Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Burak Sevinç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Burak Sevinç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Burak Sevinç, 1 Nisan 1985 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Aslen Zonguldak’lıdır. Türk müzisyen, dizi ve sinema oyuncusudur.

Adı: Burak Sevinç
Doğum Tarihi: 01 Nisan 1985
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.88 m.
Kilosu:   80 kilo
Burcu: Koç
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Özcan Sevinç
Eşi: Şirin Kılavuz
Instagram: https://www.instagram.com/buraksevinc_/
Evcil Hayvanları: Kedisi Yogi

Burak Sevinç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: 2015 yılında Zonguldak Kapuz Plajı’nda kendisi gibi oyuncu Şirin Kılavuz ile hayatını birleştirdi. “ En büyük destekçim eşimdir. Eleştirileri de güzel yorumları da oluyor. Ama ben eleştirileri istiyorum ki kendimi geliştirebileyim. Annem, babam, kardeşlerim ve arkadaşlarımın da eleştirileri önemli. Sağolsun eşim, oyuncu olarak da öğrenme yolunda en büyük destekçim.”

Çocukluk yılları: Daha çocuk yaşlarda kanun çalmaya başlamış ardından  ud, keman ve gitarı da listesine eklemiş. “Çocuk yaştan beri müzikle iç içe oldum. Amcam, kundaktaki kuzenime kanun almış zamanında. Vardiyada çalıştığından yengemin yanında kaldığım bir gün gardırobun üzerinde gördüm onu. Merak ettim, kucağıma verdiler. O zaman başladım, bir senede şarkılar çalar hale geldim. Daha 11 yaşındaydım. Sonra babam, Türk sanat müziği derneğine götürdü beni. Ama ilk dersimde şok geçirdim; meğer bir yıl boyunca kanunu ters tutmuşum. O yüzde ilk üç ayımı bildiğim şeyleri unutmaya adadım.”

Eğitim hayatı: Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları bölümünden mezundur.

Oyunculuğa ilk adım: İlk oyunculuk deneyimini 2012 yılında rol aldığı ‘Babam İçin’ dizisi ile yaşadı.

Hangi proje ile parladı? 2017 yılında yayınlanan ‘Söz’ dizisinde canlandırdığı ‘Üstçavuş Fethi Kulaksız’ rolü ile dikkatleri üzerine topladı.

Kişilik özellikleri: Tüm çabası iyi insan olabilmek adına, işini seviyor, azimli, çalışkan, olduğu gibi, abartısız, özel yaşantısında magazinden uzak durmayı tercih ediyor.

Sosyal: Kanun, ud, keman ve gitar çalıyor. Bir dönem Enbe Orkestrası’nda profesyonel olarak müzisyenlik yapmıştır.

Düşünce yapısı: Başarının anahtarının  iyi insan olmakta olduğuna inanıyor. “En önemlisi iyi insan olmak. Ardından başarılı olmak. Herkes işinde yükselmek ister, yoksa neden yapsın? Müziği en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Şimdi oyuncu oldum, hâlâ daha öğreniyorum. Müzik de oyunculuk da derya deniz. Daha başarılı olmak istiyorum. Üçüncüsü de yaşamak için gerekli olan parayı kazanabilmek. “Ben insanlara güvenirim, naçizane iyi bir insanım ve bağ kurduğum insanları da iyi olarak görürüm.”

Burak Sevinç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Müzik mi? Oyunculuk mu? “Önceden olsaydı, müzik diyebilirdim ama artık değil. Müzik benim aşkım ama oyunculuk da artık her şeyim. İkisi de benim mesleğim. Şu an birinden kazanç sağlamayı bıraktım sadece. O yüzden terazi dengesini bozmaz diye düşünüyorum.”

İlk sinema filmi: Erol Özlevi/Dönerse Senindir

Hayran olduğu kişi: Her şeyiyle; diliyle, bakış açısıyla Ferzan Özpetek. “Gerçekten çok sevdiğim bir yönetmen. Tabii ki benim hayatımı çekecek hali yok ama  çekseydi 7-8 yaşlarında boğulmak üzereyken kurtarıldığım anla başlayabilirdik.”

Aşk tanımı: “Aşk, deliliktir. Her şeyin sınırlarını zorluyorsunuz. Aşk, acıyı, imkansızı ve zorluğu çağrıştırıyor bende. İnsanlar buna katılmayabilir ama kavuştuğunda aşk bitiyor. Ama bu yok olmak değil başka bir yere evrilmek. Birleştiğinde her şey güllük gülistanlık zaten o yüzden bitiyor diyorum.”

Hayata bakışı: Kendini sevmeyen başkasını sevemez. “Kendini sevmek insanın yapabileceği en basit şey, iyi insan olmak çok mühim. Kendini sevmeyen iyi insan olamaz. Önce kendine değer vermesi gerek. Bu bencillik, ego değil. Ben şükretmeye de inanırım. Olumlu düşünmediğin sürece iyi şeyler gelmez.”

İş hayatına bakışı: “Karakterimizi şekillendiren çocukluğumuz. Çocukken bir köpek ısırması bile çoğunlukla kalırken aile içinde daha büyük olaylara maruz kalanların durumu daha ağır. Aşmak derecesine, olaya göre değişiyor. Ben oyuncu olarak bağ kurmaya çalışıyorum. Sadece benim başıma gelseydi ne yapardım diye düşünerek, ekrana yansıtmaya çalışıyorum.”

Gelecek Hayali: Repertuvarında Balkan müziğinden halk ezgilerine, arabeskten sanat müziğine, popa kadar her şeyin olduğu bir orkestrayla sahneye çıkmak. “Bir Beşiktaşlı olarak Vodafone Arena’da bütün tribünlere bir ezgi veya ritim verip aynısını onların yaptığı anı izlemek. Çok değişik bir şey çıkabilirdi ortaya.”

Burak Sevinç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kimlere hayranlık duyar? Yeşilçam hastası.  Şener Şen, Kemal Sunal, Adile Naşit, Münir Özkul, Halit Akçatepe. “Tabiri caizse ben bu efsane kadroyla büyüdüm. Birçoğumuz için bu geçerli aslında. Ben o filmleri kaç kez izlersem izleyeyim asla sıkılmam. Yüzlerce kez izlemiş olmama rağmen hala seyredip ilk günkü gibi gülüyorum.”

Takip ettiği diziler: La Casa de Papel, Peaky Blinders, Suits.

En çok seyahat etmek istediği şehir / ülke: Seyahat etmek istediği ülke Mısır. Çünkü, Kızıldeniz’de dalış yapmayı çok istiyor.

En sevdiği şehir: İstanbul.  

Hangi filmden etkilendi? Mahalle.Beni çok etkiledi. Layığını bulmadı diye düşünüyorum. Çekimleri çok hoşuma gitti, oyunculukları çok doğaldı. Tabii ilk film olmasından ötürü gözden kaçan ufak tefek hatalar vardı ama canım arkadaşlarım Emre (Erkan), Buğra (Gülsoy) ve Serhat (Teoman) kelimenin tam anlamıyla çok iyi bir iş çıkarmışlardı.”

 TELEVİZYON DİZİLERİ

2019 – Leke /Cem Yenilmez

2017/2019 – Söz /Fethi Kulaksız

2016 – Altınsoylar/ Oğuz Katran

2015/2016 – Evli ve Öfkeli/Cihan

2013 – Ben Onu Çok Sevdim /Hasan

2013- Yalan Dünya (57./58. Bölüm)

2013/2016 – Kurtlar Vadisi Pusu /Timur

2013 – Merhaba Hayat

2012 – Yol Ayrımı /Yusuf

2011 – Babam İçin

 SİNEMA FİLMLERİ

2020- Soygun Oyunu: Büyük Vurgun/ Ali Toprak

2020- Nasipse Olur / Gökhan Hancıoğlu

2017- Mahalle

2016- Dönerse Senindir