Ana sayfa Dizi Haberleri Bay Yanlış dizisinin yanlışları fazla, doğruları az!

Bay Yanlış dizisinin yanlışları fazla, doğruları az!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Bay Yanlış dizisindeki Erkenci Kuş izlerini biliyor musunuz? Erkenci Kuş dizisi, Türk televizyon tarihinde farklı bir yere adını yazdırdı. Sıradan bir romantik komedi yapımının yurt dışında Türkiye’nin tanıtımında ne kadar büyük bir etki yapabileceğini anladık. Can Yaman ve Demet Özdemir sinerjisi de bu yapımı taçlandıran nokta oldu.

Erkenci Kuş ile Bay Yanlış’ın yapım şirketi aynı. Faruk Turgut’un sahibi olduğu Gold Film…Erkenci Kuş 2019 yılının Ağustos ayında final yaptığında hem Faruk Turgut’un hem de Can Yaman’ın aklında tek bir şey vardı. Yurt dışındaki bu müthiş ilgiyi artırmak ve bunu yeni projelerle kazanca dönüştürmek.

İkilinin bu ortak paydada buluşması Bay Yanlış dizisi için atılan tohumlardı. Can Yaman’ın talihsiz açıklamaları bu süreci biraz uzatsa da her şey unutulunca Bay Yanlış dizisi Özge Gürel gibi yurt dışında çok iyi tanınan bir partner ile başladı.

Dolunay’dan sonra hem Can Yaman hem de Özgü Gürel’deki değişimin ve daha tecrübeli olmalarının Bay Yanlış dizisi adına önemli bir kazanım olduğu ortada.

Peki Bay Yanlış dizisinde Erkenci Kuş’tan başka hangi izler var? Senaristlerden Aslı Zengin, daha önce Erkenci Kuş’un bazı bölümlerini de yazdırmıştı. Şimdi Bay Yanlış’ı kardeşi Banu Zengin ile birlikte yazıyor.

Bay Yanlış dizisinin yanlışları fazla, doğruları az! 7

İkisi de romantik komedi yapımı, ikisinin de müzikleri Cem Öğet’e ait… Anıl Çelik, Erkenci Kuş’ta Can Yaman’ın yanındaydı, şimdi Bay Yanlış’ta da yanında durmaya devam ediyor.

Erkenci Kuş yurt dışı hedefiyle başlamadı ama süreç bu noktaya taşıdı. Bay Yanlış ise direkt yurt dışına satış hedefiyle yol aldı.

Can Yaman’ın vücudunu sergilediği bir yapımdı Erkenci Kuş… Ama dizinin farklı bir aurası ve izleyicileri çeken bir senaryosu vardı. Bay Yanlış’ta da Can Yaman’ın vücut durumu farklı değil… Can Yaman’ın birçok sahnesinde vücudunun ön planda tutulması herhalde bir akıl tutulması olmalı.

Erkenci Kuş ile Bay Yanlış dizisinde ortak birçok yön var. Ancak çok da önemli bir fark…

Erkenci Kuş, çok başarılı reytingler elde etti. Uzun süre de bu başarısını sürdürdü. Bay Yanlış ise iyi başlamadı, reyting konusu hep bir sıkıntı olacak gibi de duruyor.

Peki reyting nasıl düzelir? Her şey senaryoda gizli. İzleyiciler zaten bilindik bir konuyu neden başa sarar gibi izlesin ki…

Kadının gücünün ortaya konacağı bölümler gelir ise daha çok ilgi çekeceği net. Ama Can Yaman vücudu ile kadın izleyicileri kazanmak istemek büyük bir yanılgı olacaktır.

Aslı Zengin ve Banu Zengin kardeşler dizinin anahtarı konumunda…