Ana sayfa Dizi Haberleri Bay Yanlış dizisinin ciddiye alınacak ve alınmayacak yönleri!

Bay Yanlış dizisinin ciddiye alınacak ve alınmayacak yönleri!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Can Yaman ve Özge Gürel’i başrolde buluşturan Bay Yanlış dizisi ile ilgili beklentilerin çok yüksek ama reytinglerinin bir hayli düşük geldiği bir ortamdayız. Sosyal medyada dizi büyük etkileşim dalgası yaşatsa bile, Türk izleyicilerin yapımı pek de tutmadığı ilk bölümün reytingleri ile ortaya çıktı.

Bay Yanlış dizisi, ABC1’de 3.04 reytingle 4., AB’de 3.11 reytingle 3., Total’de ise 2.92 reytingle 4. sırada yer aldı. Kış sezonunda ilk bölümde bu reytingi alan dizi için bir ayağı çukurda tabiri kullanılır. Ancak yaz sezonu için kabul edilebilir bir durum.

Bay Yanlış dizisi yurt dışındaki dizi hayranlarını etkilemek için hazırlanan bir yapım konumunda. Türk izleyicisinin daha önce onlarca kez benzerini izlediği sıradan bir dizi olduğu da gerçek. Bu noktada Bay Yanlış dizisinin ne hikayesini ne de oyunculuk performansları ciddi ciddi değerlendirmek akıllıca olmayacaktır.

Bay Yanlış; sadece bir süreliğine ekranda kalacak, izlendiği anlarda mutlu edecek, ancak sonrasında pek de bir şey hatırlanmayacak bir yapım konumunda… Can Yaman ve Özge Gürel’in enerjilerinin tutması, uyumlarının da başarılı olması iki oyuncunun hatırına diziyi izlettirecektir.

Ancak senaryo üzerinden izleyicilerin diziye bağlanması gibi bir durum yok. Can Yaman ve Özge Gürel açısından ise bir sıçrama tahtası gibi durmuyor.

Bay Yanlış dizisinin ciddiye alınacak ve alınmayacak yönleri! 7

Can Yaman açısından, sıradan dizilerin adamı gibi bir algıya neden olabileceğinden bir tehlike işareti belirdi. Ünlü oyuncunun kariyerinde bundan sonraki süreçte senaryosu güçlü yapımlar üzerinden ilerlemeyi denemesi kariyeri açısından çok daha anlamlı olacaktır.

Yurt dışı etkisine gelince, dizinin yabancı ülkelerde sevilmesi, büyük satış rakamları elde etmesi Türkiye açısından son derece büyük bir başarı olarak kayıtlara geçecektir. Bay Yanlış dizisine verilecek destek de bu nedenle önemli. Dizinin satışlarının yüksek olması, Türkiye’nin ihracatına katkı yapması açısından destekleri sürdürmek çok daha anlamlı…