Ana sayfa Dizi Haberleri Bir Zamanlar Çukurova dizisinin Demir’i Murat Ünalmış, rolü için 6 ay narsizm üzerine çalıştı!

Bir Zamanlar Çukurova dizisinin Demir’i Murat Ünalmış, rolü için 6 ay narsizm üzerine çalıştı!

tarafından zk zk
Atv ekranlarında geçtiğimiz Perşembe günü ilk bölümüyle ekrana gelen Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Demir Yaman karakterini oynayan Murat Ünalmış, aylarca rolü üzerine psikolojik çalışmalar yaptığını belirtti.

Sabah Gazetesi’nden Oğuzhan Toracı’ya bir röportaj veren Ünalmış, “Altı ay doktor arkadaşlarımla narsist sosyopat psikoloji üzerine çalıştım. Zaten 11 yıldır psikolojiyle ilgiliyim. ‘Demir’in kötü olmak için gerekçeleri var” diye konuştu.

Demir Yaman’ınn gösterişçi ve narsist bir kişilik olduğunu belirten Ünalmış, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Hatta canlandırdığım karakterle ilgili yaklaşık altı aydır narsist sosyopat psikolojisi çalışıyorum. Bu konuda deneyimli doktor arkadaşlarım da var, rolüm için beni bilgilendirdiler. 11 yıldır da psikolojiyle ilgileniyorum. Kendi kişiliğimi bulurken de bu araştırmalarımdan istifade ettim ama narsist insanların Allah yardımcısı olsun. Çünkü devamlı kendini önemsiyorsun. Narsist ve egosantrik olan insanların mutlu olduğunu görmedim. ‘Demir Yaman’ tamamen kötü bir karakter değil ama kötü olmak için gerekçeleri var. Murat olarak kötü olmayı tercih etmem ama ‘Demir Yaman’ ediyor. ‘Bir Zamanlar Çukurova’nın kariyerimde de önemli bir yeri olacağını düşünüyorum.”

Bir Zamanlar Çukurova dizisinin Demir'i Murat Ünalmış, rolü için 6 ay narsizm üzerine çalıştı! 7

1970’li yılları anlatan bir dönem hikayesi olan dizide, o dönemin şartlarında yaşayan bir aile ve etrafında dönen olaylar anlatılıyor. Murat Ünalmış, dizide oynadığı Demir’in nasıl bir bakış açısına sahip olduğunu da şu şekilde ifade ediyor:

“Belki bugüne kadar çok fazla ağalı-beyli işler oldu ama bunun farkı; modern, yurt dışında okumuş, dört dil bilen bir ağa hikayesinin olması ve zamanında feodalizmi, yani sanayileşmeyi Türkiye’ye getirmeye çalışıyor olması. Artık işçi gücüyle değil, dünyayla yarışacağımıza inandığı için makine gücüne inanan devrimci bir adamı oynuyorum. Haliyle ailesi de eski bir bakış açısına sahip, bu konuda da annesiyle çatışmalar oluyor. Çünkü annesi eski sistemin devam etmesini istiyor ama oğul yurt dışını tanıdığı için artık yeni düzenin gelmesi gerektiğini düşünüyor. Aslında bu dizi, tek bir yalanın kaç tane hayata mal olduğunu bize anlatacak.”