Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Barış Arduç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Barış Arduç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Barış Arduç, 9 Ekim 1987 tarihinde İsviçre’de doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Adı: Barış Arduç
Doğum Tarihi: 9 Ekim 1987
Doğum Yeri: İsviçre
Boyu: 1.82 m.
Kilosu:   80 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Kahverengi
Sevgilisi: Gupse Özay
Kardeşleri: Onur Arduç, Mert Arduç
Instagram: https://www.instagram.com/arducbrs/

Barış Arduç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Evcil Hayvanları: Kedi ve köpekleri var.

Ailesi: Anne ve babası çalışmak için gittiklerinde İsviçre’nin Scherzingen şehrinde ailesinin ortanca çocuğu olarak dünyaya geldi. İki erkek kardeşi daha var. Baba tarafından Fatsalı. 8 yaşına kadar ailesi ile birlikte İsviçre’de yaşadı, 1995 yılında ailesi ile birlikte Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Gölcük’te eğitim hayatını sürdürürken 1999 yılında yaşanan Gölcük depremi sonrasında ailesiyle birlikte Bolu’ya yerleşti.

Çocukluk yılları:  İlkokulu Sakarya’da halasının yanında okudu. “Bir sene sonra da ailem geldi ve Gölcük’e taşındık. 99 depremi olduğunda Sapanca’da tatildeydim ama arkadaşlarımın çoğunu kaybettim. Baba tarafımın yanına, Bolu’ya yerleştik. Bu sefer Düzce depremine yakalandım. Lise 2’de son olarak İstanbul’a geldik. Annem ve babam ben lisedeyken ayrıldı. Bir sürü farklı şehir ve kültürde yaşamak beni olgunlaştırdı. Ergenliğe girdiğim dönemde yakışıklı bir adam değildim. Öyle girdiğim mekânı falan yıkmazdım. Etrafımdakilere göre belki sadece kötünün iyisi gibi duruyordum.”

Eğitim hayatı: Üniversite eğitimi için ilk yıl kazandığı Kayseri Erciyes Üniversitesi Spor Akademisi’ni adapte olamadığı için bıraktı. Çok iyi bir yüzücü olan oyuncu 8 sene boyunca Şile’de cankurtaran olarak çalıştı.

Hayatının dönüm noktası: Emektar tiyatro oyuncu Ayla Algan ile tanışması sonucunda hayatı değişti, oyunculuk eğitimi almaya başladı. Ardından Sadri Alışık Tiyatrosunda eğitimlere katıldı profesyonel oyuncu olarak 2011 yılında televizyon dünyasına adım attı.

Oyunculuğa ilk adım: ‘Pis Yedili’ adlı dizi ile televizyon macerasına başladı.

Hangi proje ile parladı? 2015 yılında rol aldığı ve kendisine şimdiki popülerliğini kazandıran ‘Kiralık Aşk’ adlı diziyle şöhretini iyice pekiştirdi.

Kısa sürede gelen şöhret, hayatı nasıl değiştirdi? Evden spora, spordan eve rutin bir hayatı vardı bir gün içinde her şey değişti. Sokakta büyük reaksiyonlar almaya başladı. “Başlarda ilk kez tecrübe ettiğim için durumu çok fark edemesem de şimdi aşırı boyutlara taşındı. Geçen gün duydum ki bazı kızlar sette oturduğum bankı öpmüşler. Evet hayranlık güzel ama işin bu boyuta gelmesi korkutucu!”

Kişilik özellikleri: Kibar, yetenekli, mütevazi, kendi halinde, sıcakkanlı, hümanist, enerjik.

Barış Arduç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kişisel gelişim: “Bateri öğrenmeye çalışıyorum. Bunu kimse bilmez. Eğer öğrenirsem gizli bir yeteneğim olacak.”

Sosyal: Spor manyağı, kendiyle vakit geçirmeyi ve sakinliği seviyor.

Neye tahammül edemez? Israra ve iyi niyeti suistimale tahammülü yok. “Dürüstlük benim için tek kural. Bir adam sahtekârsa bile yalansız şekilde yüzüme “Ben sahtekârım” derse onu sempatik bulurum. Ailem ve yakınımdakilerle alakalı herhangi yanlış bir şey canımı çok sıkar. İnsanların haksızlığa uğramasına da dayanamam.”

Düşünce yapısı: Birilerinin O’nun hakkımda ‘seksi’ diye düşünmesinden rahatsız değil ama kendini seksi bulmuyor. “Bir adamın “Kendimi seksi buluyorum” demesi ruh sağlıyla ilgili ciddi sıkıntıları olduğunu düşündürür bana. Kimse aynaya bakıp “A ne seksiyim!” demez. Ben hayatım boyunca spor yaptım. Bunu da bana birileri ‘seksi’ desin diye değil kendimi iyi hissetmek için yaptım. Birileri beni sevsin diye özel bir çabam yok. Eğer iyi insan olursan birileri zaten seni sevecektir. Sanırım özel hayatımda da yanlış bir şey bulmadı izleyici. Tabii dizideki karakterin de bunda etkisi büyük.”

Mutluluk kaynağı: “Beğenilmek herkesi mutlu eder. Tabii özgüven patlaması da yaşamıyorum. Bir gün beğenilmezsem evet bu beni üzer ama kadınların ilgisini kaybetmek gibi de bir kaygım yok; yeter ki ben birine bağlanayım!”

Hayata bakışı: “Şöhret bana kısmet olmuşsa tadını çıkarıp devam etmeli. Yoksa “Ben başardım” egosuna girerseniz tehlike ve çöküntü başlıyor. Bu yüzden anı yaşayıp tadını çıkarma derdindeydim. Beş-altı sene önce planladığım şeyler gerçekleşmeyince yaşanan hüsranın daha büyük olduğunu gördüm. Plan yapmayı bıraktım. Şu an her şey çok yolunda. ‘Yarın ne olacağım’ endişesiyle yaşamak insanın zihnini de hayat enerjisini de köreltir.”

İş hayatına bakışı: “Türkiye’de televizyona iş yapıyorsanız görselliğinizin bir tık daha iyi olması gerekiyor. Bunun yanında iyi de oynuyorsanız tadından yenmiyor. Fizik meselesinin bazen haksızlık olduğunun farkındayım ama bu avantajı bende kullandım. İyi oyuncu olmak içinde elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İleride kilolu bir adamı oynamam gerekirse rol için kilo da alırım.”

Kaygıları: – Adaletsizlik ve haksızlıkla ilgili dertleri var. “Herkes olabildiğince adil olmaya çalışıyor olabilir ama bencillik son yıllarda herkese çok sirayet etti. Sadece bir telefonla yaşamak, ona bağımlı kalmak, sosyalleşememek bizi çok fazla içe döndürdü ve herkes kendiyle uğraşır oldu.”

Barış Arduç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kadında çekicilik kriteri: Komik insan seviyor. “Hayat o kadar da ciddiye alınacak bir hikâye değil. Yanındayken sıkılmamam çok önemli. Fazla süse, şatafata önem veren kadınları sevmiyorum. Şimdi söyleyeceğim laf biraz arabesk kaçacak belki ama utanma duygusunu yitirmemiş, güzel gülen kadınlara bayılırım.”

Evde ne yapar?  Evde olmayı seviyor, köpekleri ile vakit geçiriyor, spor yapıyor, arkadaşlarını ağırlar, yemek yapar, film izler.

Hangi filmden etkilendi? Kadir İnanır filmlerini çok seviyor, özellikle ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmine bayılıyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Çukur/ Arik Böke Erdenet

2019- Kuzgun/ Kuzgun Cebeci

2015/2017 -Kiralık Aşk/Ömer

2015- Racon/ Tekin Atan

2013/2014-Bugünün Saraylısı/Selim

2012 Benim İçin Üzülme / Ahmet

2011- Pis Yedili/ Sinan

2011- Küçük Hanımefendi/ Cenk

2011- Dinle Sevgili/ Hakan

SİNEMA FİLMLERİ

2017- Mutluluk Zamanı/ Mert

2014- Deliha/ Cemil

2014- Sadece Sen / Emin

ÖDÜLLERİ

 2015-KKTC Cypaparazzi En İyiler Ödülleri /En İyi Erkek Oyuncu “Kiralık

2015-42. Pantene Altın Kelebek Ödülleri/En Yakışan Çift (Defne-Ömer)

2015-6. İTÜ İşletme Mühendisliği Kulübü Sosyal Medya Ödülleri /En Sosyal Erkek

2016 -14. Yıldız Teknik Üniversitesi Yılın Yıldızları Ödülleri /En Beğenilen Erkek Dizi Oyuncusu

2016-2.. Elele Kadın Ödülleri /Yılın İlham Veren Erkek Oyuncusu

2016-2. Türkiye Gençlik Ödülleri /En İyi Erkek Dizi Oyuncusu

2016-En İyi Reklam Filmi (Derimod)

2016-İstanbul Gelişim Üniversitesi 5. Medya Ödülleri /En İyi Erkek Oyuncu

2016-Yeditepe Üniversitesi 4. Dilek Ödülleri /En İyi Erkek Oyuncu

2016-11.Makinistanbul Medya, Sanat ve Spor Ödülleri/ En İyi Dizi Çifti (Defne-Ömer)

2016-Ege Üniversitesi 5. Medya Ödülleri /En İyi Erkek Dizi Oyuncusu

2016- İstanbul Aydın Üniversitesi 12. İletişim Ödülleri /Yılın En İyi Çıkış Yapan Erkek Oyuncusu

2016-Magazin Gazetecileri Derneği 22. Altın Objektif Ödülleri /En İyi Romantik & Komedi Dizisi Erkek Oyuncu

2016-Televizyon Dizisi.com Ödülleri /En İyi Erkek Oyuncu

2016-43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri /En İyi Komedi Dizisi Erkek Oyuncu

2017-3.Karadenizin Enleri Ödülleri /Yılın En İyi Erkek Dizi Oyuncusu

2017-5. GQ Men Of The Year Ödülleri /Yılın Konuşulan Adamı

2017-1.Türkiye Çocuk Ödülleri /En İyi Erkek Dizi Oyuncusu

2019- 10.Beyrut Uluslararası Ödülleri (BIAF)/’Yılın En İyi Erkek Oyuncusu