Ana sayfa Sosyal Medya Beren Saat’ten tüyleri diken diken eden o güne ait çok çarpıcı bir paylaşım

Beren Saat’ten tüyleri diken diken eden o güne ait çok çarpıcı bir paylaşım

tarafından ker_def

Televizyongazetesi.com/Detay – Tüm dünyada büyük yankı bulan bir olay yaşanmıştı Ağustos ayında. İzleyen herkesin hafızalarında uzun yıllar kalacak dehşet görüntüsünde, Beyrut’taki bir limanda yaşanan patlama ve sonrasındaki korkunç manzara yer alıyordu.

4 Ağustos 2020 tarihindeki bu patlamanın, Beyrut’un limanında gerçekleşmesiyle birlikte, sosyal medyanın da etkisiyle görüntüler bir anda tüm dünyaya yayıldı. Yaşanan bu büyük patlamanın, yıllar önce el konulan ve limanda depolanan 2.750 top amonyum nitrata bağlı olduğu belirtilmişti.

İşte bu korkunç olayın ardından bir sanatçının yaptığı heykel, hem o günün dehşetini hatırlatması, hem kullanılan malzemelerle bambaşka bir ironi oluşturmasıyla dikkatleri çekti.

Şimdilerde Netflix’te yayınlanan Atiye dizisiyle gündemde olan Beren Saat, Hayat Nazer tarafından yapılan bu heykeli instagram sayfasından paylaştı.

Saat, heykelin nasıl ve neden oluşturulduğunu anlatılan metni de İngilizce olarak sayfasından paylaştı. Aşağıda Türkçe açıklamasını eklediğimiz bu paylaşımda sanatçının heykeli patlamadaki enkazdan toplanan parçalarla yaptığı anlatılıyor.

Ayrıca Hayat Nazer’in o günle ilgili duygularını da bulabilirsiniz. Bu çarpıcı heykel ve açıklamayı paylaşan Beren Saat, takipçilerinden de övgüler alıyor.

İşte o paylaşım:

Hayat Nazer tarafından
4 Ağustos’ta Beyrut’ta meydana gelen patlamadan kaynaklanan bükülmüş metal ve enkazdan yapılan bu heykel, yıkımın gölgesinde gururla duruyor. Lübnanlı sanatçı Hayat Nazer’ın kadın figürü, patlamanın şehre vurduğu zamanı (18:08) gösteren kırık bir saat içeriyor. “Patlama kalbimi kırdı. Sadece perişan oldum. Travma geçirdim, ama dürüst olmak gerekirse, Lübnan’daki hepimiz travma geçirdik … Böyle hissettiğimde, sadece sanat yoluyla yardım etmeye, düzeltmeye ve iyileştirmeye çalışıyorum, bu yüzden bu gerçeği kabul etme ve insanlarımı yeniden oluşturmaya çalışma biçimim, “dedi sanatçı
#Lübnan #Beyrut # Heykel

By Hayat Nazer ????????
This statue, made from the twisted metal and debris from the explosion that ripped through Beirut on 4 August, stands proud in the shadow of destruction. The figure of a woman, by Lebanese artist Hayat Nazer, includes a broken clock marking the time the blast hit the city (6:08pm). “The explosion broke my heart. I was just devastated. I was traumatised, but honestly, all of us in Lebanon are traumatised… When I’m feeling that way I just try to help, and fix and heal through art, so this is my way of accepting reality and trying to build my people back up,” said artist
#Lebanon #Beirut #Statue

Beren Saat'ten tüyleri diken diken eden o güne ait çok çarpıcı bir paylaşım 7