Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Bergüzar Korel’in isyanı: “Yalvarıyorum susmayın! Daha ne bekliyorsunuz!”

Bergüzar Korel’in isyanı: “Yalvarıyorum susmayın! Daha ne bekliyorsunuz!”

tarafından zk zk
Ünlü oyuncu Bergüzar Korel, sosyal ve toplumsal konular, çocuklar ve hayvanlarla ilgili duyarlılığını sosyal medyada attığı çığlıklarla duyurmaya çalışan bir isim.

Korel, bir kaç gündür Türkiye’nin gündeminde ayakları kesilip yol kenarına atılan ve bugün ameliyata dayanamayarak hayatını kaybeden yavru köpek ile ilgili isyana katıldı.

Pek çok kesim tarafından kınanan vahşet, aynı zamanda hayvan hakları yasasının bir an önce çıkması için yapılan çağrılara da destek veren Bergüzar Korel, konuyla ilgili düşüncelerini yazarak herkesin bu konuda ses çıkarmaya davet itti.

Bergüzar Korel, Karadayı dizisinde birlikte oynadıkları Melike İpek Yalova’nın paylaşımını repost ederek yayınladı ve paylaştığı bu fotoğrafa şunları yazdı:

Bergüzar Korel'in isyanı: "Yalvarıyorum susmayın! Daha ne bekliyorsunuz!" 7

“Olayın olduğu günden beri öfkeden ve acıdan doğru kelimeleri seçmekte zorlanacağımı bildiğim için sustum,kalbimden geçen herşeyi canım @mipekyalova ne de güzel anlatmış.Yalvarıyorum susmayın artık,ses çıkarmak için daha ne olmasını bekliyorsunuz?
#Repost @mipekyalova with @get_repost
・・・
Belki en vahsice olani ama; ilk degil, bu kacinci.. Elin oglu 1800lerde baslamis hayvanlarin korunmasina dair duzenlemelere. Aklim almiyo; bir hayvan haklari yasasinin cikmasi neden ve nasil bu kadar zor olabilir? Kimi rahatsiz edebilir? Ustunde mutabik olunamayan ne olabilir ki hayvan haklarina dair? Yine de galiba, yasadan da ote, ben artik boyle bir vahseti yapabilen bu insan grubunu istemiyorum artik ulkemde. Bence dusunulmesi gereken asil vahim mesele bu. Kanun koyucularin tek ve esas gorevi yasa cikarmak degil; olmamali. Yasalar cikar; caydirici olsun diye ama; esas marifet bu tur insanlik disi suclarin islenmeyecegi bir toplum yaratabilmekte. Yani bir ulkede “yasa” dedigin, “caydirici” olmaktan once, “sigorta” islevi goruyorsa, esas basari bence bu. Ben artik nefret ekip, kin bicen; garip bir sekilde tureyip bu ulkenin bir uzvu haline gelmis bu zihniyetin kesilip atilmasini istiyorum. En buyuk yasasi, kendi vicdani olan, o bildigim tanidigim insanimi geri istiyorum. Coluguna cocuguna, hayvanin bir can oldugunu ogreten, en en en onemlisi, insan-hayvan fark etmeden, “sevmeyi” ogreten insanlarimi geri istiyorum. Benim bildigim, bizim toplum buydu zaten. Simdi o insanlar, siz her nerdeyseniz, nolur artik icinde bulundugunuz “uyku” halinden cikin. Cunku yukaridaki bebegin fotografi cok onemli. Sadece hayvanseverler icin degil, insan olmak isteyenler icin. Cunku 4 bacagi canli canli kesilmis, 1 aylik bir yavrunun resmi degil sadece bu; 2018 itibariyle, senin toplumunun icindeki “insan”in donustugu seyin de fotografi. Ve son olarak: Kalkarken kucaginda uyuyan kedisi uyanmasin diye, kendi hirkasini kesen bir Peygamberin ummetinden geliyoruz. Bunu, en cok bunu hatirladiginiz bir bayram olmasi dilegiyle… Ipek.