Ana sayfa Dizi Haberleri Çukur’un ünlü ismi Arka Sokaklar’a fena taş attı!

Çukur’un ünlü ismi Arka Sokaklar’a fena taş attı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Çukur dizisinin 3.sezonunun başında yapımdan ayrılan Ercan Kesal’ın sözleri bir kaç gündür gündemde… Ercan Kesal, İdris Koçovalı olarak yer aldığı dizide büyük bir iz bıraktı. Ancak yeni projeler için yapımdan ayrıldı ve şimdilerde bir sanat filminin çalışmalarını yürütüyor.

Ercan Kesal, Üsküdar Üniversitesi öğrencileri ile buluştuğu söyleşide çok ilginç bir ifade kullandı.

Uzun süreçli olan dizilere taş atan Kesal, bir dizinin 10 sezondan fazla sürmemesi gerektiği fikrinde.

Şimdilerde ekranda yer alan en uzun dizi Arka Sokaklar. 14. sezonu ile izleyicilerin karşısında olan Arka Sokaklar, Kanal D’nin fenomen yapımı.

Ercan Kesal’ın sözleriyle adeta taş attığı yapım da Arka Sokaklar’dan başkası olamaz.

Çukur'un ünlü ismi Arka Sokaklar'a fena taş attı! 7

Peki Kesal ne diyor? İşte dikkat çeken sözler:

“Türkiye’de yerli diziler yersiz uzun. Bir dizi iki buçuk saat sürer mi? Bir dizi 10 sezon da sürmemeli. Bir süre sonra senaryo gevşiyor, kendini tekrar etmeye başlıyor. 10 sezonun üzerinde devam eden diziler var, başarısını eleştirmiyorum ancak nasıl devam edebildiğini de anlamak çok güç.”

Dizilerin hızlı bir şekilde ekrandan ayrılıp dijital platformlara geçtiğini de hatırlatan Ercan Kesal, çok hızlı bir dönüşüm yaşandığına vurgu yaptı.

Dizileri 2,5 saate varan sürelerle devam etmesinin zorluğuna da dikkat çeken usta oyuncu, son 10 yıla damgasını vran teknolojik gelişmelerle dijital platformların daha çok önem kazandığını ve kazanmaya da devam edeceği fikrinde.