Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Cengiz Coşkun Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Cengiz Coşkun Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Cengiz Coşkun, 29 Nisan 1982 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve model.

Adı: Cengiz Coşkun
Doğum Tarihi: 29 Nisan 1982
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.88 m.
Kilosu:  90 kilo
Burcu: Boğa
Göz Rengi: Mavi
Saç Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/cengizcoskunnn/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Cengiz Coşkun Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Bir kız kardeşi var. Ev hanımı olan annesi ve makine teknisyeni olan babası Bulgaristan göçmeni.” Ben 13 yaşında ailemden ayrıldım. Çünkü babam emekli olunca, onlar Silivri’de yaşamaya başladı. Ben “Basketbol oynayacağım” dedim ve burada kaldım. Ailem hâlâ Silivri’de yaşıyor. Annem diziyi izlediğinde ağlayarak bana telefon açıyor ve gurur duyduğunu söylüyor. Onun böyle düşünmesi beni çok mutlu ediyor.”

Çocukluk yılları: 12 yaşında başladığı basketbola 12 yıl emek verdi ve profesyonel spor hayatını geçirdiği bir rahatsızlık sonucu bırakmak zorunda kaldı.

Hayatının dönüm noktası: Bir arkadaşının önayak olmasıyla İstanbul’da bir defilede podyuma çıkınca arkası geldi. Bir ajansa kaydoldu ve çeşitli defilelerde yer aldı. 2002’de ‘Best Model’ seçildi. 2003’te Londra’da yapılan Mr. International Yarışması’na katıldı ve orada ‘En İyi Vücut’, ‘En İyi Fotomodel’ ve Mr. International Dünya 4.’lüğü ödüllerini aldı. Bu başarıların ardından oyunculuk kariyeri başladı.

Eğitim hayatı:2008 yılında Marmara Üniversitesi Spor Akademisi antrenörlük bölümünden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon dünyasına 2005 yılında ‘Rüzgarlı Bahçe’ dizisi ile adım attı.

Hangi proje ile parladı? 2006 yılında ‘Candan Öte’ dizisi ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Sert görünümlü ancak duygusal, sadakat ve dürüstlüğe çok önem veriyor.

Kişisel gelişim: Kendini geliştirmek için elinden geleni yapıyor, Şahika Tekand Atölye Oyuncuları’nda eğitim aldı. Halen Craft Tiyatro bünyesinde oyunculuk eğitimine devam ediyor.

Sosyal: Gece hayatını sevmiyor. Motor tutkunu, en büyük tutkularından biri Harley Davidson. “Geceleri dışarı çıkıp, içip dağıtan bir adam değilim. Öyle dönemlerim oldu ama 20’li yaşlardaydı. Her genç adamın da yaşaması gereken tecrübeler olduğunu düşünüyorum. Hayatta en önem verdiğim şey ailem ve dostlarım. Setten vakit kaldıkça önceliğim onlar, ardından da spor ve hobilerim geliyor.

Hobisi: Basketbolun yanında ata binmek, kılıç kullanmak, dövüş sporları ve savunma sanatları ile ilgileniyor. “Bir dönem Kickbox, boks ve jujitsu ile yoğun bir şekilde uğraşmıştım. Şu an ise fitness ve crossfit yapıyorum. Haftada 4-5 gün düzenli olarak salon antrenmanı yapıyorum. Hobilerim arasında koleksiyonerlik var. Aksesuvar olarak saatlere ve yüzüklere olan düşkünlüğüm bir koleksiyonerliğe doğru yol almış durumda.”

Cengiz Coşkun Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: Kendinden bahsetmekten, iltifat almaktan utanır. “Takdir edilmek hoş ama bir yandan da yüzümü kızartan bir şey. İnsanlar bana dış görüntüm yüzünden ön yargılı davranıyor. Sert görünebilirim ama çok duygusal bir adamım. Oyunculukta onu da keşfettim.”

Eğer oyuncu olmasaydı ne olurdu? Basketbola devam ederdi.

Sette nasıl birisi? ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinde ‘Turgut Alp’ karakterinin kıyafetlerini giyer giymez vücudumun şekli, tavrım, oturuşum, bakışım değişiyor. Kıyafetler ağır ama çok da değil. Sürekli at üstünde ve doğadayım. O doğal ortamı yaşamak beni deşarj ediyor.”

Mutluluk kaynağı: Yaptığı iş en büyük mutluluk kaynağı. “Oyunculuk kadar çok az meslek bu kadar keyif verir insana. Hayatta en çok keyif veren, beni gururlandıran şey takdir edilen bir iş yapmak.”

İlk sinema filmi: Faruk Aksoy/ Fetih 1453

Hayata bakışı: Oyunculukla beraber hayata bakış açısı da değişti. “Her şey değişti. Kitap çok okurdum eskiden ama bilim kurgu üzerineydi. Artık birçok tiyatro oyunu, sinema ve sanat tarihi ile ilgili kitaplar okuyorum. Okudukça çok daha kendimi iyi hissetmeye başladım. Daha önceden dinlediğim müzikler çok kısıtlıydı. Her türlü müziğe açık olmaya başladım. Mesela klasik müzik hayatıma girdi. Bunların aslında ne kadar beslediğinin farkına vardım. Biraz yaş ile de alakalı.”

İş hayatına bakışı: Fiziğinden dolayı tercih edilmediğini düşünüyor, bu işe çok emek veriyor ve sürekli kendini geliştiriyor. “Önceleri herkes gibi ben de görünüşümün yeterli olduğunu düşündüm. İşin içine girdikçe öyle olmadığını gördüm. İnsanın kendindekileri keşfettikçe oyunculuğunu nasıl geliştirdiğini gördüm. Oyunculuk sonu olmayan bir serüven… Doğduğumuz andan itibaren bazı travmalardan dolayı sorunlarımızın üzerini örtüyoruz. Eğitimde sürekli yeni şeyler keşfediyorum. Bunun için de ciddi bir emek harcamanız gerekiyor. Kendi özel zevklerinizden de feragat etmeniz gerekiyor. Önemli olan oyunculuğu ne kadar istediğiniz. Ben modellikten sonra oyuncu olanlardanım. Oyunculuk ise çok farklı bir süreç.”

Kariyer planı: Farklı rollerle seyirci karşısına çıkmak istiyor. “Görüntümün arka planda kalacağı, karakterin duyarlılığını, travmalarını gösterebileceğim farklı roller oynamak isterim. Kötürüm bir çocuğu oynayabilirim. Çok şişman, dışlanan birini de. Vücudumu değiştirmekten çekinmem. Ya da tam tersi anoreksik bir adamı da oynayabilirim. Şizofren bir karakteri canlandırmak da büyük şans olurdu.”

Gelecek Hayali: Oyunculuk yanında farklı işlerde yapabilir. “Ticari zekama güveniyorum. Kazandıklarımı gayrimenkule yatırıyorum. Belki ileride restoran açabilirim. Ama benim ilk etapta istediğim oyunculuk. Nefes aldığım sürece oyuncu olmayı istiyorum. Oyunculuk sayesinde insanlara güvenmeyi öğrendim. Oyunculuk benim ilacım, sonuna kadar devam ederim.”

Kaygıları: Her mesleğin kendine göre zorlukları var elbette. Hele ki doktorluk ve hakimlik gibi bazı meslekler hayati; sonuçta ucunda insan hayatı var. Oyunculuk; eğer gerçekten gönül verdiyseniz ve sürekli daha iyi olmak için kendinizi geliştirmek için yatırım yapıyorsanız, gerçekten çok zor ve yorucu bir meslek. Ayrıca durum ekrandan göründüğü gibi değil elbette. Ekranda 10 saniyede geçen bir sahne için bazen saatlerce çekim yapılabiliyor. Eve gidemediğiniz oluyor. Hasta olma şansınız bile neredeyse yok. Şehir dışı çekimlerinde haftalarca hatta aylarca düzeninizden uzak kalıyorsunuz. İşin bir de diğer bir boyutu var; global düzen ve piyasa şartları… Dizi ve film ekonomisi diye bir realite var. Piyasa zaten kendi şartlarını kendisi oluşturuyor diyebiliriz.”

Cengiz Coşkun Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kimlere hayranlık duyar? Zerrin Tekindor, Münir Özkul, Uğur Yücel, Şener Şen, Tuncel Kurtiz, Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ.

Doğa ile ilişkisi: Doğada olmayı sever, aşık olduğu yer ise Fethiye Faralya. “İş yoğunluğundan dolayı çok fazla gezmeye ve tatil yapmaya fırsatım olmuyor maalesef. Ben de her sene mümkünse daha önce hiç görmediğim bir yeri seçip keşfetmeye çalışıyorum. Zaten yapı olarak herkesin gittiği kalabalık yerleri pek sevmem. İki sene önce de Faralya’ya gitme şansım oldu ve bence orası yeryüzündeki cennet köşelerinden biri. Doğa muhteşem. Huzur, rahatlık, dinginlik… Bozulmamış halen, yapılaşma yok denecek kadar az. Kısacası halen naif ve olması gerektiği gibi.”

Evde ne yapar?  Sevdikleri ile birlikte evde vakit geçirmekten zevk alıyor. “Dostlarımla birlikte mutlu olduğum her mekan iyidir. Özellikle ev muhabbetini severim.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2005 -Rüzgarlı Bahçe/Mercan

2005-Nehir /Umut

2006-Candan Öte/Kaan Atalay

2006 -Doktorlar /Mert Eriç

2009-Hicran Yarası /     Tarık Budak

2013 -Survivor Ünlüler – Gönüllüler / Ünlüler – Kendisi

2014/2019- Diriliş:Ertuğrul /Turgut Alp

SİNEMA FİLMLERİ

2012 -Fetih 1453/Giovanni Giustiniani

2012 -Dağ /Özel Kuvvetler Üsteğmen Tuğrul Tümen

2015-Çekmeceler /Ali

2020-Malazgirt 1071  –  Sultan Alparslan