Ana sayfa Dizi Haberleri Berk Cankat duruşundan taviz vermedi! Kadına şiddeti vurgulayan senaristlere kızan oyuncu, çok anlamlı bir projeyle dönüyor!

Berk Cankat duruşundan taviz vermedi! Kadına şiddeti vurgulayan senaristlere kızan oyuncu, çok anlamlı bir projeyle dönüyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Güzel Köylü dizisinde canlandırdığı Cemal karakteriyle izleyicilerin kalbini kazanan Berk Cankat, uzun süredir setlerden uzaktı. Cankat, sürekli kadına şiddete yer veren senaristlere kızdığından setlerden uzak duracağını açıklamıştı. Yakışıklı oyuncu şimdi yeniden ekrana dönüyor. Ama çok anlamlı bir projeyle.

Güzel Köylü dizisinde canlandırdığı Cem karakteriyle çıkışını yapan 37 yaşındaki oyuncu Yıldızlar Şahidim, Gülizar dizilerinde başrol oynamış, son olarak 2018 yılında yayınlanan Bir Deli Rüzgar dizisinde Uğur karakterini canlandırmıştı. Yakışıklı oyuncu dört yıldır setlerden uzaktı.

Berk Cankat’ın setlerden uzak durmasının sebebi senarist ve yönetmenlere kızgınlığıydı. Yaklaşık sekiz ay önce sosyal medya hesabından çok sert bir açıklama yapan Cankat resti çekmişti. Berk Cankat paylaşımında şöyle demişti:

Berk Cankat duruşundan taviz vermedi! Kadına şiddeti vurgulayan senaristlere kızan oyuncu, çok anlamlı bir projeyle dönüyor! 7

“Yazmayın kardeşim. Böyle yazacaksanız eğer yazmayın! Hatta siz toplum içine de karışmayın çünkü bu düşünce yapısıyla sizler çok tehlikelisiniz. Yaşadığınız dünyadan mı bir habersiniz? Yoksa yaşadığınız topraklarda gerçekleşenlerin hiçbirini umursamayacak kadar omurgasız mısınız Senaryo diye yolladığınız bu çöp parçalarından kazanacağınız her bir kuruş haram zıkkım olsun inşallah! 2021’in yarısı olmadan 182 kadın katledilmiş ve siz hala pişkin pişkin senaristim diye dolanıyorsunuz. Yazdığınız çöpün daha 50’nci sayfası dolmadan kadına şiddet, aile içi taciz, hayvan katletme, kuma getirme ve daha nice çirkinliği normalleştirerek o yarım yamalak kullandığınız ana dilinizle çok güzel anlatmışsınız. Bravo! “Ama abee bunlar satıyo, bunlar izleniyoo, izleyici bunu istiyo!” değil mi? Siz de haklısınız. Kimilerine göre para ve başarı için her yol mübah. Ben yokum kardeşim.”

Berk Cankat sözünü tuttu, gerçekten de hiçbir projede yer almadı. Taa ki bugüne kadar. Başarılı oyuncu yeniden sete dönüyor. Ancak duruşundan taviz vermeden. Berk Cankat, Gain TV için çekilecek Aslında Özgürsün dizisinde rol alacak. Dizi, feminist yazar Duygu Asena’nın aynı adlı romanından uyarlanacak. Dolayısıyla kadın haklarını savunan bir dizi olacak. Cankat, başrollerini Deniz Çakır ve Bade İşçil’in paylaştığı Aslında Özgürsün dizisi için yakında yeniden sete çıkacak.