Ana sayfa Dizi Haberleri Bir tarafta reyting patlatan aşk hikayesiyle Gönül Dağı, diğer yanda aşkı ıskaladığı için düşen Sen Çal Kapımı!

Bir tarafta reyting patlatan aşk hikayesiyle Gönül Dağı, diğer yanda aşkı ıskaladığı için düşen Sen Çal Kapımı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay -TRT1 ekranlarında Cumartesi akşamları izleyicilerle buluşmaya devam eden Gönül Dağı dizisi yine çok etkileyici bir bölümle ekrandaydı ve reytingleri de yine yükseldi. Dizi bugüne kadar ki en yüksek oranlara dün akşam ulaştı.

Gönül Dağı’nın 10. yeni bölümü totalde 10 ve ABC grubunda da 11’e dayandı. Dizinin AB performansı da 9’a yaklaştı. Yani Gönül Dağı, TRT1’in bu sezon Uyanış Büyük Selçuklu ve Masumlar Apartmanı ile elde ettiği müthiş çıkışın devamını sağlayan yapım oldu. Bir Anadolu hikayesi ve içindeki güzel, sıcak aşklarla da göz dolduran bir yapım Gönül Dağı… Reytingleri de patlatıyor. Hem de entrikalar, yalanlar, üç kağıtlar ve silahlar olmadan sıcak bir hikaye ile bunu başarıyor.

Ancak Türk dizi senaryolarında pek de alışık olmadığımız durumlar bunlar. Bu kadar naif ve aile sevgisini, Anadolu’nun güzelliklerini ortaya koyan bir diziden bu kadar güçlü reytinglerin gelmesi izleyicinin bu tür yapımları ne kadar özlediğini de anlatıyor.

Gönül Dağı dizisinde Taner ve Dilek’in kavuşmak için engellere direnme ve aşklarını haykırıp herkese kabul ettirme mücadelesi ne kadar etkileyici ise, Fox TV’de yayınlanan Sen Çal Kapımı dizisinde Eda ve Serkan’ı kavuştururlar ise dizinin biteceğini düşünen senarist tavrı da bir o kadar can sıkıcı bir durum haline geldi.

Bir tarafta reyting patlatan aşk hikayesiyle Gönül Dağı, diğer yanda aşkı ıskaladığı için düşen Sen Çal Kapımı! 9

Gönül Dağı’nda ayrılık yok, kavuşmak için büyük mücadele var ve bu reyting getiriyor. Sen Çal Kapımı da ise iyi bir uyum, güçlü bir sinerji ile Eda-Serkan gibi bir çift var ve senaristler onlar kavuşmasın diye anlamsız işlere girişiyor.

Eda ve Serkan, birlikte kendilerini kabul ettirme ve aşklarını da doyasıya yaşama şansına sahip olsa belki de dizinin reytingleri bir hayli yükselecek. Dün akşam yayınlanan 24. bölümün reytingleri bir hayli düştü. Yani Eda ve Serkan’ı ayırmak için yapılan tüm senaryo numaraları da çökmeye başladı.

Total ve ABC1 gruplarında 4’lü oranlar elde eden dizi, AB’de ise 3’lu oranlara geriledi. Şimdi bu durum Balca ve Semiha karakterlerinin diziye getirdiği gerginliğin de bir sonucu olarak düşünülebilir mi? Yani Sen Çal Kapımı senaristleri biraz da mutlu aşk hikayesi yazmayı akıllarına getirebilir mi?

Bir tarafta reyting patlatan aşk hikayesiyle Gönül Dağı, diğer yanda aşkı ıskaladığı için düşen Sen Çal Kapımı! 10

Kuzey Yıldızı dizisi ise totalde 7’li seviyelerde olmasına rağmen AB ve ABC’1 de ise 3-4 arası oranlarda gidip geliyor… Show TV’nin dizisi yine de 2. sezonunda başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor.

Gönül Dağı’nın tüm kategorilerdi birincilik elde ettiği dün akşam (26 Aralık Cumartesi) ilk 10 program listesi ise şöyle:

Bir tarafta reyting patlatan aşk hikayesiyle Gönül Dağı, diğer yanda aşkı ıskaladığı için düşen Sen Çal Kapımı! 11