Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Bosna halkının direniş hikayesini anlatan Naser dizisinin başrolünde İsmail Ege Şaşmaz bulunuyor!

Bosna halkının direniş hikayesini anlatan Naser dizisinin başrolünde İsmail Ege Şaşmaz bulunuyor!

tarafından ker_def

TRT’nin dijital platformu tabii, yeni orijinal dizisi “Naser” ile Bosna Savaşı’nın efsanevi komutanı Naser Oriç’in yaşam öyküsünü ekranlara getirecek. Srebrenitsa Soykırımı öncesinde şehri kahramanca savunan Naser Oriç ve Bosna halkının direniş hikâyesine odaklanan “Naser”, yakında tabii’de.

Kısa sürede 5 milyon aboneyi aşan TRT’nin dijital platformu tabii, gerçek bir hikayeye dayanan yeni orijinal dizisini izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Srebrenitsa Soykırımı öncesinde şehri kahramanca savunan Naser Oriç ve Bosna halkının direniş hikayesini anlatan “Naser”, yakında tabii ekranlarında olacak.

Oyuncu İsmail Ege Şaşmaz’ın efsanevi komutan Naser Oriç’i canlandırdığı dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Gürkan Uygun, Fikret Kuşkan, Hazım Körmükçü, Kubilay Tuncer ve Gizem Erdem gibi önemli isimler yer alıyor. Yönetmenliğini Serdar Akar ile Selahattin Sancaklı’nın üstlendiği dizinin senaryosu ise Uğur Uzunok, Esma Koç ve Abdülhamit Işık’a ait.

Dizinin konusu: Yakın tarihe ışık tutan tabii orijinal dizisi “Naser”, izleyiciyi Yugoslavya’nın dağılmadan önceki son yıllarına, Avrupa’da yaşanan en büyük vahşetlerden biri olan Srebrenitsa Soykırımı öncesi döneme götürüyor.

Dönemin Sırp devlet başkanının korumalığını yapan Naser, kendi milleti olan Boşnaklara yönelik bir savaş hazırlığının yapıldığını ve doğup büyüdüğü Srebrenitsa’nın da hedefler arasında olduğunu öğrenir. Bir yolunu bulup memleketine dönen Naser, burada adeta yoktan kurduğu bir orduyla destansı bir mücadeleye girişir.