Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Aynı hata 2. kez yapılır mı? Yasak Elma’da Alihan’a iyi bir mazeret bulunmazsa, kıyamet kopacak!

Aynı hata 2. kez yapılır mı? Yasak Elma’da Alihan’a iyi bir mazeret bulunmazsa, kıyamet kopacak!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Dün akşam Fox TV ekranlarında 15. bölümü yayınlanan dizisinin sevilen aşıkları Zeynep ve Alihan arasında geçen sahneler heyecanla izlendi.

Zeynep’in Amerika’dan döndükten sonra köşe bucak Alihan’dan kaçmasına rağmen, Alihan’ın gelip onun çalıştığı şirketi alması Zeynep’e büyük şaşkınlık yarattı.

Alihan, bu hamlesine karşılık Zeynep’ten yüz bulamadı ve sonunda kendisini affettirmek için romantik bir teklif yaptı.

Zeynep’e bir film DVD’si veren Alihan, onu yarın saat 15:00’te beklediğini, filmi izleyince buluşacakları yeri de anlayacağını söyledi.

Tabii Zeynep herkes gibi aklına takılan o ilk soruyu sordu: “Ya izlediğimde nereye geleceğimi bulamazsam ne olacak?”

Alihan’ın yanıtı da “Öyle bir ihtimal yok, bulursun” oldu.

Ertesi gün gitmeye karar veren Zeynep, ablası Yıldız’la yaptığı konuşmada, buluşacakları yerin İstanbul’un en yüksek binası olduğunu düşünerek hazırlandı ve buluşma yerine gitti. Ancak aradan saatler geçmesine karşılık Alihan’dan hiç bir iz yoktu.

Herkes gitti, bina kapanmak üzereydi ve Zeynep hala Alihan’ı bekliyordu. Güvenlik gelip Zeynep’i uyardı ve çıkması gerektiğini söyledi. Zeynep gözyaşları arasında Alihan’ı beklediği yerden ayrıldı.

Ekran başındaki izleyiciler de bu kadar romantik bir buluşma teklifine Alihan’ın gelmemesini kıyasıya eleştirmeye başladılar.

Sosyal medyada bazı izleyiciler, Alihan’ın gelmemesinin tek nedeninin ölüm, kaza gibi hayati bir durum olmadığı sürece kabul edilemeyeceği görüşünde. Neredeyse Zeynep için son şansını kullanan Alihan’ın, bilerek ve isteyerek o buluşmaya gelmemiş olmasını kimse düşünmek istemiyor. Bu aşkı destekleyenler, Alihan’ın başına bir şey geldiğini ve iyi bir mazereti olacağı inancında.

Ancak 16. bölüm tanıtımını izleyenler, durumun pek de böyle gelişmediğini düşünüyor. Alihan’ın Zeynep’e karşı sert tavrı, işyerinde hiç bir şey olmamış gibi oturması ve Zeynep’in “Keşke içinde bir iyilik olduğunu bilsem” sözüne karşılık, alaycı bir ifadeyle “İyiler çabuk unutulur, sen beni kötü hatırla” sözleri, izleyenleri iyice delirtti.

Geçtiğimiz sezon, çocuk yaşta yaşadığı travmaların yükünü Zeynep’e yükleyip sebepsizce bitiren, ona haketmediği şeyler söyleyen ve kendinden uzaklaştıran Alihan pişman olmuş ve Amerika’ya giden Zeynep’in ardından çok gözyaşı dökmüştü.

Şimdi Zeynep’i yeniden kazanmak için tekrar benzer bir hata yapma ihtimali olabilir mi? Mantık olarak olmamalı. Ancak hikayenin nereye gittiğine izleyici bir anlam veremiyor! Alihan’ın bir şizofren olduğunu bile düşünenler var!

Çiçekçiye kadar gidip, papatya alıp, Hakan’la Zeynep’in buluşma yerine gitmek için işten erken çıktığını bile öğrenen Alihan, o randevuya neden gitmedi!

Tabii Zeynep’in yanlış yere gitmiş olma ihtimali de yüksek ama Alihan onun orayı bulacağından nasıl bu kadar emindi!

Diyelim bulamadı, Alihan’ı o kadar süre içinde niye aramadı. Belli bir saatten sonra bunu yapabilirdi. Zaten pek çok izleyici de ‘Telefon diye bir şey var, bi arasaydınız keşke!’ şeklinde yorumlar yapıyorlar sosyal medyada.

Tüm bu yaşanan olayın ardından, şimdi yeni bölümde izleyici bir cevap bekliyor: ALİHAN NEDEN O RANDEVUYA GİTMEDİ?

Senaristin bu soruya geçerli bir yanıtı yoksa, muhtemelen zaten çoktan başlayan eleştiriler daha da artacak!

Heyecan arttıralım derken aynı hatayı tekrarlamak sadece Alihan’ın değil, senaristin de hatası olarak sosyal medyada çok tartışılacak bir konu olabilir!

Bakın bir izleyici, nasıl bir yorum yapıyor?

“Bu kadar uğraş, çabala, dur sonra buluşmaya gitme ne sebebin olabilir ki, birde bu kadar ikna çalışmasından sonra buluşmaya gitmeyeceksin sonra şirkette sıradan rutin işlerinde o koltukta oturmaya, o kızın yüzüne bakmaya yüzün olacak öyle mi…ya senarist cidden acayip ayar oldum yani insanlar hep dram mı izlemek istiyor, arabeske bağlanmayacak senaryo olmayacak mı yani şu aşamadan sonra ikisinin bir araya gelmesine tek engel ölüm yada trafik kazası vb. bir durum olabilirdi. Seyirciye cidden saygısızlık yapılıyor artık inşallah reytinglerde çakılır erken final yapmak zorunda kalırsınız da kıymetini anlarsınız seyircinin!”