Ana sayfa Dizi Haberleri Engin Akyürek ve Beren Saat’i meşhur eden Fatmagül’ün Suçu Ne dizisi İspanya’yı salladı

Engin Akyürek ve Beren Saat’i meşhur eden Fatmagül’ün Suçu Ne dizisi İspanya’yı salladı

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – İspanya’da Türk dizilerinin gururu Fatmagül’ün Suçu Ne oldu! Türk dizi sektörünün geç keşfeldildiği İspanya’da birbiri ardına projeler izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Son dönemde özellikle Bir Zamanlar Çukurova, Sadakatsiz, Kadın gibi çok etkili Türk dizilerinin bu ülkede büyük kitleleri etkilediğine yönelik çok sayıda haber yayınlandı.

Sen Çal Kapımı, Hercai, Kara Para Aşk, Sen Anlat Karadeniz gibi diziler de zaman içinde yine İspanya’da izleyicilerin büyük hayranlığını kazanan projeler oldu. Ancak tüm bu diziler içinde Fatmagül’ün Suçu Ne’nin çok özel bir yeri bulunuyor.

Türk televizyon tarihinin en önemli projelerinden birisi olan Fatmagül’ün Suçu Ne? 2010 ile 2012 yılları arasında Türkiye’de adeta fırtına estirdi. Beren Saat ile Engin Akyürek ikilisinin başrolünde yer aldığı dizi, her iki oyuncunun da dünya çapında tanınan isimler olmasını sağladı.

Fırat Çelik, Kaan Taşaner, Engin Öztürk, Esra Dermancıoğlu, Bülent Seyran gibi oyuncular da bu dizi projesi sayesinde geniş bir izleyici kitlesi tarafından ilgi gördü.

Türkiye’de yaşanan Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinin büyük başarısı, yurt dışına da sıçradı ve şimdiye kadar tam 149 ülkede gösterildi.

Dizinin uyarlaması ise İspanya’da izleyicilerle buluşturuldu. Dünyanın dört bir yanını etkileyen Fatmagül’ün Suçu Ne dizisiyle ilgili önemli bir detayı paylaşan televizyon eleştirmeni Sina Koloğlu, şu yorumu yaptı:

“2010 yılında çekildi. Bugüne kadar 149 ülkeye satıldı. İspanyol uyarlaması çekildi; ‘Fatma Gül’ün Suçu Ne?’… Parrot Analytics verdiği rakamlara göre ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’, İspanya’da tüm platformlarda yer alan diziler sıralamasında 5’nci.”

İspanya’da tüm platformlarda bir Türk dizisinin en çok izlenenler arasında beşincilik elde etmesi önemli bir başarı olarak kabul ediliyor.