Ana sayfa Dizi Haberleri Babil dizisinden akıllara zarar alt mesajlar!

Babil dizisinden akıllara zarar alt mesajlar!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV ekranında Cuma akşamları izleyicilerle buluşmakta olan Babil dizisi, müthiş bir tempo ile yoluna devam ediyor. Halit Ergenç, Ozan Güven, Aslı Enver, Birce Akalay, Nur Fettahoğlu ve Mesut Akusta’nın başrollerinde yer aldığı dizide olaylar öyle bir noktaya geldi ki, heyecan katsayısı da arttı.

5. bölüm 14 Şubat Cuma akşamı yayınlandı.İzleyiciler yine dikkatlerini hiç dağıtmadan ekrana kilitlendi. Dizide senaryonun içine yedirilerek verilen alt mesajlar ise günümüze yapılan büyük bir gönderme olarak dikkatleri çekiyor.

Peki Babil dizisinde nasıl alt mesajlar veriliyor? Sosyal medyada bu konuyla ilgili çeşitli yorumlar okuyabilirsiniz. Ayrıca ekşi sözlük’te de konuyla ilgili bir başlık açıldığını hatırlatalım.

İşte Babil 5. bölümde verilen alt mesajlar:

– İyi eğitimli birisi de olsan, profesör de olsan bir gün boyunu aşan sorun yaşadığında sisteme itaat etmek zorundasın. Yoksa seni bitirirler. Örneği İrfan oldu.

– Dik başlılık yaparsan, gurur yaparsan fırsatları kaçırırsın ve bir gün gelir çaresiz kalır, en nefret ettiğin adamın elini öpmek zorunda kalırsın. İrfan, nefret ettiği Süleyman’ın elini öperek düzene gönderme yaptı.

Babil dizisinden akıllara zarar alt mesajlar! 9

– İlay, patlamada yaralanır ve İrfan onu kurtarır. Sonra Süleyman gelir. Ardından da ambulans… Az önce yaşanan patlamada kurtarılan İlay, ne hikmet ise ambulansa bile olması gerektiği gibi bindirilemez. Yani kurtaralım derken, yaralıya zarar verme durumu ne kadar da bilindik bir manzara.

– Normal acil servise gitsek 300 kişilik sırayı bekleyeceksin. Eda’nın bu sözü, hastanelerin durumuna gönderme olarak algılandı.

– 4 milyon küsür işsiz olduğu mesajını veren Ayşe de dikkat çekiciydi. Ayrıca karakterin polis olduğunun ortaya çıkması da kanundan kaçmanın kolay olmayacağını anlatıyor.

Babil dizisinden akıllara zarar alt mesajlar! 10

– Saffet eniştenin dürüst, sıradan, kıt kanaat geçinen bir vatandaş olarak resmedilmesi çok anlamlı ve içinde bulunduğumuz hayatın asıl gerçeği… İşini kaybetmemek için soru bile sormaya çekiniyor, ne kadar söylerlerse o kadar çalışıyor, gıkı bile çıkmıyor.

– İrfan’ın Deniz uyanmayınca onu sarsması ve uyanmayacağını sanarak girdiği şok, Deniz’in uyanmasından sonra ise banyoya gidip kendinden geçtiği anlar, bir babanın çaresizliğini en iyi anlatan sahnelerden birisiydi.

Babil dizisinden akıllara zarar alt mesajlar! 11

– İlay’ın “Aşk hiçbir zaman kazanmadı. Hiçbir zaman da kazanmayacak. Biz de kaybettik” sözleri 14 Şubat Sevgililer Günü yayınlanan bölümde verilince bir hayli anlamlı kaçtı.