Ana sayfa Güncel Haberler Aykut Cömert’in ölümü sevenlerini çok üzdü!

Aykut Cömert’in ölümü sevenlerini çok üzdü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Aykut Cömert, fotoğraf ve video sanatçısıydı… Henüz 38 yaşındaydı ve kanserle amansız bir savaş yapmaktaydı.

Aykut Cömert’in ölüm haberi ilk olarak sosyal medyada yayıldı. İlk duyuranlardan birisi de NTV Radyo’nun resmi kanalı oldu.

NTV Radyo’nun mesajı şöyleydi:

“Çağdaş sanatın önemli isimlerinden video sanatçısı Aykut Cömert hayatını kaybetti. Son olarak ünlü isimlerin magazin basınında efsane olan sözleriyle hazırladığı “Söz uçar, hasar kalır” adlı eseriyle ses getirmişti. 38 yaşındaydı, kanserle mücadele ediyordu.”

Aykut Cömert'in ölümü sevenlerini çok üzdü! 10

ÜNLÜLERDEN MESAJLAR

Sosyal medyada Aykut Cömert’i tanıyanlar ardı ardına paylaşımlarda bulunarak üzüntülerini dile getirdi.

Bu isimler arasında ünlüler de vardı. Beren Saat, Ahu Yağtu ve Melisa Sözen instagram heaplarından bu ani ölümün üzüntüsünü paylaşan mesajlar yayınladılar:

BEREN SAAT’İN MESAJI

“Çok arkadas ediniyor insan hayat boyu ama zekadas bulmak zor. Ugultunun ortasinda tek bir cümleyle hayatina isik tutani bulmak çok zor. En karanliklarina kaçtiginda yargilamadan seninle orada sessizce durani, hatta sana kahkaha attirani bulabilmek nerdeyse imkansiz. Bu cografyada kadini, kimligi meselesi yapan artist olmak… Seni özlemek hic bitmeyecek canim arkadasim. Yildizlarla benim icin de dans et ”

Aykut Cömert'in ölümü sevenlerini çok üzdü! 11

AHU YAĞTU’NUN MESAJI

“En gÜzellerini paylaştın yaşattın bize bize hep… nurlar içinde huzurla uyu.”

Aykut Cömert'in ölümü sevenlerini çok üzdü! 12

MELİSA SÖZEN’İN MESAJI

“Bu dünyadan çok güzel bir ruh geçti… Altın kalpli, değdiği her şeyi güzelleştiren, herkesi birleştiren.. Seni çok seviyorum Aykut. Işıklar içinde uyu”

Aykut Cömert'in ölümü sevenlerini çok üzdü! 13

AYKUT CÖMERT KİMDİR?

Aykut Cömert, ünlü isimlerin magazin basınında efsane olan, unutulmaz sözlerle hazırladığı “Söz uçar, hasar kalır” adlı eseriyle ses getirmişti.

Aykut Cömert, İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında kısa filmler çekmenin yanı sıra fotoğraf ve videolarıyla karma sergilerde yer aldı.

2011’de Avrupa, Avusturalya, Balkanlar’da yaşayan Türk gençlerini konu alan iki uzun metrajlı belgesel ve 6. Uluslararası Mardin Film Festivali kapsamında “Siyah Beyaz Çocuklar” isimli atölye ve belgesel çalışmalarını hayata geçirdi.

2012 yılında Belçim Bilgin ile kurguladığı “Sakız” videosu Archive Tasarım Galerisinde sergilendi. Mayıs 2014’te Karaköy Sumahan’da Beren Saat, İlker Kaleli ve Esra Dermancıoğlu’nun oyunculuklarıyla destek verdiği “Bebek”, “Künye”, “Saç” isimli videolarını “ONE NIGHT ART, Bir Ara Bir Haber” isimli sergiyle sanatseverlerle buluşturdu.

2014 yılının Kasım ayında 2. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde Türk sinemasının 100. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Farah Zeynep Abdullah’ın oynadığı, Cahide Sonku’nun hayatını konu alan “100-5=CAHİDE” isimli video performansı sinemaseverler tarafından büyük ilgi topladı.

Aykut Cömert videolarındaki temel sorunsalı beden, cinsiyet, kimlik çatışması, kültür, güzellik miti ve kusursuzluk. İşlerinin en can alıcı noktası ise nesnelerin kimlikler üzerindeki algısını metafor yöntemiyle dile getirmesi.