Ana sayfa Dizi Haberleri Ay Yapım’dan tarihi bir dizi hazırlığı! Hazırlanın El Turco geliyor!

Ay Yapım’dan tarihi bir dizi hazırlığı! Hazırlanın El Turco geliyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bugüne kadar birçok unutulmaz diziyi hayata geçiren yapım şirketi Ay Yapım, bomba gibi bir yakımla ekrana gelmeye hazırlanıyor. Bir dönem dizisi olarak çekilecek yeni proje, Osmanlı’nın Viyana Kuşatması dönemini anlatıyor.

Ay Yapım bugüne kadar hangi projeye imza attıysa neredeyse tümü başarıya ulaştı. Şahsiyet, İçerde, Aşk-ı Memnu, Ezel, Karadayı bunlardan sadece birkaçı. Halen Ada Masalı dizisiyle ekrana gelen Ay Yapım yeni sezonda birçok proje için hazırlığını sürdürüyor. Bunlardan biri de El Turco…

Başarılı yapım şirketi, tarihçi ve yazar Orhan Yeniaras’ın El Turco isimli romanını dizi haline getirmek için çalışmalara başladı. Gelen haberlere göre dizi yarı kurmaca yarı gerçek hikaye olacak. Kitap, Osmanlı’nın IV. Mehmed devrinde gerçekleşen Viyana Kuşatması’nın bilinmeyenlerini anlatıyor.

Ay Yapım'dan tarihi bir dizi hazırlığı! Hazırlanın El Turco geliyor! 7

El Turco, Kuzey İtalya’da Moena isimli bir köydeki Türklerin izlerini anlatıyor. Kitabın tanıtımında şu bilgilere yer veriliyor:

“Kimsenin Türkçe bilmediği bu köyde yapacağınız bir gezi hayatınızın gezisi olacaktır. Çevrenizde; Türk Evi, Türk Sokağı ve Türk Kahvesi gibi levhaları görüp şaşıracaksınız. Geziye devam edecek olursanız, mermer bir kaide üzerine yerleştirilmiş, sakallı ve sarıklı bir Yeniçeri büstü selamlayacaktır sizi. İşin ilginç yanı, büstün kaidesi üzerinde bulunan ay yıldızlı Türk bayrağı ve belirgin bir şekilde yazılmış “Türk” sözcüğü bulunmasıdır. Eğer köye ağustos ayında giderseniz, halkın Türk milli giysilerini giyip, ellerinde Türk bayrağı olduğu halde sokağa döküldüklerini görürsünüz.

Köylülerden herhangi birine büstü göstererek “Bu kimdir?” diye sorduğunuzda “O bizim atamız, biz de Türk’üz” diyeceklerdir. Peki kimdir bu Türk? İkinci Viyana Kuşatması’nda Moenalılar tarafından yaralı olarak bulunup kurtarılan Osmanlı istihbarat subayı Balaban Ağa bu köye yerleşmiş ve halkı haraca kesen derebeylerine karşı başarılı bir köylü ayaklanmasını örgütlemiştir. Bu belgesel romanda Balaban Ağa’nın sıra dışı öyküsüyle birlikte İkinci Viyana Kuşatması’nın bilinmeyen yönlerini de okuyacaksınız.”

Üç Kuruş adlı dizinin de hazırlıklarını sürdüren Ay Yapım’ın El Turco projesiyle ilgili başka bir bilgi henüz bulunmuyor.