Ana sayfa Sosyal Medya Ay Yapım ve Medyapım’dan Türk dizi sektörü adına büyük adım!..

Ay Yapım ve Medyapım’dan Türk dizi sektörü adına büyük adım!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Türkiye’nin önde gelen yapım şirketlerinden Ay Yapım ve Medyapım, Suudi Arabistan merkezli televizyon ağı MBC  Group (Middle East Broadcasting Center) ile yeni bir anlaşmaya imza attı.

Fransa’nın Cannes şehrinde devam eden MIPCOM Fuarında imzalanan beş yıllık anlaşmanın detayları Medyapım’ın sosyal medya hesabından duyuruldu.

Tarafların kurduğu yeni ortaklık anlaşmasına göre, MBC Group, iki şirketin hazırladığı yapımları ilk elden izleyiciyle buluşturacak. Henüz açıklanmayan yapımlar Arapça dublajlı olarak Türkiye’yle eşzamanlı olarak MENA’da yayınlanacak. Ayrıca Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde Arapça çekilecek yeni ve ortak projeler de hazırlanacak.

Ay Yapım ve Medyapım'dan Türk dizi sektörü adına büyük adım!.. 7

Medyapım Grup Başkanı Fatih Aksoy, bu büyük anlaşmayı “MBC Group ile yeni ve heyecan verici işbirliğimizi duyurmaktan çok mutluyuz. Bu anlaşmanın her iki taraf için de çok keyifli ve uzun soluklu bir ortaklığın başlangıcı olması en içten dileğimizdir.” sözleriyle duyurdu.

Ay Yapım’ın CEO’su Kerem Çatay, anlaşmayla ilgili “MBC Group, Ay Yapım tarafından yayınlanan bir diziyi 15 sene öncesinde ekrana getiren ilk yabancı kanaldı. O zaman zirvedelerdi, şimdi de öyleler. Bu yüzden dramadaki bu yeni dönemde onlarla iş birliği yaptığım için çok mutluyum. Birlikte harika şeyler yapacağımızı biliyorum” şeklinde konuştu.