Ana sayfa Dizi Fragmanları Bade İşçil ve Deniz Çakır’ı bir araya getiren Aslında Özgürsün’den ilk tanıtım geldi!

Bade İşçil ve Deniz Çakır’ı bir araya getiren Aslında Özgürsün’den ilk tanıtım geldi!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’de feminizmin öncülerinden biri olan gazeteci yazar Duygu Asena’nın aynı adlı romanından uyarlanacak Aslında Özgürsün isimli dizi için geri sayım başladı. Başrollerinde Deniz Çakır ve Bade İşçil’i bir araya getirecek olan dizi Gain TV’de yayınlanacak. Diziden gelen ilk tanıtım çok etkileyici.

Türkiye’de kadın hakları savunucuların öncülerinden biri olan ve 2006 yılında 40 yaşında hayatını kaybeden gazeteci yazar Duygu Asena’nın Aslında Özgürsün isimli romanından uyarlanan dizi çok yakında Gain TV’de ekrana gelecek. Dizinin yayın tarihi henüz belli değil. Ancak ilk tanıtımı geldi. Bu da demek oluyor ki Aslında Özgürsün isimli dizi çok yakında izleyiciyle buluşacak.

Belgin ve Berna isimli iki kadının hikayesini anlatacak dizinin hikayesi Ali Kemal Güven yazdı ve yönetmen olarak da sette ekibin başında yer alacak. Dizinin iki ana kadın karakterini Deniz Çakır ve Bade İşçil paylaşıyor. Dizide ayrıca son dönemin başarılı oyuncularından Berk Cankat da yer alıyor.

Yazarın 2001 yılında yazdığı ve iki kadının etkileyici hikayesini anlatan Aslında Özgürsün’ün hikayesi şöyle: “Evli, mutlu, çocuklu” Belgin mutfağında, Berna ise yüksek plazalarda var olma savaşı veriyor. İki genç kadın ve en iyi arkadaş, birbirlerine tutunarak toplumun ve erkeklerin dayattığı ahlak anlayışına, tabulara karşı çıkıp özgürlüklerini, kimliklerini arıyorlar.

1946 yılında dünyaya gelen gazeteci ve yazar Duygu Asena, 60 yaşında yani 30 Temmuz 2006 tarihinde beyin tümörü sebebiyle hayata gözlerini yumdu. 1972 yılında gazeteciliğe adımını atan Duygu Asena, 1987 yılında basılan Kadının Adı Yok isimli kitabı ile de yazar olarak ismini duyurdu. 1988 yılında bu kitabın müstehcen bulunması nedeniyle yasaklanması daha da çok tanınmasını sağladı.

Türkiye’de kadın hakları savunuculuğunun ve feminizmin öncülerinden biri olan Duygu Asena, yaşadığı dönemin aykırı kadın karakterlerinden biriydi. Duygu Asena, Türkiye’de kadınların özgürlüğünün sağlanması yolunda ilk adım atanlardan biri olması sebebiyle büyük önem taşıyor.