Ana sayfa Dizi Haberleri Yalı Çapkını dizisi, Türk dizileri adına iki ülkeye resmen imzasını atacak!

Yalı Çapkını dizisi, Türk dizileri adına iki ülkeye resmen imzasını atacak!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Cuma akşamlarının reyting rekortmeni dizisi Yalı Çapkını, sezon başından beri reytingleriyle konuşturuyor. Dizinin 2. bölümden sonra hızla artan reytingleri, sezonun hatta son yılların en yüksek puanlarını alarak herkesi şaşırtmıştı.

Başrollerinde Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir ve Çetin Tekindor’un yer aldıkları dizide ayrıca öne çıkan rollerde Emre Altuğ, Gülçin Santırcıoğlu, Gözde Kansu, Beril Pozam gibi isimlerle birlikte Yalı Çapkını dizisi, sadece Türkiye’de değil, dünyanın farklı ülkelerinde de konuşulan bir yapım oldu.

OGM Pictures imzalı dizi, pek çok ülkeye satıldı. Gelen haberler, yayınlandığı ülkelerde de dizinin beğenilerek izlendiğini gösterirken yurtdışında gösterilen ilginin giderek arttığını da ortaya koyuyor. Son bilgilere göre, Yalı Çapkını, Türk dizi sektörü adına, daha önce hiçbir Türk dizisinin yapamadığını başaracak bir gelişmeye de imza atacak yakın zamanda!

Yalı Çapkını dizisinin yurtdışı dağıtımını Eccho Rights yapmakta. Gelen bilgilere göre dizi, ‘Golden Boy’ adı ile İskandinav ülkelerinde satılmaya başlandı! Dünyaca ünlü bir dergi olan ve eğlence dünyasından haberler veren Variety dergisi, Yalı Çapkını ile ilgili haberi duyuran kaynak oldu.

Yalı Çapkını dizisi, Türk dizileri adına iki ülkeye resmen imzasını atacak! 7

Buna göre, Yalı Çapkını, önümüzdeki günlerde İsveç ve Finlandiya’da yayınlanmaya başlanacak. Bu haberle birlikte Yalı Çapkını dizisinin, daha önce hiç bir Türk dizisinin gösterilmediği iki ülkede yayınlanmasıyla, sektör adına önemli bir bayrak taşıdığı da ortaya çıktı!

İsveç ve Finlandiya’da daha önce hiç bir Türk dizisinin başaramadığını başararak bu iki ülkenin ilgisini çekmiş görünüyor! Dizinin yayınlanmasının ardından ilginin nasıl olacağı ayrı bir merak konusu ama bu durum bile Türk dizi sektörü adına, daha önce hiç girilememiş bir ülkeye girmenin başlangıcı…

Yalı Çapkını dizisi, bugüne kadar 35’ten fazla ülkeye satılmıştı. Dizi, sektörün önünü açan bir adımla, İsveç ve Finlandiya’da tarihe bir not düşecek şimdi!