Ana sayfa Dizi Haberleri Can Yaman, yurt dışına açılmanın şifresini çözdü!

Can Yaman, yurt dışına açılmanın şifresini çözdü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Erkenci Kuş dizisiyle popülerliğinin zirvesine çıkan Can Yaman, sadece ülkemizde değil, yurt dışında da yakından takip edilmekte.

Oyunculuğunun sınırlarını Türkiye’nin dışına taşırma hedefindeki oyuncu, bu amacına nasıl ulaşabileceği konusunda ise şifreyi çözmüş…

Can Yaman, yaptığı röportajda dizi sektöründeki yapımların durumlarına dikkat çekti. Kadına şiddet içerikli, mafya ve polisiye içerikli dizilerin yurt dışında bir karşılığı olmadığını anlatan Can Yaman, bu tür yapımlarda rol almayı düşünmüyor.

Ünlü oyuncu, hedefinin yurt dışına satılabilecek türdeki yapımlar olduğunu net bir şekilde belirlediğini röportajında ifade etti.

Yaman, “Neden aksiyon dizileri yapmıyorsun diye soruyorlar. Onların yurt dışında bir karşılığı yok, izlenmiyor. Çok buradaki insana hitap ediyor. Belki burada bu tür diziler reyting rekorları kırıyor, kadına şiddet olsun, mafya olsun. Ama yurt dışında bir karşılığı olmadığı için… Yurt dışında karşılığı olan işler romantik komedi, aşk işleri olduğu için o tarz işlere ağırlık veriyoruz” şeklinde konuştu.

Can Yaman, yurt dışına açılmanın şifresini çözdü! 7

Romantik komedi işlerinin Türkiye’de basit görüldüğünü ancak bunu yapmanın bir hayli zor olduğunu anlatan Can Yaman, “Yapabilmek ve tutturabilmek çok zor. Yaz dizisi gibi değil de bunu devam ettirebilmek, devamlılığı olmasını sağlayabilmek ve yurt dışında ses getirebilmek. Bunu layığı ile yapabilmek en zoru” ifadesini kullandı.

Kendisine gelen proje tekliflerinde Gold Film’in yapımcısı Faruk Turgut ile birlikte hareket ettiğini ve kendisini manevi babası gibi gördüğünü anlatan Can Yaman, “Faruk Turgut, manevi babam gibi. Onu kıracak ya da onun iznini almadan hiçbir şey yapmak istemem.Diğer tekliflere menajerlerim inceliyor ama Faruk Turgut ile birlikte ilerliyoruz.Faruk bey de benim için en iyisini düşünüyor” diye konuştu.