Ana sayfa Dizi Haberleri Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin hikayesi, Oktay Kaynarca’nın köpürttüğü gibi varmış!

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin hikayesi, Oktay Kaynarca’nın köpürttüğü gibi varmış!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca, geçtiğimiz yıl Özbekistan’ı ziyaret etmişti. Bu ziyaretinden çok etkilenen oyuncunun yeni dizisinin konusunun da Türk devletleri olması, usta oyuncunun bu konudaki hassasiyeti de yeniden ortaya çıktı.

Okay Kaynarca, Özbekistan’ın Semerkand şehrini ziyaretiyle ilgili yazdığı mesajında, Türk – Moğol imparatoru Timur’u öven mesajlar paylaşmıştı. Oyuncu, “Avrasya’nın her köşesinde kasırga gibi esen, Türk / Moğol kültürü ve Türk / İslam kültürünü inşa etmiş, Bozkırın son göçebe Fatihi Timur” diyerek de güçlü bir mesaj paylaşmıştı.

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin hikayesi, Oktay Kaynarca'nın köpürttüğü gibi varmış! 10

Ocak ayından bu yana Ben Bu Cihana Sığmazam isimli dizinin hazırlıkları devam ediyordu ve geçtiğimiz gün bu hazırlıklar tamamlanarak ekip sete çıktı. Oktay Kaynarca’nın yeni dizisinden ilk görüntüler de ortaya çıktı. Usta oyuncu, hem başrolünde yer aldığı hem de yapımcısı olduğu yeni dizi ile Eylül ayından itibaren atv ekranında yeniden hayranlarının karşısına çıkacak.

Oktay Kaynarca dizinin yeni sezonun lokomotifi bir iş olacağını ve çok etkili bir hikayesinin bulunacağını söylemişti. Oyuncunun dediği gibi de bir hikayenin oluşturulduğunu söylemek gerekiyor.

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin hikayesi, Oktay Kaynarca'nın köpürttüğü gibi varmış! 11

Yusuf Reha Alp, Mahinur Ergun ve Ali Can Yaraş’ın birlikte hazırladıkları senaryoda Türk devletlerinin kaderi Cezayir karakterinin elinde bulunuyor. Oktay Kaynarca, artık ekranda Cezayir karakteri ile yer alacak. Dizinin hikayesindeki Avrasya izleri de Oktay Kaynarca’nın geçen yıl yaptığı seyahatin kendisini ne kadar çok etkilediğini bir kez daha ortaya çıkartıyor.

İstanbul’da çekimler başladı ama yakında dizinin ekibi Orta Asya’da çekimlere devam edecek. Gelen bilgilere göre, dizinin yurt dışında geçen sahneleri için ipek yolunun başkenti ve aynı zamanda dünya tarihinde 16 devlete başkentlik yapmış olan Semerkand ve Buhara’da önemli çekimler gerçekleştirilecek.

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin hikayesi, Oktay Kaynarca'nın köpürttüğü gibi varmış! 12

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi için ekip zaman içinde Azerbaycan ve Orta Asya’daki Türk cumhuriyetlerinde çekimlerde bulunarak, hikayenin geniş bir coğrafyaya yayılmasını sağlayacak. Peki nasıl bir dizi izleyeceksiniz?

Oktay Kaynarca’nın ‘yeni sezonun lokomotifi olacak’ ifadesini hatırlayanlar, güçlü bir senaryonun varlığını da hemen anlamıştı. İşte usta oyuncunun yeni dizisinin hikayesi:

“Köklü ve güçlü bir aileden gelen Cezayir Türk, devleti için çalışan ve bir sabotaja kurban giden ağabeyinin intikamını alır. Devletin bekası ve ailesinin güvenliği için öldü gösterilerek yeni bir hayata başlar.

Cezayir Türk, yurtdışında devam eden operasyonlarda bir yaralanma sonucu sınır tanımayan doktorlardan Firuze ile tanışır. Her ne kadar eşini ve ailesini özlese de onlara bir daha dönemeyeceğini bilmektedir.

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin hikayesi, Oktay Kaynarca'nın köpürttüğü gibi varmış! 13

Firuze’ye aşık olup yeniden bir aile kuran Cezayir, bir süre sonra deşifre olur ve tekrardan hayata, İstanbul’a dönmek zorunda kalır. Fakat bu gelişmelerden ne yeni ailesinin ne de yıllardır onu özleyen ve mezarında dua eden ailesinin haberi vardır. Emanet ederek geride bıraktığı İstanbul ise bambaşka bir İstanbul olarak karşısına çıkacaktır.”