Ana sayfa Sosyal Medya Berk Cankat, Atatürk dizisinde çok özel bir karakteri canlandıracak!

Berk Cankat, Atatürk dizisinde çok özel bir karakteri canlandıracak!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 1994 yılında Ankara’da dünyaya gelen oyuncu Berk Cankat, 2013 yılında setlere adımını attı. Sana Bir Sır Vereceğim dizisi ile birlikte setlerde görmekte olduğumuz oyuncu, şimdilerde ise Atatürk dizisinin heyecanını yaşıyor.

Disney Plus’ın özel projelerinden olan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’e özel olarak hazırlanan Atatürk dizisinde Aras Bulut İynemli başrolde bulunuyor. Berk Cankat da dizinin kadrosunda bulunan oyunculardan birisi oldu.

2014-2015 yıllarına damgasını vuran Güzel Köylü isimli dizide Gizem Karaca ile çok başarılı bir iş ortaya koyan Berk Cankat, sonraki süreçte de farklı dizilerde farklı rollerle dizi piyasasında öne çıkan genç isimlerden birisi oldu.

Gülizar, Bir Deli Rüzgar isimli dizilerin ardından 2018 yılından sonra projelerde göremediğimiz oyuncu, en son Gain platformunda 2022 yılında yayınlanan Aslında Özgürsün isimli dijital dizide Koray karakterini canlandırmıştı.

4 yıl aradan sonra yeniden setlere dönmesinin ardından önce Aslında Özgürsün sonra da Atatürk dizilerine katılan Berk Cankat, böylelikle hayranlarını da memnun etti. Oyuncu, Atatürk dizisinin çekimlerine bir hafta önce başlandığını ama kendi sahnelerinin henüz gelmediğini ifade etti.

Berk Cankat, Atatürk dizisinde çok özel bir karakteri canlandıracak! 8

Berk Cankat, “Ben de bu hafta başlayacağım. Ali Fuat Paşa’yı canlandıracağım. Araştırmalar yaptım, okuma provaları yapıldı. Ekip de bayağı bi çalıştı. Ben de heyecanla bekliyorum” açıklamasında bulundu.

Aras Bulut İynemli’nin aylardır Atatürk rolü için özel bir hazırlık yaptığı biliniyordu. Oyuncunun kariyerindeki en önemli projelerden birisi Atatürk dizisi ve böyle büyük bir lideri canlandırmak da İynemli adına hem büyük bir sınav hem de önemli bir fırsat.

Berk Cankat’ın canlandıracağı Ali Fuat Cebesoy karakteri de Atatürk’ün Hap Okulu yıllarından arkadaşı ve Kurtuluş Savaşı’nın da önemli komutanlarından birisiydi. Milletvekili olarak başladığı siyasi yaşamında Türkiye’nin ilk muhalefet partisi olan Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası’nın kurucularından olan Ali Fuat Cebesoy, İzmir Suikastı sanığı olarak İstiklâl Mahkemeleri tarafından da yargılandı.

Berk Cankat, Atatürk dizisinde çok özel bir karakteri canlandıracak! 9

1931’de siyasete dönerek TBMM başkanlığı, bayındırlık bakanlığı ve ulaştırma bakanlığı yapan Cebesoy, ayrıca 1948’den itibaren siyasete Demokrat Parti’de devam etti. Cebesoy, 27 Mayıs Darbesi’nden sonra Yassıada Mahkemeleri’nde yargılandı.

Berk Cankat’ın canlandıracağı Ali Fuat Cebesoy, siyasi kariyeri açısından da birçok olayın içinde yer alan, tarihi bir kişilik.

Berk Cankat için de böyle bir karakteri canlandırmak çok önemli bir deneyim fırsatı olacak. Disney Plus’ın özel projelerinden olan Atatürk dizisinin setine gelecek hafta katılacak olan Berk Cankat, heyecanını da gizlemedi.

Oyuncu, Aslında Özgürsün dizisinin çekimlerinden hemen sonra Atatürk dizisine yoğunlaştığını, tatil yapamadığını ve Eylül ayında da Aslında Özgürsün dizisinin ikinci sezonu için sete çıkacağını açıkladı.