Ana sayfa Sinema Çetin Tekindor ve İsmail Hacıoğlu’nun Ayla filmi, Fox TV’nin yüzünü güldürdü!

Çetin Tekindor ve İsmail Hacıoğlu’nun Ayla filmi, Fox TV’nin yüzünü güldürdü!

tarafından ker_def

Yönetmenliğini Can Ulkay’ın, senaryosunu ise Yiğit Güralp’in üstlendiği, oyuncu kadrosunda İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor, Kim Seol, Kyung-Jin Lee, Murat Yıldırım, Büşra Develi gibi başarılı oyuncuları barındıran “Ayla” filmi, dün akşam yeniden FOX izleyicisiyle buluştu.

Daha önce TV’de ilk kez FOX’ta yayınlanan ve 1950 yılında başlayan, Kore Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir hikâyeden uyarlanan “Ayla” filmi, yine beğeniyle izlendi. “Ayla”; ABC1 hedef kitlede 7.40, AB hedef kitlede 7.17, TOTAL hedef kitlede ise 6.59 reyting elde ederek, Pazar gününün en çok izlenen filmi oldu.

GÜNEY KORE’DEN TÜRKİYE’YE UZANAN BİR HİKAYE: Filmde; 1950 yılında Kore Savaşı’nda yer alan Süleyman Astsubay’ın (İsmail Hacıoğlu) küçük bir kız çocuğu bulması konu alınıyor. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye’ye geri dönme kararı çıkar. Ayla’yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de, Kore kanunlarını aşamaz.

Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler ancak bu buluşma tam 60 yıl sonra gerçekleşir.

Çetin Tekindor ve İsmail Hacıoğlu'nun Ayla filmi, Fox TV'nin yüzünü güldürdü! 7

ERKAN OĞUR’UN BABASININ AYLA İLE YOLLARI KESİŞTİ

FOX Haber’in dün akşam izleyiciyle buluşturduğu haberde; Halk müziği sanatçısı Erkan Oğur’un babası Cerrah Mustafa Oğur’un yolunun Ayla ile kesiştiği ortaya çıktığı açıklandı. Kore Savaşı’nda görevlendirilen Mustafa Oğur’un Ayla’yla korunmaya alındığı topçu taburunda buluştuğu ve Oğur’un hep yanı başında duran 5 yaşındaki Ayla ile aralarının çok iyi olduğu, çok iyi anlaştıkları söylendi.

Savaş alanında askerleri ameliyat eden, nice can kurtaran Mustafa Oğur’un oğlu, Halk müziğinin duayen isimlerinden Erkan Oğur: “Ayla, babamın yanından hiç ayrılmazmış. Dil bilmeseler bile, çok iyi anlaşmışlar.” Dedi. Haberde gösterilen, Mustafa Oğur’un Ayla ile birlikte fotoğrafı, göz yaşarttı.