Ana sayfa Sosyal Medya Bir Zamanlar Çukurova setinden önce Hande Soral çok önemli bir adım attı!

Bir Zamanlar Çukurova setinden önce Hande Soral çok önemli bir adım attı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranında izleyicilerle Perşembe akşamları buluşmakta olan Bir Zamanlar Çukurova dizisinin yeni karakterlerinden birisine de Hande Soral hayat verecek. Oyuncunun yakında sette çalışmalara başlaması bekleniyor.

Hande Soral, 3. sezonuyla büyük başarılara imza atan diziye katılmadan önce ise çok önemli bir duyuruda bulundu. Karanlığı Arala isimli projenin lansmanında konuşan oyuncu, hep birlikte çocuklara yönelik cinsel istismarı önlemeye yönelik mesajlar verdi. Kampanya için 13 oyuncunun yer aldığı bir film çekildi ve bu çocukların yaşadığı travmalar sahnelendi.

#birşeysöyleyin etiketi üzerinden sosyal medyada da yayılmakta olan proje için vatandaşlardan sosyal medyada mesajlarıyla katılım bekleniyor. Soral, bugün hala şiddet, taciz, tecavüz konuşuyor olmaktan dolayı utanç duyduğunu da anlattı.

Hande Soral, “Özellikle Türkiye gibi, cinselliğin konuşulmasının bile bastırıldığı bir toplumda cinsel istismarı önlemek şüphesiz ki çok zor” diye konuştu. Bu soruna bir çözüm bulunması ve cinsel istismar sorununun çözülmesi için elinden gelen tüm katkıyı yapacağını anlatan oyuncu, “Ben de bir şey söylemek istedim. Duyduklarımız, okuduklarımız şahit olduğumuz hikayelere öfkelenmektense, hepimizin bir şeyler yapması gerekiyor” diye konuştu.

İstismarın önüne geçmenin konuşmaktan, anlatmaktan ve öğrenmekten geçtiğini ifade eden oyuncu, cinsel istismara uğrayanların ileride büyük travmalar yaşadığı gerçeğine de vurgu yaptı.

Videodan ünlü oyuncunun konuşmasını izleyebilirsiniz.