Ana sayfa Sinema Ayla ve Müslüm’ün yapımcısından müthiş bir film daha geliyor!

Ayla ve Müslüm’ün yapımcısından müthiş bir film daha geliyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bugüne kadar Ayla, Müslüm, Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu, Kesişme: İyi ki Varsın Eren filmlerine imza atan başarılı yapımcı Mustafa Uslu’dan yeni bir film geliyor. Mustafa Uslu bu kez Türk halk müziğinin unutulmaz ozanlarından Neşet Ertaş’ın hayatını anlatacak.

Garip Bülbül Neşet Ertaş’ın hazırlıkları uzun zamandır devam ediyor. Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın üstlendiği filmin senaryosunu Mert Dikmen ve Fulya Özcan’ın yazıyor. Film için oyuncu arayışları devam ediyor.

Filmin oyuncu kadrosu için kesinleşen ilk isim Melisa Aslı Pamuk oldu. Efsane sanatçı adına çekilecek filmde Melisa Aslı Pamuk, Neşet Ertaş’ın aşık olduğu kadına hayat verecek. Melisa Aslı Pamuk bu filmde, çok farklı bir karakterle hayranlarının karşısına çıkacak.

Ayla ve Müslüm’ün yapımcısından müthiş bir film daha geliyor! 7

2012 yılında Yer Gök Aşk isimli projede Sevda karakteri ile yer alan Melisa Aslı Pamuk, o tarihten bu yana birbirinden önemli yapımlarda bulundu. Melisa Aslı Pamuk, en son beIN CONNECT’te yayınlanan Hayaller ve Hayatlar dizisiyle ekrana geldi.

Daha önce yapılan açıklamada filmde Neşet Ertaş’ı gerçek hayatta da ozan olan Bektaş Dolu ve Ramazan Bağgül’ün canlandıracağı belirtilmişti. Bektaş Dolu, Ertaş’ın gençliğini, Ramazan Bağgül ise sanatçının yaş aldıktan sonra Almanya’dan Türkiye’ye kadar uzanan dönemini oynayacak.

Neşet Ertaş kimdir?

Neşet Ertaş Türk halk ozanı, abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi. “Bozkırın Tezenesi” olarak tanınır. 1950’li yıllardan itibaren yaptığı plaklarla özellikle Orta Anadolu türkülerini ve bozlakları kayıt altına aldı. 1960’lı yıllardan itibaren bizzat kendisinin yazdığı türküleri seslendirdi. “Garip” mahlasını kullandı. 1970’li yıllarda türküleri Türkiye’de dönemin birçok sanatçısı tarafından yorumlandı ve çok popüler oldu. 2009 yılında UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazineleri envanterine girmeye değer görüldü. Büyük ozan 2012 yılında 74 yaşındayken vefat etti.