Ana sayfa Dizi Arşivi Binbir Gece | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Binbir Gece | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/Özel Analiz – Binbir Gece masalı nasıl gerçek oldu? Halit Ergenç ve Bergüzar Korel önce dizide rol gereği evlendi sonra gerçek hayatta bir ömür boyu ‘Evet’ dedi.

Reytin rekortmeni dizilerden ‘Binbir Gece’nin ilk bölümü 7 Kasım 2006 tarihinde yayımlanırken 12 Mayıs 2009 tarihinde final yaptı. Yönetmen koltuğuna Kudret Sabancı’nın oturduğu efsane dizinin senaristliğini ise Yıldız Tunç, Murat Lütfü, Mehmet Bilal ve Ethem Yekta üstlendi.

KÜNYE:
Kanal: Kanal D
Yapımcı: TMC
Türü: Dram
İlk Yayın Tarihi: 7 Kasım 2006
Final Tarihi: 12 Mayıs 2009
Bölüm Sayısı: 90
Sezon Sayısı: 3
Mekan: İstanbul
Süresi: 90 dakika
Müzik: Kıraç
Başrol: Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci
Oyuncular: Tomris İncer, Metin Çekmez, Mert Fırat, Ergün Demir, Yonca Cevher Yenel, Aytaç Öztuna, Meral Çetinkaya

Binbir Gece | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

TÜM HABERLER

Binbir Gece dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Haberleri okumak için tıklayınız…

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Twitter: https://twitter.com/tmcfilm/

Facebook: https://tr-tr.facebook.com/tmcfilm/

Instagram: https://www.instagram.com/tmcfilm/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCa5XElqX-xmNv97KzQsl1CA

Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/binbirgece/bolum

HİKAYESİ

Binbir Gece, oğlu Lösemi hastası olan ve hastalığının tedavisi için yüklü miktarda paraya ihtiyacı olan bir annenin yaşadığı ikilemi çarpıcı bir şekilde anlatıyor. Başrollerini Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in paylaştığı dizi, yayınlandığı yıllarda efsane olmuş bir dönem herkes Onur’la Şehrazat’ın aşkını konuşmuştu.

Oğlu Lösemi hastası olan ve hastalığının tedavisi için yüklü miktarda paraya ihtiyacı olan bir annenin yaşadığı ikilemi anlatan Binbir Gece, fedakarlık ve aşk arasında kalan Şehrazat’ın öyküsünü ekranlara taşımıştı.

Final bölümünün canlı olarak yayınlandığı Binbir Gece pek çok ülkede de yayınlandı.

Binbir Gece | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

MEKANLAR

“Binbir Gece”nin kahramanları Şehrazat ile Onur Ferik Ahmet Afif Paşa Yalısı’nda oturdu.

İstinye-Yeniköy yolu üzerinde. İlk sahibi Koca Reşit Paşa’nın kızı Ferendiz Hanım. Yalıya adını veren ikinci sahibi ise Refia Sultan’ın kocası Ferik Ahmet Afif Paşa. Afif Paşa yalıyı yıktırarak mimar Alexandre Valluary’ye bugünkü binayı yaptırınca yalı onun adıyla anılmaya başladı.

Burhan Evliyaoğlu’nun çay içtiği ve Tashan olarak bahsedilen yer, Çukurçeşme Hanı’dır.

Binbir Gece | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

KARAKTERLER

Halit Ergenç-Onur Aksal

Bergüzar Korel-Şehrazat Evliyaoğlu

Tardu Flordun-Kerem İnceoğlu

Ceyda Düvenci-Bennu Ataman

Tomris İncer- Nadide Evliyaoğlu

Metin Çekmez-Burhan Evliyaoğlu

Ergün Demir-Ali Kemal Evliyaoğlu

Yonca Cevher Yenel-Füsun Evliyaoğlu

Aytaç Öztuna-Seval İnceoğlu

Meral Çetinkaya-Peride Aksal

Binbir Gece | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

DİZİ GAZETE MANŞETLERİNDE

Dizideki ahlaksız teklif manşetleri süsledi… Dizinin yayınlandığı dönemde yazılı basında ve internet basınında ‘ahlaksız teklif’ olarak lanse edilen sahne büyük ilgi gördü. Türkiye’de tartışmalar büyüdü ve diziye yönelik eleştiriler de arttı.

Onur’un Şehrazat’a 150 bin dolarlık ahlaksız teklifi gündeme oturdu ve günlerce de bu konu konuşuldu. Toplumda birçok kişi bu olayı kabul etmedi. Bir dizi bile olsa ahlaksız teklifin toplumun genel yaşama kurallarına aykırı olduğunu savunuldu.

Ahlaksız teklif büyük aşka dönüştü

DİZİ AŞKI GERÇEK OLDU

Sette yakınlaşan Halit Ergenç ve Bergüzar Korel önce dizide, daha sonra gerçek hayatta nikah masasına oturdu. Ünlü çift evliliklerini de iki çocukla taçlandırdı.

Çift, 2009 yılında evlendi. Düğünleri görkemli bir tören ile gerçekleşti. Çiftin Ali ismini verdikleri oğulları 2010 yılında dünyaya geldi. Çift, 2020 yılının Mart ayında da ikinci oğulları Han’ın doğumu ile sevindi. Halit Ergenç ve Bergüzar Korel, örnek aile yaşamları ile de konuşuldu. Çift, büyük takdir kazandı ve toplumda söz sahibi oldular.

JENERİK MÜZİĞİ

Binbir Gece dizisinin usta müzik adamı Kıraç imzalı jenerik müziği çok beğenildi. Dizi hayranlarının akıllarına takılı kalan bir müzik çalışmasıydı. Değişik versiyonları da yapılan jenerik müziği internet ortamında milyonlarca kez tıklandı.

TÜM BÖLÜMLER

Binbir Gece dizisi, yurt dışında büyük başarılar kazandı. Birçok ülkede yayınlandı. Bu nedenle de youtube ortamında bölümlerin izlenmesine yasak getirildi. Ancak TMC’nin Binbir Gece dizisi için 2014 yılında açtığı youtube kanalından bazı görüntüler izlenebilir…