Ana sayfa Dizi Haberleri Cem Uçan’ın Payitaht Abdülhamid’de kıyafeti neden farklı?

Cem Uçan’ın Payitaht Abdülhamid’de kıyafeti neden farklı?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 4. sezonuyla TRT1 ekranında yoluna devam eden Payitaht Abdülhamid dizisinde Cem Uçan, Ahmet Celalettin Paşa karakterini canlandırıyor. Ünlü oyuncunun, diğer karakterlerden farklı giyinmesi izleyicilerin dikkatini çekiyor. Peki neden? İşte bu soru dizinin oyuncularının youtube buluşmasında Cem Uçan’a soruldu. Bülent İnal, Cem Uçan, Bahadır Yenişehirlioğlu, Gürkan Uygun ile yönetmen Doğan Ümit Karaca ve senarist Uğur Uzunok yayında yer alan isimlerdi.

Cem Uçan, karakteri oluşturan senarist Uğur Uzunok ile diziye başlarken uzun süreler konuştuklarını ve istihbaratçı olması nedeniyle de karakteri daha güçlü anlatmak noktasında siyah giyinmesi gerektiğini kararlaştırdıklarını belirtti.

Cem Uçan, şu sözleriyle dikkat çekti: “Kople Ahmet Celalettin Paşa’nın kostümü siyah. Bu karakteri ES Film tarafından oynamam istendikten sonra Uğur (Uzukok) ile yan yana geldik, uzun uzun sohbet ettik.Aslında Ahmet Celalettin’in kostümsel anlamda da karakteristik anlamda bütün donelerini her şeyi Uğur bana anlattı. Şu anda onun anlattığı, yazdığı adamı izliyorlar. Böyle bir kostüm tercihi vardı. O benim evde dikip, yapıp getirdiğim bir şey değil. Karakter anlamında böyle giyinmesini istiyorlardı. Bence güzel de oldu.Ben, kostümünden de karakterinden de çok keyifliyim. Keyif alarak oynuyorum onu. O izledikleri adam, Uğur’un kurguladığı adam.”

Uğur Uzunkok ise Ahmet Celalettin Paşa’nın kıyafetinin siyah olmasının sebebinin hikayesinde gizli olduğuna değindi. Uzunok, “Karakter uzun süre istihbaratla görevli ve kendisini de geri çekmiş. Siyah olmasının temelde bir esprisi var. Biliyorsunuz siyah ışığı emer. Beyaz yansıtır, siyah bütün ışıkları emer. İstihbarat şefinin yaptığı şey,her bilgiyi emen adam. Her şeyin onda gizlendiği bir adam” diye konuştu.

Bahadır Yenişehirlioğlu da siyah rengin karakterin bu kadar anlatım dilinin güçlü olamayacağını söyledi. Sohbeti videodan izleyebilirsiniz.