Ana sayfa Dizi Haberleri Çukur’un fenomeni Ercan Kesal itirafıyla anlı şanlı isimlerin açmazını ortaya koydu!

Çukur’un fenomeni Ercan Kesal itirafıyla anlı şanlı isimlerin açmazını ortaya koydu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Ercan Kesal’ın asıl mesleğinin doktorluk olduğunu biliyor musunuz? Doktorluk mesleğini uzun yıllar Anadolu’da yapan, birçok kişiye şifa dağıtan Ercan Kesal, aynı zamanda Nazan Kesal’ın eşi…

Eşinin oyuncu olması sonrasında dizilerin kapıları Ercan Kesal’a da açılınca, adını tüm ülke duydu.

Çukur dizisinde İdris Koçovalı karakteriyle de fenomen oldu…

Posta gazetesinde geçen gün röportajı yayınlanan Ercan Kesal, dizi oyuncularının içine düştüğü büyük çıkmazı ortaya koyan sözleriyle dikkat çekti.

Bu sözleri pek yankı bulmadı ama çok gerçekçi ve anlı şanlı isimlerin aslında naasıl sıkışmış bir durumda olduğunu da anlatıyordu.

Dizi sektöründe oyuncular uzun set çalışmalarından bir hayli dertliydi… Bunun sebebi de bölümlerin 140 dakikaya kadar çıkmasıydı. Yani rolü kabul ettiğin zaman müthiş bir efor sarf etmen, çekimler için gününün neredeyse tamamını, haftanın da en az 5-6 gününü o proje için bırakman şart.

Kesal, “Orası paranın döndüğü bir alan, oyuncu arkadaşa bir rol teklifi geldiğinde “Bunun süresi çok uzun, ben oynayamam” diyemez ki. Başka geliri yok, mesleği de o. Ekmek teknesi. Zaten o reddetse hemen bir başkasının o rolü kabul edeceği gerçeği de var” açıklamasıyla aslında büyük bir itirafı da yapmış oldu.

Çukur'un fenomeni Ercan Kesal itirafıyla anlı şanlı isimlerin açmazını ortaya koydu! 7

Şartlardan ne kadar şikayetçi olsalar da bu şartlar için yüksek ücret alıyorlar. Böyle yüksek bir emek, özveri olmadan da projeler kar yapamıyor.

Sonuçta oyuncu mesleğini sürdürmek için bu düzenin içinde kalmayı kabullenmesi şart.

Kabul etmeyenler ise tiyatro sahnelerine yönelmiş durumda. Ancak orada da dizilerdeki kadar yüksek ücretleri bulmaları zor.

Birçok genç oyuncu olmayı hedeflemiş durumda. Ama şartların zor olduğunu da bilmeleri şart.

Ercan Kesal, “Doktorsanız hastayı ya da hastalığı bilirsiniz ama oyunculuk öyle değil. Türkiye’de oyunculuk dışarıdan görüldüğü gibi keyifli değil. Set şartları çok ağır. Sette oyunculuk performansınızın dışında oyuncuyu etkileyen o kadar çok faktör var ki… Bir yağmur yağar ve tüm plan alt üst olur. Üstelik her hafta yetiştirmek zorunda kaldığınız 140 dakikalık bir iş var”diye konuştu.

Görüldüğü üzere oyunculuk birçok riski de içinde barındırıyor ve piyasada kalabilmenin, isim yapmanın da bir bedeli var.