Ana sayfa Dizi Haberleri Barbaroslar dizisinden beklenti çok yüksek ama rahatsız edici bir detay var!

Barbaroslar dizisinden beklenti çok yüksek ama rahatsız edici bir detay var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında izleyicilerle buluşmaya hazırlanan Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı isimli dizi, yeni sezonun en iddialı ve en yüksek bütçeli yapımı olarak öne çıkıyor.

Aylardır yapılan hazırlıklarda hem yerli hem de yabancı teknik ekipler yoğun bir çalışma yaparak büyük bir görsel şölen hazırladı… Barbaros Hayreddin Paşa’nın hayatına yönelik önemli detayların da sunulması beklenen proje titizlikle hazırlandı.

Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe’nin başrollerinde yer aldığı dizinin fragmanları da bir süredir paylaşılıyor. TRT1’den yapılan duyuruda dizinin ilk bölümünün 16 Eylül Perşembe günü saat 20.00’da yayınlanacağı bildirildi.

Şimdiye kadar diziyle ilgili her şey mükemmel gitti ve izleyicilerin de heyecanı ve merakı çok yüksek seviyede…. Ancak rahatsız edici bir detay var. Barbaroslar dizisinin bir korsan dizisi algılandığını sosyal medya yorumlarında ve bazı değerlendirme yazılarında görebilirsiniz.

Barbaroslar dizisinden beklenti çok yüksek ama rahatsız edici bir detay var! 7

Dizinin macera ve korsanlık yönü elbette ki olabilir ama izleyiciler daha çok o dönemi ekranda yaşamak istiyor. Yani korsanlık ve maceradan daha fazla beklentiye sahip.

Hikayenin nasıl olacağı, tarihi gerçeklere ne kadar yaklaşabileceği gibi soru işaretleri var. TRT1’de Payitaht Abdülhamid dizisinde bu konuda büyük sıkıntı çıkmış ve tarihçiler tarafından çok yoğun eleştiriler yapılmıştı.

Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinin de hikayesi bu noktada büyük dikkatle takip edilecektir. Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu, diziyi bir korsan ve macera yapımı olarak nitelendiriyor. Koloğlu, şöyle yazdı: “İzlerken ilk intiba bu oldu. Bir macera ve korsan dizisi bizi bekliyor; ‘Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı’. Bol aksiyon ve görsel şölen.”

Fragmanlar fazla bir şey anlatmayabilir ama önemli bir yönelimi gösteriyor. Dizi eğer sadece korsanlık ve macera üzerine kurulu ise o dönemi çok merak eden birçok izleyici için bu durum kötü bir sürpriz olabilir.