Ana sayfa Dizi Haberleri Ayşenil Şamlıoğlu’ndan karakter şovu! Menajerimi Ara’da Peride’yi gören, Gül Masalı’nda Fatma’ya şaşırıyor!

Ayşenil Şamlıoğlu’ndan karakter şovu! Menajerimi Ara’da Peride’yi gören, Gül Masalı’nda Fatma’ya şaşırıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Bir karakter yaratma ustası olarak nitelendirebilecek oyuncular arasında Ayşenil Şamlıoğlu saymamak olmaz… Türk tiyatro, dizi ve sinema dünyasının her geçen yıl değeri daha da iyi anlaşılan isimlerinden birisi olan Ayşenil Şamlıoğlu, canlandırdığı dizi karakterleri üzerinden genç meslektaşlarına da adeta oyunculuk dersi veriyor.

Gül Masalı dizisinde Fatma Ana karakterini görenler, bu rolü canlandıran kişinin Menajerimi Ara’da Peride olarak bambaşka bir kişiliğe büründüğünü bilince, Ayşenil Şamlıoğlu’nun başarısı daha net ortaya çıkıyor. Birbirinden tamamen zıt ve farklı kültürlerdeki insanların duygularını ekrandaki izleyicilere hissettirme noktasında oyuncunun bir ustalık sergilediği gerçeği ortada.

Ayşenil Şamlıoğlu'ndan karakter şovu! Menajerimi Ara'da Peride'yi gören, Gül Masalı'nda Fatma'ya şaşırıyor! 9

Ferhunde Hanımlar dizisinde cadılıkları ile meşhur Meftune karakterini unutmayanlar için, Ayşenil Şamlıoğlu’nun bukalemun gibi karakter değişimindeki başarısını da iyi biliyor. 1993 yılında başlayan ve 1999’a kadar devam eden Ferhunde Hanımlar dizisinin ardından da Ayşenil Şamlıoğlu, birbirinden farklı yapımlarda bulundu.

Oyuncu son yıllarda ise Jet Sosyete dizisindeki Zahide karakterinin yanı sıra, Menajerimi Ara dizisinde Peride, Yargı dizisinde Şahver ile son olarak da Gül Masalı dizisinde Fatma Ana karakterlerini başarıyla canlandırdı.

Ayşenil Şamlıoğlu'ndan karakter şovu! Menajerimi Ara'da Peride'yi gören, Gül Masalı'nda Fatma'ya şaşırıyor! 10

Gül Masalı, pazar akşamları atv ekranında devam ediyor ve Ayşenil Şamlıoğlu da uzun yıllar boyunca olduğu gibi yine hayranlarının karşısında bambaşka bir Anadolu kadını tasviriyle çıkıyor.

Senaryo kendisine geldiği zaman çok lezzetli bir rolün önerildiğini hemen fark ettiğini belirten usta oyuncu, atv’nin dijital kanalındaki röportajında şu sözleri ile farklı karakterleri canlandırmanın kendisi için ne kadar önemli olduğunu da ortaya koydu:

“Senaryoyu okuduğum zaman çok lezzetli bir rolün bana önerildiğini gördüm. Ben bir karakter oyuncusuyum ve cazip olan karakterleri, sıradan olmayan, sıra dışı olan, başkalarına kolay kolay benzemeyen, hatta beni zorlayan karakterleri oynamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Tiyatroda da böyleydim.”

Ayşenil Şamlıoğlu'ndan karakter şovu! Menajerimi Ara'da Peride'yi gören, Gül Masalı'nda Fatma'ya şaşırıyor! 11

Etrafımdaki oyuncu arkadaşlarım kendisine söyledikleri bir sözü de hatırlatan Ayşenil Şamlıoğlu, kendisine benzeyen bir karakteri canlandırmak istemiyor. Kendisinden çok uzakta olan bir karakteri canlandırmayı hedefleyen oyuncunun şu sözleri de dikkatleri çekiyor:

“Bir gün sana normal bir rolü oyna diyecekler ve sen nasıl oynayacağını bilemediğin için araştırmaya başlayacaksın derlerdir. Öyledir gerçekten. Hep en uçlardakileri oynadım. Oyuncu olarak ben, bana benzeyeni oynamak istemem. Benden ne kadar uzağa gidersem, ne kadar bir başkası olursam, işte o zaman mutlu olurum. Yani oynadığım karaktere dönüp bakıyorum, o karakter ile benim aramda bir sürü kadın var, erkek var. Böyle olduğu zaman bir oyuncu olarak ben de haz duyuyorum. Çünkü o, aynı zamanda kendinize meydan okumak.”

Gül Masalı dizisindeki Fatma Ana karakterinin de kendisinden çok uzak bir karakter olduğunu ve onu keşfetmekten de büyük bir haz duyduğunu ifade etti. Senaryonun her bölüm eline geldiğinde Fatma Ana’nın başka taraflarını keşfettiğini belirten oyuncu, karakterin farklı yönlerini tanımaktan da memnun olduğunu sözlerine ekledi.