Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Çetin Tekindor yine gönülleri fethedecek bir dizide

Çetin Tekindor yine gönülleri fethedecek bir dizide

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk sanat dünyasının usta isimlerinden Çetin Tekindor’un başrolünde yer aldığı Hay Sultan isimli dizinin çekimlerine devam ediliyor.

Setten gelen fotoğraflarla Tekindor’un yeni imajı da ortaya çıktı. Abdülkadir Geylani karakterine hayat veren ünlü oyuncu yine izleyicileri mest edecek bir karaktere büründü.

Sen Anlat Karadeniz’de bir türlü kendini sevdiremeyen Gülper Özdemir ile Bizim Hikaye’nin Ömer’i olarak akıllarda kalan Cemal Toktaş, ayrıca Kerem Arslanoğlu, ve Kevork Malikyan dizide Tekindor ile birlikte başrolde bulunuyor.

Çetin Tekindor yine gönülleri fethedecek bir dizide 7

TRT1 izleyicisi için hazırlanan Hay Sultan dizisi, İslam tarihinin önemli isimlerden biri olan tasavvuf alimi Hz. Geylani’nin hayatında esinlenilerek senaryolaştırıldı.

Toplumsal meselelerle yakından ilgilenen ve konumunu önemseyen her olaya dahil olup barış çağrısı yapan Geylani’nin hikayesi seyirciyi derinden etkileyecek. Çekimleri geçtiğimiz gün başlayan Hay Sultan tarikat hırkasının miskinlere değil alimlere yakıştığını, dervişlerin hurafelerle değil bizatihi hayatın gerçeklerini kabul ederek yaşadığını ve ilimleri ile medeniyetleri şekillendirdiklerini anlatacak.

Dizide; Eşref’e Kerem Arslanoğlu, Mansur’a Kevork Malikyan, Sofya’ya Gülper Özdemir ve Molla Faysal’a ise Cemal Toktaş canlandıracak.