Ana sayfa Dizi Haberleri Baraj dizisi güzel başladı ama önünde büyük bir engel var!

Baraj dizisi güzel başladı ama önünde büyük bir engel var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Son haftaların en dikkat çeken dizisinin Fox TV ekranında Salı akşamları izleyicilerle buluşan Baraj dizisi olduğunu söylesek yanılmış olmayız. İlk bölümü ile 17 Mart Salı günü beklentilerden çok daha iyi reytingler elde eden Baraj dizisi, 24 Mart’ta yayınlanan 2. bölümüyle de başarısını pekiştirmişti. Baraj, Salı akşamları Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Hekimoğlu dizileriyle yarışabileceğini gösterdi.

Ancak dizinin önüne koronavirüs salgını çıktı. Bu tür yeni diziler için en önemlisi ilk 5-6 haftalık performanstır. İzleyicileri iyice kendisine bağlayıp, standart bir kitle oluşturmak için en azından 5-6 bölüm boyunca ekranda üst üste başarılı sonuçlar alması kritik bir gelişmedir.

Baraj dizisi güzel başladı ama önünde büyük bir engel var! 8

Biran Damla Yılmaz, Feyyaz Duman, Burak Yörük ve Sumru Yavrucuk’un başrollerinde yer aldığı Baraj dizisi de ilk 2 bölümde bunu yaptı. Çok önemli kısım ise önümüzdeki 3-4 haftalık süreç. Sezonun da Mayıs ayında sona ereceği normal bir durumda Nisan ayı Baraj dizisinin oturması için hayati önemdeydi.

Ancak dizide çekimler geçtiğimiz hafta durdurulmuştu. Sakarya’da yapılan çekimlerin 1 hafta daha ertelendiği haberi geldi. Bu haber koronavirüs önlemleri çerçevesinde doğru bir karar. Hem oyuncuları hem de teknik ekibi salgının hızla yayıldığı bu dönemde riske atmamak en doğrusu.

Baraj dizisi güzel başladı ama önünde büyük bir engel var! 9

Ancak diğer taraftan da dizinin izleyici sadakatini oluşturması için en önemli döneminin de kaçırılması anlamı taşıyor. Baraj dizisinin 3. bölümü 31 Mayıs Salı akşamı ekrandaki yerini alacak. Bu güzel bir gelişme ama Nisan ayı için ise sette bir süredir çalışma olmadığından yeni bölüm yayınlanması beklenmiyor.

Sonuçta, Baraj dizisinin çok önemli olan izleyici sadakatini sağlayacağı zamanı koronavirüs engeli nedeniyle kaçıracağı anlaşılıyor. Baraj dizisi için bu dönem büyük bir şanssızlık da oldu.Çok iyi noktalara gidecek bir hikayesi olması, başarılı oyuncu kadrosu ve Salı akşamları kadın izleyicilere hitap eden tek yapım olması Baraj dizisi için olumlu gelişmeler.

Süreci izleyip gelişmeleri aktaracağız.