Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Bülent Emrah Parlak kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Bülent Emrah Parlak kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Bülent Emrah Parlak, 8 Mayıs 1979 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusudur. Aslen Elazığ Karakoçanlı’dır fakat çocukluğunun bir kısmı Ankara’da geçmiştir.

Adı: Bülent Emrah Parlak
Doğum Tarihi: 08 Mayıs 1979
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.79 m.
Kilosu:  77 kilo
Burcu: Boğa
Göz Rengi: Kahverengi
Babası: Sabri Parlak
Eşi: Burcu Gönder
Çocuğu: Lisa Parlak
Instagram: https://www.instagram.com/bulentparlak/

Bülent Emrah Parlak kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: 2015 yılında 8 yıllık sevgilisi Burcu Gönder ile evlendi. Lisa adında bir kız çocuğu var.

Çocukluk yılları: Haylaz bir çocuktu. İlkokulun mezuniyet töreninde sahnelenecek oyunda rol olacak öğrenciler için seçmeler yapılacaktı. Seçmelere katılmak istedi ama haylazlığı nedeniyle öğretmeni onu göndermedi. Seçmeler ikinci kez tekrarlandı. Öğretmeni yine göndermedi. Öğretmeninden gizlice katıldığı ikinci seçmelerde ‘Psikiyatr’ rolünü kaptı. Öğretmeni, seçildiğini öğrendiğinde ‘Bari bunu yap’ diyerek onu derslerden muaf tuttu.

Eğitim hayatı: 2002 yılında Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’ndeki eğitimini yarım bırakıp Haliç Üniversitesi Konservatuvar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. 2004 yılında Beşiktaş Kültür Merkezi Atölye oyuncularına katıldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Polis’ karakterini canlandırdığı ‘Kurtlar Vadisi’ dizisi ile başladı.

Hangi proje ile parladı? Yılmaz Erdoğan’ın öğrencilerinin kendi yazdıkları skeçleri canlandırdığı “Çok Güzel Hareketler Bunlar” programıyla dikkatleri üzerine topladı.

BKM Mutfak ne anlam ifade ediyor: BKM Mutfak, sadece oyunculuk ve senaristlik eğitimi aldığı bir kurum olmadı. Aynı zamanda aşkı da orada buldu. BKM Mutfak ekibindeki oyunculardan Burcu Gönder ile evlendi.

Kişilik özellikleri: Mücadeleci, esprili, vicdanlı, tuttuğunu koparan.

Düşünce yapısı: Bilim adamları ve sanatçıların belirleyici olduğu, okuyan vicdanlı insanların ülkeye yön verebildiği, paranın ikinci sırada kalıp üretime geçildiğinde araç olarak kullanıldığı, bilimin önde olduğu bir ülke hayal ediyor. İyi insan olabilmek için çabalıyor. “İyi insan olmanın birinci koşulu bütün insanların eşit olma hakkını savunabilmektir. Tüm insanların barınma, sağlık, eğitim koşullarının düzen içinde ve eşit olarak yönlendirilmesini savunan insan, bence iyidir. Bunlarla ilgili herhangi bir adaletsizliği kabul eden ve düzenin gereği olduğunu savunan insan, istediği kadar para dağıtsın iyi olamaz.”

Bülent Emrah Parlak kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Mutluluk kaynağı: Oyunculuk eğitimi almak.  “İstediğim okulda okumak rüya gibiydi. İlkokul, ortaokul ve lisede yapamadığım öğrenciliğin hakkını konservatuvarda vermeye çalıştım. Hayallerim ve okul birbirlerine yarenlik yaptı.”

İlk sinema filmi: Yılmaz Erdoğan / Organize İşler(2006)

Şöhret ne ifade ediyor: “Çok güzel bir şey. Hele üreterek, gelişerek, bilime katkıda bulunarak ünlü olabiliyorsan harika. Bir de hiçbir şey olmadan ve yapmadan şan-şöhret sahibi olmak var ya, bana göre çok utanç verici.”

Aşk tanımı: “Birbirini seven ve özellikle tamamlayan iki insanın; yaşamlarında yan yana olma koşullarını birbirine kabul ettirmeleri ve bundan mutluluk duymaları.”

Hayata bakışı: ‘Vazgeçmez’, ‘Üşenmez’ ve ‘Ertelemez’ . “Bu üç şeyi hayatımda hep göz önünde tuttum. Bal Porsuğu Tiyatrosu’nu kurarken ve sonrasında çok zorluklar yaşadım. Tökezlediğim yerler oldu. Mücadele ettim, direndim. Sağ olsun, BKM birçok konuda koluma girdi. Tiyatroyu
ayağa kaldırdık.”

İş hayatına bakışı: Sinema filmlerinde oynamayı tercih ediyor. “Dizi şartları çok zor. Biz bu işi keyifle yapıyoruz ama keyiflikten çıktı. Yönetmen, senarist, yapımcı, set ekibi ve kanallar artık keyif almıyor. Bir pazar haline geldi. Keşke projelerin reyting kaygısı olmasa… Haftanın altı günü, 16 saat
çalışıp üzerine ‘reyting almadı’ durumu psikolojik olarak zor bu nedenle sinemayı tercih ediyorum”

Neden Bal Porsuğu Tiyatrosu: “Bal porsuğu, enteresan özellikleri olan bir hayvan. Korku hormonu yok. Bu yüzden yaşadığı bölgedeki kendisinden büyük hiç bir vahşi canlıya eyvallahı yok. Yoluna çıkan aslanlara bile kafa tutuyor ve saldırabiliyor. Hayattaki en büyük mottosu özgürlüğüne düşkün olması.”

Kariyer planı: Her zaman sahnede olmak. “Tiyatrocuyum ben. Konservatuvar ve BKM Mutfak mezunuyum. Her zaman tiyatroda olmak istiyorum. Sahnede olmak bizi her zaman daha çok geliştirir, duygu olarak her zaman besler. O yüzden sahneden kopmak istemiyorum, tiyatro
yapmak istiyorum. ‘Kendi tiyatromuzu kuralım, kendi yazdığımız ve dışarıdan da destekli oyunları oynayalım. İkisini beraber götürelim’ dedim.”

Gelecek Hayali: Hayatının sonuna dek sahnede olmak.

Kaygıları: Sektördeki çalışma koşullarından endişe duyuyor. “Dizi şartları çok zor. Biz bu işi keyifle yapıyoruz ama keyiflikten çıktı. Yönetmen, senarist, yapımcı, set ekibi ve kanallar artık keyif almıyor. Bir pazar haline geldi. Keşke projelerin reyting kaygısı olmasa… Haftanın altı günü, 16 saat çalışıp üzerine ‘reyting almadı’ durumu psikolojik olarak zor. Bizim ülkemizdeki oyuncular, yönetmenler, senaristler ve yapımcılar çok başarılı. Yurt dışındaki yönetmenler bizim şartlarda film çekemez. Burası, ‘Survivor’ gibi… Çok zor şartlarda çalışılıyor.”

Kızı hayatını nasıl değiştirdi: “Çocuğumuz olmadan önce, ‘Hayatımız değişti, çocuktan önce hiçbir şey bilmiyorduk’ gibi klişe sözleri söylemeyeceğiz diyorduk ama hepsini söylüyoruz. ‘Bebeğimizin fotoğrafını göstermeyiz kimseye’ demiştik, birini görünce hemen gösteriyoruz. Çok başka bir şeymiş, bütün arkadaşlarımıza tavsiye ediyoruz. Kızım oyuncu olmak isterse, engellemem. Ama sektörel sıkıntıları düzelmesini ve güzel koşullarda çalışmasını dilerim. Dünyanın en keyifli mesleğini yapıyoruz, kızımın da yapmasını isterim.”

Bülent Emrah Parlak kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Rol modeli: “Anne; Hiç ölmeyecek bir sevda”

Kimlere hayranlık duyar? Yılmaz Erdoğan. “Yılmaz Ağabey’in hayat anlamında, hayatla sanatın birleştiği noktada bizim duracağımız yerle ilgili birçok öğretisi var. En önemli öğretisinin vazgeçmemek olduğunu söyleyebilirim. Bir şey için mücadele etme biçimini geliştirdim. Bu, Yılmaz
Ağabey’de çok net görebileceğimiz bir tavırdır. Kesinlikle vazgeçmez, inandığı doğru üzerinde gider ve onun sonuçlarını da elde eder. “

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Kafa Doktoru/ Tabutçu
2020- Arka Sokaklar / Avukat Nedim
2018 -Jet Sosyete /Taksici (6. bölüm)
2017- Aşk Laftan Anlamaz / Cemil
2016- Familya / Namık Boz
2016- Görevimiz Komedi/ Juri
2015- Eğlendirme Dairesi
2014- Ankara’nın Dikmen’i / Dikmen
2014- Böyle Bitmesin /Konuk Oyuncu
2013- Bir Yastıkta / Kartal
2012- İnsanlar Alemi / Konuk Oyuncu
2011- Aşağı Yukarı Yemişliler
2008/2011- Çok Güzel Hareketler Bunlar / Bülent
2007- Gönül Salıncağı / Nurol
2006- Bir Demet Tiyatro
2005/2006- Hırsız Polis
2005- Kapıları Açmak / Mini Dizi
2004- Ruhun Labirentleri
2004- Sahra / Mini Dizi
2004- Kurtlar Vadisi /Polis

SİNEMA FİLMLERİ

2019- Küçük Şeyler/ Mustafa
2018- Eski Köye Yeni Adet
2017- Tatlım Tatlım/ Tatlım
2015- Git Başımdan / Mansur
2013- Mutlu Aile Defteri / Cevdet Taşyumruk
2010- Çok Filim Hareketler Bunlar
2009- Neşeli Hayat
2007-Mavi Gözlü Dev/ Polis
2006- Organize İşler/ Kitapçı

TİYATRO OYUNLARI

2018/ Bülent Beyin Hikayesi / Oyuncu