Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Bülent İnal başrolde, TRT’nin çok iddialı Mevlana dizisi bomba gibi geliyor!

Bülent İnal başrolde, TRT’nin çok iddialı Mevlana dizisi bomba gibi geliyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Mevlana isimli TRT’nin dijital platformu için hazırlattığı dizinin çekimlerine devam ediliyor. İlk olarak başrolde Timuçin Esen’in yer alması beklenirken, sonradan Mevlana rolünü Bülent İnal’ın canlandıracağı ortaya çıkmıştı.

Bülent İnal, beş sezon süren Payitaht Abdülhamid dizisindeki muhteşem performansının ardından bu sefer yine bir tarihi yapımda yerini aldı. Konya’da hazırlanan özel platoda çekimlerine devam edilen dizide Mevlana’nın hayatı anlatılıyor.

Büyük bir titizlikle devam eden dizinin yapımcısı Kale film oldu… Konya’daki platoda bir araya gelen birbirinden ünlü isimler, 13. yüzyılda geçen hikaye için büyük emek harcıyor. Dekorlar için harcanan büyük emeğin yanı sıra, aksesuarlar ve kostümler de çok yoğun bir emeğin ürünü olarak ortaya çıktı.

Bülent İnal’in yanı sıra dizide; Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, İlker Aksum, Ushan Çakır, Levent Can, Devrim Özkan gibi önemli isimler bulunuyor. Dizinin çekimlerinin tüm hızıyla devam ettiği gelen bilgiler arasında bulunuyor.

Bülent İnal başrolde, TRT'nin çok iddialı Mevlana dizisi bomba gibi geliyor! 7

Dizinin çekimlerinin Mayıs ayına kadar devam edeceği belirtiliyor. Dizide Ertuğrul Gazi karakteri de yer alacak. Bu karakter için seçilen isim ise Sedat Mert oldu. Ayrıca Şeyh Edebali karakterini de Ali Nuri Türkoğlu’nun canlandıracak.

İki yeni karakterin de katılması ile birlikte, Can Ulkay’ın yönetmenliğinde dizi ekibi yoğun şekilde işlerini sürdürüyor. Ali Aydın’ın senaryosunu yazdığı dizinin hikayesi kadar, o dönemi yansıtmak için yapılan prodüksiyon çalışmalarının sonuçları da çok merak ediliyor.