Ana sayfa Sinema Beşiktaş’ın Kolej Havası belgeseli, sinemadan sonra ekrana geliyor!

Beşiktaş’ın Kolej Havası belgeseli, sinemadan sonra ekrana geliyor!

tarafından ker_def

1989-1992 yılları arasında üst üste üç şampiyonluk kazanan Beşiktaş Futbol Takımı’nın efsane dönemine odaklanan ‘Kolej Havası’ belgeseli vizyondan sonra ilk kez BluTV’de seyircisi ile buluşuyor.

6 Eylül’de Türkiye’de gösterime giren, futbolseverler ve sinemaseverlerden tam not alan belgesel, futbol tarihine damga vurmuş, Metin-Ali-Feyyaz ile özdeşleşen takım üzerinden altyapının ve de futbolda kardeşliğin önemine vurgu yapıyor.

Serpil Hamdi Tüzün’ün kurduğu Özkaynak Düzeni ile başlayıp Süleyman Seba’nın temsil ettiği değerlerle yoğurulan ekibin hikayesine ışık tutan ‘Kolej Havası’nda Metin Tekin, Feyyaz Uçar, Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek gibi efsane futbolcuların yanı sıra Zafer Algöz ve Feridun Düzağaç gibi sanatçılar da Beşiktaş taraftar ilişkisine ve dönemin atmosferine dair anılarıyla yer alıyorlar.

Yönetmenliğini Sertan Ünver’in, yapımcılığını Güverte Film’in üstlendiği ‘Kolej Havası’ ekibi, Türkiye müzik tarihinin iki önemli ismi Yavuz Çetin ve Kerim Çaplı’nın hikayelerinin ölümsüzleştiği ‘Blue’ belgeseliyle adlarından söz ettirmişlerdi.

Takım fark etmeksizin futbola gönül vermiş, bu sporu takip eden herkesin izlerken hem kahkahalarla güleceği hem de gözlerinin dolacağı ‘Kolej Havası’ Türkiye vizyonundan sonra ilk kez sadece BluTV’de…