biliyorum!” dedi.

Medyapım ve Ay Yapım tarafından üretilen yeni Türk içerikler, ilk seçim hakkı ile MENA bölgesinde münhasıran ya da toplu ticaret anlaşmaları dahilinde, MBC’nin televizyon kanallarında ve dünyanın önde gelen Arapça dijital yayın platformu Shahid’de yayınlanacak.

Henüz açıklanmayan ilk seçim yapımlar – Arapça dublajlı olarak – Türkiye’yle eşzamanlı olarak MENA’da yayınlanacak.

Ayrıca seçili Türk yapımları Shahid’in geniş ağında bütün dünyada izlenmeye açık olacak.
İkinci olarak da yerel içeriklere odaklanan MBC Group, Medyapım ve Ay Yapım ile birlikte çalışarak Suudi Arabistan Krallığı ve etrafındaki bölgelerde çekilecek Arapça ortak yapımlar önümüzdeki yıllarda imza atacak.

İçerikler, çekime başlandığı zaman duyurulacak.