Ana sayfa Sosyal Medya Biz dizisini izlerken, o kitap çıkardı! Uyanış Büyük Selçuklu’da Melikşah’ı oynayan Buğra Gülsoy’un yeni kitabı çıktı

Biz dizisini izlerken, o kitap çıkardı! Uyanış Büyük Selçuklu’da Melikşah’ı oynayan Buğra Gülsoy’un yeni kitabı çıktı

tarafından ker_def

Televizyongazetesi.com/Detay – Oyunculuğuyla artık hemen herkesin tanıdığı bir isim Buğra Gülsoy. Pek çok sinema ve dizi projesinde, reklamda yer aldı oyuncu. Şimdilerde ise TRT1’de yayınlanan dönem dizisi Uyanış Büyük Selçuklu’da Melikşah Sultan’ı canlandırıyor. Oyunculuğuyla herkesin takdirini kazanan Gülsoy’un aynı zamanda yazarlık da yapmaya başladığını bilen çok fazla kişi yok.

Ancak Gülsoy, artık kimi yazarların da takdirini kazanmaya başladı şu sıralar. Geçtiğimiz yıl ilk kitabını çıkarmıştı oyuncu. TRT1’deki dizisinin heyecanını yaşarken, bu kez de ikinci kitabı raflarda yerini aldı.

İnkılap Kitabevi’nden çıkan ikinci kitabı, birincisinin devamı niteliğinde. Gülsoy’un ilk kitabı Birinci Kıyamet Güneşin Battığı Yer, 2019 yılının Eylül ayında yayınlanmıştı. İkinci kitabı İkinci Kıyamet Güneşin Doğduğu Yer ise geçtiğimiz Ekim ayında yayınlandı.

Gülsoy’un romanında, Türkiye ve dünyayı etkileyen Sabri Mahir’in hayat hikâyesinden esinlenerek yazılmış bir hikaye yer alıyor. Gerçek bir hayat hikâyesinden esinlenerek yazılan romanda, 1900’lü yılların ilk çeyreğini içine alan, aşkın ve savaşın tanıklığında geçen insan hikâyelerine odaklanıyor.

Kitapla ilgili olarak Gazeteci-Yazar-Yönetmen Zülfü Livaneli de olumlu bir yorumla destek veriyor. Livaneli, Gülsoy’un ilk kitabı için “Buğra Gülsoy, bir ilk romandan beklenmeyecek bir kurgu ustalığı ve işlek bir dille okurlarına ilginç bir hikâye anlatıyor. Okurların sayfalar akıp giderken alacağı edebiyat tadını tahmin edebiliyorum.” yorumunu yapmakta.

Buğra Gülsoy, ikinci romanının çıkışını hayranlarına sosyal medyadan bir kez daha duyurdu. İşte o paylaşım:

“Yaşanmış, akıl almaz bir hayat hikayesinden…”⁣⁣
???? ‘Birinci Kıyamet’in devamı, serinin son kitabı ‘İkinci Kıyamet’ de artık kitapçılarda ve online satışta!
TÜM SERİ ŞİMDİ RAFLARDA!⁣ ????

⁣#BirinciKıyamet #BirinciKıyametGüneşinBattığıYer⁣
#İkinciKıyamet #İkinciKıyametGüneşinDoğduğuYer

Biz dizisini izlerken, o kitap çıkardı! Uyanış Büyük Selçuklu'da Melikşah'ı oynayan Buğra Gülsoy'un yeni kitabı çıktı 7