Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Burcu Özberk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Burcu Özberk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Burcu Özberk, 12 Aralık 1989 tarihinde Eskişehir’de doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Burcu Özberk
Doğum Tarihi: 12 Aralık 1989
Doğum Yeri: Eskişehir
Boyu: 1.62 m.
Kilosu: 53 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Koyu Kahverengi
Annesi: Dilek Yıldızlar
Kardeşleri: Büşra Özberk
Instagram: https://www.instagram.com/burcuozberk/
Evcil Hayvanları: 4 tane kedisi var.

Burcu Özberk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Çocukluk yılları: Oyuncu olmayı daha çocukken kafasına koydu. 8-9 yaşlarındayken ablasıyla beraber evlerinin otoparkında oyunlar oynardı. “Sonraları bu oyunlar skeçler halini aldı. Mahallede tanıdığımız herkesi toplamaya başladık seyirci olsun diye. Böylece oyun oynama içgüdüsünü daha da ileriye götürdük. Oyunculuğu sevdiğimi ablamla oynadığım bu oyunlarda keşfettim.”

Eğitim hayatı: Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde canlandırdığı  ‘Huricihan Sultan’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Güneşin Kızları’ dizisinde canlandırdığı ‘Nazlı’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: İnatçı, içinden geldiği gibi davranan, dürüst, sıcakkanlı, çabuk parlar kolay durulur.

Sosyal: Sakin ve ailesine düşkün bir hayatı var. Anadolu yakasında yürümeyi, kahve içmeyi, evde vakit geçirmeyi çok seviyor.  Ailesiyle farklı şehirlerde yaşıyor, onları çok özlüyor ve boş zamanlarımda yanlarına gidiyor. “Genel olarak pek yerimde durabildiğim söylenemez. Sürekli yeni yerler keşfedip farklı aktivitelerle vakit geçirmeyi seviyorum. Ama özellikle sahilde yaptığım akşam yürüyüşleri ve denizin güzel kokusunu içime çekebildiğim anlar vazgeçilmezim. Sanırım sahil diyebilirim. Sandalyemi alıp denizin kenarında oturmak beni huzurlu hissettiriyor. Anadolu Yakası’nı daha çok seviyorum bu yüzden.”

Düşünce yapısı: Sakin, soğukkanlı özelliklerinin yanı sıra çocuksu bir tarafı da var. Çocuksu yanının onu koruduğunu düşünüyor. “Çocuksu tarafım hayatla dalga geçmemi, durumları gereğinden fazla önemsemememi sağlıyor. Ve tabii ki gülümseyebiliyorum. İçimden geldiği gibi davranabiliyorum. Ablam bana ‘İnsanların yaptığı hatalarda onları çocuk gibi görürsen daha az yıpranırsın’ demişti. Çok doğru söylemiş. O çocuk tarafım başka bir bakış açısıyla bakmamı da sağlıyor; kızgınlık, kırgınlık kalmıyor içimde. Sevgimi de büyük yaşarım, sevmediğimde de net belli ederim ve kimseye kendimi sevdirmeye çalışmam. Bu köşeli yanımı törpülemeliyim.”

Tiyatro mu? Televizyon mu? Tiyatro okuduğu zamanlarda, sınavlara girerken, en büyük hayali, sahneye çıkmak, çalıştığı tiyatroya ait olmaktı. “Tatbikat Sahnesi’ne seçildiğimde, oyun çalışırken, her hafta sahneye çıkarken yaşadığım heyecanın yerini hiçbir şey tutamaz. Televizyonu ve tiyatroyu asla kıyaslayamam bile. İkisi apayrı dünyalar, farklı koşullar, bambaşka bir disiplin gerektiriyor oyuncu için.”

İlk sinema filmi: Selahattin Sancaklı/ Direniş Karatay

Aşk tanımı “Aşk yenilik demek.  Bir kurtuluş. Her şeyde aşk olmalı. Derler ya hani ‘Yemeği nasıl yaptın?’ diye. Aşkla yaparsan bambaşka olur. Dünyayı kurtaracak olan şeydir aşk. Aşkı çok yaşadığımı söyleyemem. Küçükken hepimiz aşık olmuşuzdur tabii. Büyüdüğümüz zaman daha platonik aşklar yaşadık. Ayaklarım hep yere sağlam basar. Aşık olduğumu hissettiğimde bile gardımı düşüremiyorum. Uyandığımda saçma sapan gülümsüyorum, çünkü hayatında yeni bir şey oluyor ve ona sahip olmak istiyorum. Onun enerjisiyle, yoğunluğuyla tüm günün geçiyor ve hayal kurmaya başlıyorum. Kendi mesleğimden kaynaklanan şeyler var; kafanda hikaye yaratıyorsun ister istemez.”

Burcu Özberk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Hayata bakışı: Kendisine müdahale edilmesini pek sevmiyor. Yay burcunun özgürlüğüne düşkün olma özelliğini taşıyor. “Sınırlarım nettir. Birinin beni aşması için önce bana ulaşması lazım. Çok netim bu konuda. Göstermeyi sevmiyorum ama duygusalım. Dürüstüm ve yaptığım işe inanmam gerek inandığında da doğru ifade etmen lazım. ‘Ben artık oldum’ dememek lazım.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuğun en sevdiği yanı, kendini çok özgür hissetmesi. “Oyunculuk hiç bitmiyor, sonsuza kadar devam eden bir şey. Çok mutsuz ettiği anlar oluyor. Tamamen duygularımızla var oluyoruz. Aynı zamanda beynini çok iyi kullanman, gözlem yapman, bunların hepsini de bir araya getirmen gerekiyor. Hiç bitmeyen bir tutku, çünkü çok özgürsün. Kendimde keşfettiğim yeni yönler, yeni duygular, kazandığım tecrübeler beni başka bir noktaya taşıyor. Birçok şeyden ilham alıyorsun. Mesela sahneye çıkmak çok geliştiriyor beni. Çünkü sahnede olduğun zaman canlısın. Bir seyircinin nefesini hissediyorsun. Birçok şey değiştiriyor, geliştiriyor seni ama en önemlisi sahnede olmak. Çünkü sahnede olduğun zaman kaçamıyorsun. Çıplaksın.”

Kariyer planı: Genellikle geleceğine dair hayaller kuruyor. Her insan gibi başarılı olmak istiyor ancak içine sinen, mesleğine ve kendine bir şeyler katabildiği işler yaptığı bir gelecekte kendini huzur içinde hayal edebiliyor.

Gelecek Hayali: Tek isteği ve hayali huzurlu olmak. Sevdiğim insanlarla beraber huzurlu olmak istiyor. “Huzurum şu an bir dizi, yarın bu bir sahne olabilir, ertesi sene sahneden, oyunculuktan tamamen uzak kalıp, başka bir yere gitmek isteyebilirim. Bilmiyorum istediğim tek şey huzurlu olmak. Hayalden çok artık huzurlu olmaya odaklandım sanırım.”

Rol modeli: İzlerken etkilendiği oyuncular olsa da bir rol modeli yok. “Hayat hikayelerini öğrendiğim ve takdir ettiğim, yaptığı işe saygı duyan, çalışkan, hırslı insanlardan etkileniyorum. Fakat rol model olarak aldığım kimse yok. Çünkü bu benim yolum, ayağıma batan taşlar benim canımı yakıyor.”

Erkekte çekicilik kriteri: Zeka ve başarı. “Hangi mesleği yaparsa yapsın işini tutkuyla yapan bir adama aşık olabilirim ya da sahnede gördüğüm zaman ayakları yere sağlam basıyorsa, ne istediğini biliyorsa. Yoldan geçen yakışıklı birine hiç sırf yakışıklı olduğu için ilgi duymamışımdır mesela. Beni düşünmeye iten insanlara ilgi duyuyorum genelde.”

En sevmediği özelliği: Çok düşünmeden konuşması. “Patavatsızlığımın günlük hayatımda, ikili ilişkilerimde sorunlara yol açtığı zamanlar arada oluyor. Ben sanki herkes beni tanır ve anlarmış gibi davranıyorum kimi zaman. Çok düşünmeden konuşan, dürüst olmaya odaklı biriyim. Aklıma ilk gelen şeyi düşünmeden direkt söyleyiveririm. Politik olmayı öğrenmeliyim.”

Burcu Özberk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Evde ne yapar? Evde vakit geçirmeyi çok seviyor. “Özellikle soğuk havalarda arkadaşlarım gelsin, evde battaniye altında film izleyelim, muhabbet edelim, kedilerim etrafımızda olsun, bana yetiyor. Önceden sıkıcı gelen tüm sadelik, hayatımı yansıtıyor aslında.”

Modayı takip eder mi? Sosyal medyayı kullandığı için trendleri de takip etmiş oluyor. Sevdiğim markalar, isimler var, inceliyor. “Ama trend olanı alma, kullanma gibi bir alışkanlığım yok. Kendime yakıştığını düşündüğüm parçaları alırım.”

Hobisi: Dans etmeyi çok seviyor. Fırsat buldukça dans dersi alıyor. “Bir yıl kadar eğitmenim Çisil ile çalışmıştım, Okulda da, tiyatro yaparken de dans olmasa bile bedenimi kullanmaya, kendimi keşfetmeye yönelik çok fazla çalışma yaptım. Dersler de kendimde keşfettiğim, keyif aldığım bir alan oldu. Çisil inanılmaz yetenekli bir kadın, ondan çok şey öğrendim ve tekrar başlamak istiyorum.”

Hangi filmden etkilendi? Genelde psikolojik gerilim filmlerini izlemeyi tercih ediyor.  “Emir Kusturica’nın filmlerine de bayılıyorum, yarattığı o dünyayı izlemek, insanı filmden asla koparmıyor. Bir filmin içine ışınlanma şansım olsaydı eğer kesinlikle ‘Harry Potter’ filmlerinden herhangi biri olabilirdi. 12 yaşında kitaplarını okuyup izlediğimde de gerçek olsun istemiştim o dünyanın, 28 yaşında tekrar izlediğimde de keşke bende Hogwarts’ta okusam diyorum.”

İstanbul’da en sevdiği semt? Kadıköy’ün yeri onda ayrı. “Anadolu yakasında hala geldiğim küçük bir şehrin izlerini buluyorum. Kendimi daha ‘ben’ gibi hissediyorum. Avrupa Yakası’na geçtiğim zaman daha ciddi olmam gerektiğini düşünüyorum, tek başıma yürümek bile hoşuma gitmiyor, yalnız hissediyorum.”

Neye para harcar? Ayakkabı takıntısı var. “Şu an sınırsız sayıda ayakkabı istiyorum mesela. Her model olabilir, botlar, çizmeler. 1001 tane siyah elbisem de olabilir, hiç mahsuru yok ama hepsinin küçük küçük farklı detayları olmalı. Louboutin’e de kesinlikle tutkunum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Kimsesizler
2019/2020 – Afili Aşk / Ayşe Özkayalı
2019- Çok Güzel Hareketler 2. Kuşak / Ayşe
2017/2018 – Aslan Ailem /Burcu Olgun
2016 – Şahane Damat / Melike
2015/2016 – Güneşin Kızları /Nazlı Yılmaz
2013/2014 – Muhteşem Yüzyıl /Huricihan Sultan

SİNEMA FİLMLERİ

2018 – Direniş Karatay / Türkan

2017- Badem Şekeri /Ayşe Sarılar (TV Filmi)

2017-Badem Şekeri 2/Ayşe Sarılar (TV Filmi)

2017-Badem Şekeri 3 /Ayşe Sarılar (TV Filmi)

2017-Badem Şekeri 4 /Ayşe Sarılar (TV Filmi)

2017-Badem Şekeri 5 /Ayşe Sarılar (TV Filmi)

TİYATRO OYUNLARI   

2016- Aşk Aptalı : Sam Shepard – Tatbikat Sahnesi

2015-  Woyzeck Masalı : Georg Büchner – Tatbikat Sahnesi

2014-  Marquis de Sade Quills : Doug Wright – Tatbikat Sahnesi

Küçük Burjuvalar : Maksim Gorki

Macbeth Abla

Kuş Bakışı Kabare

Kırmızı Başlıklı Kız

Yol Arkadaşlar

ÖDÜLLERİ

2016 -11. Makinistanbul Medya, Sanat ve Spor Ödülleri /Yılın Sosyal Medyada En Sevilen Ünlü İsmi

2019-Türkiye Gençlik Ödülleri /En İyi Kadın Sinema Filmi Oyuncusu

2019 -24. Altın Objektif Ödül Töreni/En İyi Romantik Komedi Kadın Oyuncu

2019-1. Mutluluğun Adresi Farkındalık ve Sosyal Sorumluluk Ödülleri /En İyi Kadın Oyuncu

2020-Ayaklı Gazete Ödül Töreni/En İyi Romantik Komedi Kadın Oyuncu

2020- 46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri /En İyi Romantik Komedi Kadın Oyuncu