Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Ceyda Düvenci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Ceyda Düvenci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Ceyda Düvenci, 16 Nisan 1977 tarihinde Bursa’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur. Aynı zamanda çeşitli televizyon programlarında da sunuculuk yapmaktadır.

Adı: Ceyda Düvenci
Doğum Tarihi: 16 Nisan 1977
Doğum Yeri: Bursa
Boyu: 1.73 m.
Kilosu:   64 kilo
Burcu: Koç
Göz Rengi: Ela
Annesi: Zümrüt Düvenci
Babası: İsmail Düvenci
Eşi: Bülent Şakrak
Çocuğu: Melisa Nur Akgün, Okan Ali Şakrak
Kardeşleri: Tek çocuk
Instagram: https://www.instagram.com/ceydadvenci/
Evcil Hayvanları: Hera ve Maki adlı köpekleri var.

Ceyda Düvenci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: İsmail ve Zümrüt Düvenci’nin tek çocuğudur. Babası Selanikli, annesi ise Kırklarelilidir. 2015’de kendisi gibi oyuncu olan Bülent Şakrak ile üçüncü evliliğini yaptı. Çiftin Okan Ali adında bir oğlu var. İkinci evliliğinden ise Melisa Nur adında bir kızı var.

Çocukluk yılları: Bursa’da Mustafa Kemal Paşa’da mahalle çocuğu olarak büyüdü. Sokaklarda düşe kalka bir çocukluk geçirdi. “Ben mahalle çocuğuyum bu çok kıymetli benim için. Bir kasabadaydım, Mustafa Kemal Paşa’da. Büyük bir şehir beni yutmadı. İlkokulda evden okula tek başıma yürüyerek gidip geldim. Çocukluğumun tek zor yanı annemin dört yaşındayken kaza geçirmesiydi. Ama ben hayatta yaşanan tüm zorlukların çocuğa durum itibarıyla sorumluluk getirdiğine inanıyorum. Ben şu an 40’lı yaşlarımda biri olarak “Günde 18 saat çalışırım, gık demem” diyorsam bunun en büyük nedeni dört yaşında yaşadıklarımdır. Çünkü hayatı başka bir yerden görüyorum. Bir yandan kötü sürprizlere hazırlıklı ve donanımlı, fakirliği de zenginliği de görmüş, her şeyi yaşamış ve anlamış bir bilince sahip; bir yandan da sokaktaki taşları sulu boyayla boyayıp bir liraya satan, bisikleti iki elini bırakıp süren, bütün oyunları oynayan bir çocuktum ben. Çok şanslıydım o yüzden.”

Eğitim hayatı: Kadıköy Anadolu Lisesi ve Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur.

Oyunculuğa ilk adım: 1995 yılında Kandemir Konduk’un ‘Palavra Aşklar’ adlı TV dizisiyle oyunculuğa başladı. 1997 yılında Star TV’nin düzenlediği güzellik yarışmasında Türkiye 3. güzeli seçildi.

Hangi proje ile parladı? Mahsun Kırmızıgül ile başrolü  paylaştığı ‘Zalim’ dizisiyle dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Çalışkan, disiplinli, üretken, yapıcı, eğlenceli ve mücadeleci.

Kişisel gelişim: Hayatında bir anlamda hep öğrenci olmak istiyor. “İflah olmaz bir öğrenci ruhum var. Yaratıcı drama eğitimim ile çocuk gelişimi eğitimimi tamamlayıp bütününde fayda sağlamak istiyorum. Alabildiğim tüm eğitimleri almak istiyorum. Bunların hepsi bir anne, çocuk kitapları yazan bir yazar ve söyleşiler yapan biri olarak daha faydalı cümleler kurabilmeme yardım etsin diye yaptığım şeyler. Elimden geldiğince de okumaya, öğrenci olmaya devam edeceğim.”

Sosyal medya ile ilişkisi: Sosyal medyada sık sık hayatıyla ilgili, kendi deyimiyle ‘filtresiz paylaşımlar’ yapıyor. “Okuduğum bir psikoloji kitabında; hiçbir şeyi kişisel algılamayın, insanların yaptığı hiçbir şey sizden ötürü değil, kendisinden ötürüdür yazıyordu. Bu cümle benim için çok önemli ve hayat anahtarlarımdan biri. Birisi bir tavır veya eleştiriyle geldiğinde, gerçekten eğer yapısı düzgün, beni geliştirecek, dönüştürecek bir eleştiriyse çok önemsiyorum. Ama çalakalem bir eleştiriyse, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş bir kişiden geliyorsa ki bu hemen anlaşılıyor artık, çok önemsemiyorum. O yazılanların kendisi ile alakalı olduğunu biliyorum çünkü, üstüme alınmıyorum. O noktada da sosyal medyada gelen yorumlara çok üzüldüğümü ve bunlara dönüp cevap verdiğimi söyleyemeyeceğim açıkçası.”

Ceyda Düvenci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: En büyük hedefi; Hayatın her alanında fayda sağlayabilmek, öğrendiği, okuduğu, her faydalı bilgiyi herkese iletebilmek, bu konuda köprü olabilmek ve bu hayattaki varlığını buralarda değerlendirmek istiyor.

Mutluluk kaynağı: Evliliği hayattaki en büyük mutluluk kaynağı “Hayatımda ilk kez yaşadığım şey; kocamla birbirinizi değiştirmeye çalışmıyoruz. Birbirimizden çok farklı özelliklerimiz, hobilerimiz, beğenilerimiz var ama bunlar bize çok keyif veriyor, ilginç geliyor ve hoşumuza gidiyor. Birlikte büyüyoruz, birlikte yaş alıyoruz, yaşlanıyoruz, deneyimliyoruz. Hayal kırıklıklarımız, üzüntülerimiz, mutluluklarımız hepsini birlikte yaşıyoruz, artık birlikte üretiyoruz, onun yazdığı, oyunu birlikte sahneliyoruz dünyanın her yerinde. Birlikte çalışmak da çok büyük bir zevkmiş onu deneyimledik. Çocuğumuza 10 ay boyunca baş başa, birlikte baktık, bu da bambaşka bir deneyimdi. Bir olmak meselesi çok güzelmiş, onu yaşıyoruz. Biz iyi olunca da yuvamız iyi, çocuklarımız iyi, bizlerle çalışanlar, işimiz gücümüz iyi, sağlığımızı iyi oluyor, iyilik iyiliği getiriyor yani.”

İlk sinema filmi: Cem Yılmaz/ Her Şey Çok Güzel Olacak

Hayran olduğu kişi: Eşi Bülent Şakrak “Bir tatsızlık yaşadığınızda birimizden biri hemen adım atabiliyor, itiraf ediyorum çoğunlukla Bülent oluyor ama ben de öğreniyorum onunla beraber. O adım attığı zaman da ben teşekkür ederek kabul edip adım atıyorum hemen. Uzatmıyoruz yani hiçbir zaman. Tabii ki tartışıyoruz, anlaşamadığımız şeyler oluyor ama uzlaşma noktasında çok iyi niyetli ve gönüllüyüz ve en büyük sihrimiz bu.”

Aşk tanımı: Mutlu yuvasının sihri; çok sevmek çok aşık olmak. “Bülent’in yazdığı “Hanımefendi” oyunumuzda final repliklerinden biri bu: Hayat arkadaşına sıkı sıkı sarıl. Sevdiğimizi çok sevmeliyiz, her anın tadını çıkartmalıyız, kavgaların, mutlulukların, mutsuzlukların hakkını vermeliyiz. Ağlamayı bilmeliyiz. Gülmeyi bildiğimiz kadar. Ve birbirimizi olduğumuz gibi sevmeliyiz. Ben bunun sihrini yaşıyorum kocamla. Onu, olduğu gibi sevmenin sihri çok güzelmiş, tüm detaylar bunda saklıymış. Bunu yaşamak çok keyifli benim için. Çocuklarıma zaman ayırmak, zaman ayıramayınca kendime kızmamak, kendime zaman ayırmak, sevgilimle kaçamaklar yapmak, kendimi olduğum gibi sevmek, olduğum gibi anne, eş ve Ceyda olmak.”

Hayata bakışı: Sahip olduklarıyla mutlu olmayı biliyor. “Hayatta farklılıklarımız olabilir, eksiklerimiz olabilir, yapamadıklarımız olabilir ama asıl mesele yapabildiklerimize ve sahip olduklarımıza odaklanmak. Bunu da bana yurt dışında bir terapist söylemişti; yapamadıklarına ve olmayanlara odaklanırsan mutsuz olursun, çocuğuna da mutsuz büyütürsün. Eğer var olanlara, sahip olduklarınıza bakarsan ve bunları odaklanırsan, bununla mutlu olursan çocuğun da bir o kadar mutlu olur demişti. Bu gerçekten bizim mottomuz oldu ve çok yardımcı oldu.”

İş hayatına bakışı: Çok içine sinmediği sürece dizi projesinde yer almayı düşünmüyor. İki senedir dizi yapmıyor. “Okuduğum bir projenin de çok hayata dokunan bir proje olması gerekiyor. Çünkü hayatın genelinde kendimi o kadar görev edindim ki bunu. İnsanlara doğru şeyleri anlatmak, insanların hayatında doğru dokunuşlar yapmak, benimle ilgili okudukları ya da benden dinledikleri bir şeyin onlara iyi gelmesi meselesine o kadar kafayı taktım ki ve ürettiğim her şeyde buna hassasiyet ile o kadar yaklaşıyorum ki aynı şey televizyon için de geçerli. Eğer bir dizide oynayacaksam bu dizinin de içeriğinin insanlara iyi geliyor olması, bir şeyler anlatıyor olması, içinde insana dair sıcak bir şeyler olması gerekiyor. Hayatın özeti benim için her alanda faydalı olmak. Bu düşünce beni sapasağlam ayakta tutuyor.”

Ceyda Düvenci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kariyer planı: Sunuculuk yapıyor, çocuk kitabı yazıyor, onun imzalarına gidiyor. Meli Melek Ajandasının marka kurucusu ve tasarımcısı ve markası 5. senesinde. “Ajandaların da imzaları, söyleşileri oluyor. Zaten o ajanda sayesinde Cerebral palsy derneği, ‘Bir Can Bin Umut’a çok ciddi bir bağış yapıyoruz. Ajandayı alanlar sağ olsun, ben sadece aracıyım aslında. Bir çok çocuğun faydasına, iyiliğine dokunuyoruz ajandanın satışıyla. Bu da beni çok iyi hissettiriyor. Marka çalışmalarım, marka iş birliklerim devam ediyor. Sunuculuk bazında, tanıtım bazında olsun. Bütün bir yıl boyunca 4-5 ay soluksuz çalışıyorum.”

Gelecek Hayali: “Varlığımla önce evlatlarıma ve kocama fayda sağlamak, onlarla aşk dolu bir hayat yaşamak,  sonrasında da hayatta dokunabildiğim, elimin değdiği, sohbetimin ulaştığı herkese iyi gelmeyi hedefliyorum.”

Nasıl bir anne: Çocuklarını yetiştirirken başrolde hep sevgi var.  Çocuklarının herkese eşit davranan bireyler olmasını diliyor. Statü ayırmadan, herkese hoşgörü ve güzellikle davranmaları gerektiğini, vefalı olmalarını, empati güçlerinin çok yüksek olması gerektiğinin önemli olduğunu öğretiyor. “Doğa dostu olmalarını, doğayı sevmelerini çok önemsiyorum. Eğleniyor olmaları, çocukluklarını yaşıyor olmaları çok önemli çünkü bu zamanları bir daha geri gelmeyecek. Gerçekten kendi gönüllerince yaşamaları gerektiğine çok inanıyorum. “Elâlem ne der?” zihniyetinden uzak büyütmeye gayret ediyorum. İnsanlar için değil de kendileri için yaşamaları gerektiğine inanıyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2018- 8. Gün / Şehnaz Yüksel

2016-Babam ve Ailesi /Suzan

2016- Maral: En Güzel Hikayem / Deniz Feyman

2015- Aşkın Kanunu/(İpek

2011/2014 Umutsuz Ev Kadınları / Elif Uzun

2010- Şen Yuva / İnci Şenyuva

2006/2009-Binbir Gece / Bennu Ataman

2006- Hasret / Beyhan

2005- Maki / TV Dizisi

2004- Kasırga İnsanları / Cemre

2004- Sil Baştan / TV Dizisi / Kiraz

2003- Zalim / TV Dizisi /  Sudenaz

2002- Hastayım Doktor / Ceyda

2002-Öyle Bir Sevda ki

2000- Dikkat Bebek Var / Yasemin

2000- Parça Pinçik

1998- Böyle mi Olacaktı / Gül

1998- Ruhsar/ Lale

1998- Çiçek Taksi

1998- Affet Bizi Hocam

1997- Son Kumpanya

1997- Deli Divane

1997- Köstebek

1996- Tatlı Kaçıklar

1995- Palavra Aşklar

SİNEMA FİLMLERİ

2018- Enes Batur Hayal mi Gerçek mi? / Enes Batur annesi

2010-  Ejder Kapanı/ Cavidan Sonay

2004- Hoşgeldin Hayat / Hande

2002- Abdülhamit Düşerken/ Zekiye

2000- Canlı Hayat / Fulya (TV Filmi)

1998- Baba (TV Filmi)

1998- Babam Olur musun?  (TV Filmi)

1998- Her Şey Çok Güzel Olacak/ Ayla Camlı

TİYATRO OYUNLARI

2001/2003 -3.Türden Yakın İlişkiler

2006 -Ayşe Opereti

2008 -Sürmanşet

2018- Hanım&Efendi

TV PROGRAMLARI

1996 -Life Style

1996 -Cici Kızlar

1997 -Sabah Şekerleri

1997 -Seç Bakalım

1998 -Şimdi Sıra Sende

2000 -Lezzet Saati

2001 -Bir Başka Gece

2003 -Çocuk Deyip Geçme

2005 -Bizim Evde Ne Oluyor

2013 -Doktorum

2016 -Buyur Bi’De Burdan Bak